WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Saturday, December 27, 2008

TAHNIAH HAJI MOHD RADZIBekas Pengetua STAR yang ke 21, Tuan Haji Mohd Radzi bin Abdul Jabar telah dinaikkan pangkat sebagai Pengarah Pelajaran Perak mulai 26 Disember 2008. Berita ini mungkin merupakan sesuatu yang amat menarik memandangkan beliau merupakan antara pengetua yang dianggap 'lembik' oleh sesetengah pihak sewaktu menradbir STAR,(pengkritik-pengkritik beliau) namun akhirnya berjaya menduduki jawatan yang tertinggi dalam institusi pendidikan di Perak. Pada pengamatan penulis, beliau merupakan antara bekas pengetua yang kedua dilantik sebagai pengarah Pelajaran Perak selain dari Dato' Adnan bin Ibrahim. Seorang lagi, iaitu Dato Dewa@ Dawa Abdullah merupakan bekas Pengarah Pelajaran Pulau Pinang, manakala Dato ' Alimuddin bin Haji Mohd Dom sebagai Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia. Betul kata pepatah 'tuah ayam nampak di kaki, tuah manusi, Allah yang tentukan".

Walaupun telah keluar dari STAR sebagai PPD Kinta, kemudiannya sebagai Ketua Nazir Pahang, dan seterusnya sebagai Timbalan Pengarah Bahagian Sekolah, KPM, dan bintangnya terus bersinar dilantik sebagai Pengarah Pelajaran Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, beliau seorang yang mudah didekati walaupun berjawatan tinggi. Tidak lokek dan selalu belanja penulis makan roti canai 'pisang' di Sabar Menanti apabila pulang ke Ipoh sekali-sekala. Begitu juga apabila tiba musim perayaan, jarang beliau terlupa mengucapkan Salam Aidilfitri buat penulis melalui pesanan khidmat ringkas (SMS). Katanya beliau sedih meninggalkan STAR, namun sebagai penjawat awam, semua itu adalah lumrah alam. Tahniah buat tuan, selamat kembali ke negeri Dato' Maharajalela untuk membangunkan pendidikan negeri Perak tercinta..TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

2 GENTA RASA:

fakhruddin said...

ahahah cg dapat mkn roti canai pisang free
x adil2.... =p
berkat mngajar kat star kot
student star kan degil2 huhu

imanshah said...

alahai roti pisang je..bukan mahal pun..

degil tu memang degil..tapi biasalah rumaja kan..sabaq la

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget