WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Saturday, January 10, 2009

HATI SUDAH HITAM!!!

Baru 5 hari dah ada kes..Pagi tadi pasukan warden telah mengadakan pemeriksaan mengejut ke Tingkatn 4R dan hasilnya sebanyak 9 buah telefon bimbit di rampas. Alangkah terkejutnya apabila dua daripada HP tersebut mengandungi video lucah dalam pelbagai aksi. Ada Cina, Inggeris, Jepun mahupun melayu..Sungguh malu!! Baru sahaja mengharumakn nama sekolah atas pencapaian PMR 2008, sudah mula tunjuk besar kepala (walaupun mereka tak dapat 8A pun). Pening kepala bila memikirkan anak melayu yang rosak. Patutlah hati semakin hari semakin hitam dan gelap kerana makanan rohaninya video-video lucah, bukannya solat berjemaah.
Sebenarnya inilah keburukan teknologi yang dijuarai oleh Barat. Budaya-budaya kuning serta hedonisme yang disogokkan kepada anak-anak melayu semakin lama semakin berkesan. Percayalah, jika terus dibiarkan mereka, maka hanyutlah dalm dunia ciptaan sendiri. Sejujurnya banyak input yang telah diberikan sewaktu mereka di Tingkatan 3, namun jika hati telah hitam, jiwa pun gelap...bawa Dato Harun Din Al-Hafiz pun tiada guna.. Yang penting, hidup ini hanya perhentian sementara, jika memilih jalan selain dari jalan ke syurga, sesungguhnya mereka dalam kalangan orang yang rugi.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

2 GENTA RASA:

Muhd Hisyam said...

hoho,betul cikgu. bukan nk kata hp x bagus, tp hp bukan nk letak porn. teruskan usaha cikgu.

imanshah said...

tq sham...

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget