WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Wednesday, January 14, 2009

PALESTIN, DERITAMU TIADA NOKTAH!!


Alhamdulillah, usaha membawa penceramah dari Aman Paplestin ke STAR telah berjaya direalisasikan. Pada 14 Januari 2009, Ustaz Shahruzzaman telah dijemput ke STAR untuk berceramah mengenai perkembangan terkini berkaitan isu palestine.. Walaupun hanya bertubuh kecil, namun beliau telah membawa bersamanya harapan yang begitu besar dari rakyat Palestin. Para pelajar tidak berganjak dari tempat duduk dan tidak membuat bising, berbeza dengan keadaan majlis-majlis ilmu yang diadakan selama ini. Tempoh dua jam terasa begitu pantas berlalu. Alhamdulillah, dengan semangat yang berkobar-kobar, penceramah bercerita tentang penderitaan rakyat Palestin. Beliau juga bercerita berkaitan dengan sejarah Masjid Al-Aqsa, tempat ke-3 paling utama dan mulia umat Islam. Ditambah lagi dengan persembahan video klip dan multimedia berkaitan penderitaan rakyat palestin. Kami dehidangkan dengan pembunuhan, penyembelihan, mayat dibakar hidup-hidup, kepala ditembak, anak kehilangan ayah ibu, kanak-kanak kehilangan kaki (sekadar beberapa contoh). Sungguh menyedihkan, lagi menakutkan. Hanya doa yang mampu kami berikan, kerana berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul.


Terasa begitu sayu melihat saudara seagama diperlakukan seperti haiwan. Namun semangat yang ditunjukkan dalam melawan Yahudi amat mengagumkan. Semoga Allah menempatkan seluruh Syuhada' dalam syurga yang paling atas. Pada malam itu juga Tabung Selamatkan Palestin diedarkan, dan mendapat sambutan yang amat menggalakkan. Hanya doa dan sedikit bantuan kewangan yang dapat diberikan, walaupun ianya merupakan selemah-lemah iman. Apa yang amat menyedihkan, ada 300 juta penduduk Islam di seluruh Arab, namun hanya terdapat 5 juta sahaya Yahudi di Israel, namuan masih belum mampu menewaskan mereka. Moga Allah berikan kekuatan dan ketabahan buat seluruh rakyat Palestine.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

1 GENTA RASA:

AHMAD SAYUTI JAMAL ABIDI said...

Semoga yahudi laknatullah hancur!!...
Saya di Mesir sedih dgn presidennya yg berlaku kejam(tidak membuka sempadan Rafah-Gaza)...Husni Mubarak sememangnya telah dibenci rakyatnya telah menambah kebencian umat Islam seluruh dunia...semoga dia diberi hidayah oleh Allah utk kembali ke jalan yg benar..amin..

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget