WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Friday, March 13, 2009

KEPUTUSAN SPM 2008

Keputusan SPM yang diumumkan semalam menyaksikan seramai 136 calon mengambil periksaan tersebut. Daripada jumlah tersebut seramai 19 orang pelajar mendapat semua A dalam semua mata pelajaran yang diambil termasuk 2 pelajar mendapat 11 1A, dan 7 orang pelajar mendapat 10 1A. Secara keseluruhannya, pencapaian gred purata STAR meningkat dari 2.67 pada tahun 2007, meningkat kepada 2.456 pada tahun 2008. Dua mata pelajaran, iaitu Biologi dan Pendidikan Islam mengalami kemerosotan. Manakala matapelajaran lain menunjukkan peningkatan. jika dibandingkan dengan SBP lain, STAR berada pada kedudukan yang agak bawah. Sehingga sekarang (masih ada sekolah belum memasukkan keputusan dalam SBP excellent), STAR berada pada kedudukan ke -29, manakala di Perak, STAR berada pada kedudukan terakhir dalam kalangan 5 SBP Perak. Berikut merupakan nama pelajar yang berjaya mencatat keputusan cemerlang semua A dalam peperiksaan SPM 2008:
1.Muhammad Farid Farhan bin Sahime (11 1A)
2.Muhammad Arif bin Ahmad Fuad (11 1A)
3.Muhammad Faiz Fikri bin Sahime (10 1A)
4.Mohd Khairul Hafiz bin Mohd Fauzi (10 1A)
5.Muhammad Zuhair bin Hasnol Zam Zam (10 1A)
6.Ahmad Zaidulkhair bin Haji Zainal (10 1A)
7.Imaduddin bin Hamzah (10 1A)
8.Ahmad Shazwan bin Mohd Kharip Shah (10 1A)
9.Muhammad Nazmi bin Shaarani (10 1A)
10.Muhammad Firdaus bin Roslan (10 1A)
11.Ahmad Hamidi bin Abdul Rahim (9 1A 1 2A)
12.Mohamad Sufian bin Ayub (9 1A 1 2A)
13.Mohd Arif bin Ismail (9 1A 1 2A)
14.Muhammad Syazwan bin Mohamed Amin (9 1A 1 2A)
15.Haneef bin Amer Azhar (8 1A 2 2A)
16.Muhammad Zaid bin Zahri (8 1A 2 2A)
17.Ahmad Naufal bin Anuar (6 1A 4 2A)
18.Ahmad Husaini bin Abdul Rashid (5 1A 5 2A)
19.Noor Mujahir bin Noor Muhammad (5 1A 5 2A)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

12 GENTA RASA:

fikri FAUZI said...

hekeleh..
tade la sepower pmr dorang..

AHMAD SAYUTI JAMAL ABIDI said...

tahniah sbb ade peningkatan dr tahun lpas,sbp lain kbykkan 30 lebih,papepun tahniah kpd semua guru2 yg byk berkorban keringat mendidik pelajar dan berusaha tuk memajukan STAR..rasenya spm result tahun ni sume naik sbb kerajaan xnk batalkan ppsmi..kalau spm jatuh..terokla kerajaan nk jawab..jadi terpaksa la rendahkan lg gred markah spm..

adi said...

hurm..
papepon congarulate la untuk semuer...
yang mane result ok...hopefully korang dapat pg offer yang best2...
yang mane tak ok...
relax la...
peluang ade kat maner2 untuk mengimprovekan diri...
pas spm ni hopefully all of you will get a bright future..
=)

imanshah said...

to Fikri...Alah..macam lar tak tau..PMR kan peperiksaan tiru meniru, toleh menoleh, tipu menipu..haha..SPM lah cabaran sebenar..

fikri FAUZI said...

hahahaha..
iye cikgu..
nwy..
congreat kat star..
ade peningkatan.

iqbalsyarie said...

nak menyampuk jugak!!
err...nk cakap ape ek?
tahniah jew la..
tahniah kat cikgu2..
syukur Alhamdulillah Allah bg pinjam kejayaan sedikit.nk tgk warga STaR ni reti bersyukur ke tak.tu jek..
kpd yg tak dpt 10A tu,jgn riso.. takde jaminan yg slip SPM ni janjikan gaji besar.
nanti korang masuk U,korg akn culture-shock punya la..pndai2 la jaga diri jgn terikut kawan2 yg nakal.pndai2la pilih kwn2 yg baek..ok?

EviL naQi said...

hohho.. syabas2..

syahmi m.s. said...

alhamdulillah.. termakbul juge doa cikgu... STAR x cemerlang result spm 2008... amin!!

seyeuri_flurxis said...

ape2 pun
tahniah la ek kpd star
atas peningkatan neyh

(>_<)

Syafiq.Khairil said...

terima kasih atas doa cg
~aminn

zaidi sarifuddin said...

kami doakan cikgu dan cikgu2 laen(tdk lupa para warden yg berdedikasi)agar dpt menempuh kecemerlangan dlm sgla cabaran yg mendatang dlm tahun 2009. Sy amat yakin, STAR akan lebih berjaya pada masa akan dtg. To ckgu shahnun, ckgu mmg smart (bukan mencapap, ikhlas dari hati)

salam.

-Hexa Hiz'Da- said...

harapnya yg lepas tu biarlah ianya berlalu..
lebih baik fikirkan masa dpan drpd mengenang kisah lalu..hekhek..
papela.. setuju dgn zaidi(tangguk sket)...

p/s:yg pnting sume pihak sedar klmhn masing,,
kecemerlangan dikongsi bersama.. kegagalan pun.....

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget