WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Wednesday, May 6, 2009

KLUSTER??? Syukur Alhamdulillah!!!


Huh lastly our alma mater dapat gak KLUSTER..Semalam 5 Mei 2009, surat yang ditandatanani oleh Ketua Pengarah Pelajaran Malaysia, Dato' Alimudin bin Mohd Dom mengesahkan STAR telah diiktiraf sebagai sekolah KLUSTER.Usaha yang dimulakan dari zaman Haji Jamludin akhirnya menjadi realiti.  Seingat saya pemilihan STAR bersama sekolah-sekolah lain merupakan 'batch' yang ke-3. Tak kisahlah, batch keberapapun, yang penting title KLUSTER tu sebenarnya yang diinginkan..Tak tahulah apa pandangan warga sekolah, sama ada gembira atau tidak..atau tak der perasaan langsung.

Yang pasti bila dapat title KLUSTER, akan dapat peruntukan sebanyak setengah juta..banyak tu, dapatlah bernafas skit. Tambahan pulak, zaman sekarang ni, yuran pun tak leh kutip lagi, nun bulan Jun baru dapat kutip. Susah betul nak menghidupkan aktiviti sekolah..Hatta sport day pun tahun ni tak de medal.Tak ke gila..Tapi ada gak yang penatnya, kata kawan-kawan setiap minggu ada je program kena buat, ada je orang yang akan datang melawat..maklumlah duit setengah juta bukan sket nak dihabiskan..Takpe, yang penting anak-anak STAR yang dapat faedah..kami para pendidik tak der apa pun..yang pasti akan terus jadi 'juruletih', bukan jurulatih.Hahaha. Apapun tahniah untuk semua!!



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

13 GENTA RASA:

ummuaimi said...

Tahniah! Nanti jangan kena plaster sudah. Happy for STAR.

ZHARIF said...

salam
terima kasih cikgu kerana telah add blog saya dan tahniah kepada STAR kerana menjadi sekolah kluster.
Dan saya sangat bersetuju dengan kata2 cikgu:great teacher changes the world =)
saya harap cikgu boleh memberi komen2 untuk blog saya pada masa akan datang

- abdul hadi abdul muti - said...

tahniah untuk semue warge star,ipoh!!!

diharapkan dengan anugerah kluster ni akan lebih menjadikan star sebagai sebuah institusi pengajian yang lebih terbilang

soal batch no berape tu bukan satu isu besar rasenyer..

ape yang lebih penting, advantages yang diberikan bile sudah mencapai sekolah kluster

kesian gak r kat budak2 yang menang event tim sportday,tapi tak dapat medal..dengar citer,dapat sijil jerk..

kepade guru2..
penat lelah anda semue sentiase diingati oleh setiap budak budak star

akhir kate,
sekali lagi tahniah diucapkan!!!

muhammad rahimi bin hasan said...

tahniah,
cikgu, apa lagi kelebihan kluster ni?

imanshah said...

to rahimi..actually kluster ni pengetua ada autority sendiri..contohnya kalau ada guru yang tak perform, tak yah tunggu kementerian, boleh terus tuka kan..lagi satu, dalam soal kecemerlangan nazir akan terus terusan datang spot check..tengok berbaloi ke duit yang diberi..huhu..nak tak nak semua orang kena berlari, tak leh lagi jalan macam itik pulang petang!!

Hiz'da said...

wah,, STAR kluster!! bgos2..
xsia2 usaha smpai xtido.. tertido kt blik abg is smpai dikejutkan pak gad... haha..
tahniah STAR!!!
harapnya kecemerlangan star menjelma.. stlh lame terpendam.. biler lg weyh!! cmon2 STAR!!!

norman.bulat said...

mcm nasib jek dpt kluster..
sbb pe krjaan bg kluster??
so..skola gempak pe ek??

imanshah said...

to bulat...
ntah, taktau pasal apa..sebab debate kowt..huhu

Syafiq.Khairil said...

wahh,nice to hear dat!
at last our school can get the reputation back!
so,best of luck to all tchrs,and the students
pasni i think we can have our student council back
if koleq can,why cant we??

Syafiq.Khairil said...

wahh,its good to hear dat!!
so best of luck to all tchrs and students
wts the next plan?
i think star should have their own student council
if Koleq can,we cant we??

fikri FAUZI said...

wow.
tahniah2 star dapat cluster.
;DD
keep the gud job.

dean. said...

ape bagos nye dpt klster.?
skola bkn gmpak ape pon.
dbate pon cm naseb jek.

norfaridahanum said...

eh STAR!sy ingatkan SBPI gopeng cikgu nih..apepun tahniah ye

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget