WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Thursday, May 7, 2009

Sesekali Buat Rombongan Seronok Juga!!

Sempena cuti Hari Buruh dan cuti hujung minggu yang lepas, aku berkesempatan membawa seramai 32 orang pengawas untuk mengadakan lawatan "benchmarking" ke Kelantan dan Terengganu. Tujuanya selain untuk menghilangkan tekanan menjadi pemimpin pelajar ditambah dengan tekanan akademik, ianya sebagai satu usaha untuk melihat pengurusan kepimpinan pelajar di sekolah-sekolah lain.


Kami berpeluang mengadakan sesi dialog dengan SBPI Batu Rakit, SM Sains Tengku Muhammad Faris Petra dan Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Ahmad Maher, Kota Bharu.
Kadang-kadang mereka sudah rasa hebat dan selesa berada di sekolah sendiri. Rasa diri yang terbaik. Atau lebih tepat lagi rasa 'syok sendiri', tanpa menyedari bahawa terdapat banyak lagi sekolah yang hebat, hatta sekolah harian biasa pun. Contoh terdekat Sekolah Menengah Kebangsaan Dato' Ahmad Maher.


Selain mengadakan sesi dialog, kami sempat juga melawat beberapa tempat menarik seperti Pasar Payang, Taman Tamadun Islam, Melawat Sekitar Kota Bharu Bandaraya Islam selain mengadakan program bersama STAROBA Terengganu. Kami juga sempat mengadakan BBQ di tepi Pantai Tok Bali, iaitu di Sweet Beach Resort. Selain itu juga, satu perlawanan bowling diadakan di KB Mall Bowling Centre.

Diharapkan program seumpama ini dapat membantu para pemimpin pelajar STAR untuk lebih komited dan cemerlang dalam kerja buat mereka.
TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

2 GENTA RASA:

- abdul hadi abdul muti - said...

aktif betul prefect star sekarang..
huhu
bagus la,
hopefully aktiviti2 macam ni diteruskan lagi mase depan.=)

norman.bulat said...

wah..best tol jadik prefect..
dpt jalan2..huhuhu!

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget