WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Sunday, June 28, 2009

ANU DALAM BOTOL..Raja Azmi bikin kontroversi lagi!!!


Penerbit filem Kontroversi, Raja Azmi hari ini dalam kenyataannya di dalam akhbar Mingguan Malaysia menyatakan bahawa beliau tetap akan menerbitkan filem 'Anu Dalam Botol' yang bakal di arahkan oleh Shadan Hashim. Filem yang berkisarkan sebuah kisah cinta sejenis antara dua pasangan lelaki yang jatuh cinta antara satu sama lain dan demi cinta mereka, salah seorang daripadanya sanggup berkorban dengan membuat pembedahan pertukaran jantina yang akhirnya menimbulkan sebuah tragedi yang menyayat hati. Filem yang memaparkan konflik kehidupan penuh dramatik ini sebenarnya adalah sebuah kisah benar yang pernah berlaku dalam masyarakat Malaysia. Walau bagaimanapun judul filem ini akan ditukar kepada ..... Dalam Botol (Dot-dot Dalam Botol) selepas diarahkan oleh JAKIM untuk menukarkan tajuknya. Begitu juga dalam adegan-adegan asmara sesama jenis juga ditiadakan sebaliknya ditunjukkan melalui aksi-aksi artistik. Contohnya, adengan di mana pasangan sejenis baru turun dari katil dan akan kelihatan kondom yang terbuka diletakkan di atas katil. Raja Azmi dalam kenyataannya berkali-kali menyatakan filem ini merupakam medium dakwah untuk menyedarkan masyarakat tentang bahayanya cinta sejenis.

Komen saya :

1)Banyak lagi rasanya cara dan medium berdakwah yang boleh digunakan oleh Raja Azmi untuk menyebarkan syiar islam dan dakwah!!

2)Mampukah filem yang hanya mengambil masa dua jam memberi dakwah kepada penonton..sedangkan dalam sistem pendidikan pun, kelihatan gagal menyemai mesej2 murni dan agama kepada pelajar walaupun dalam tempoh yang begitu lama.

3)Kita seolah-olah menggalakkan masyarakat untuk meminati kecelaruan jantina ini, meski mungkin dalam realiti kehidupan kita perlu menerima hakikat tentang kewujudan golongan sedemikian. Bukan tujuan untuk mendiskriminasi, tetapi rasanya tidak perlulah kita membenarkan pembikinan filem cinta sejenis ini, kerana umumnya walaupun tidak ditonjolkan dalam filem, kita sudah mengetahui kehidupan mereka.

4)Saya melihat Raja Azmi sememangnya sengaja menimbulkan kontroversi untuk menjual filemnya (sebelum ini kesemua filem beliau gagal di pasaran)

5)Ramai artis2 yang berebut-rebut menjalani ujibakat..Apabila ditanya semuanya kerana inginkan kelainan watak..Haha, tapi yang hadir semua dilihat punyai sejarah dikaitkan dengan cinta sejenis. Sapa nak jawab tu?? haha.. Bimbang jika watak-watak ini menjadi ikutan golongan remaja.


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

1 GENTA RASA:

Iszaham said...

Still, film ni nmpk cam se-akan2, film kontroversi 0mputih cam "The DaVinci Code (2006), Angels & Demons(2009), Anti-christ(2009) [tayang kt cannes, penuh gan kontroversi sb poster & story line dia], etc...

Still, people watched them, m0st of the m0vie might n0t g00d f0r religions... remember this, p'caya k'pada hiburan, jgn p'caya yg karut.. (mmg laa film 2 karut, byk yg bg sakit ati org..)

cam creti Raja Azmi ni.... title p0n dak buat org fikir 2-3 kali... (kontroversi mng xleh lari dah...) tapi ni, benda ni mng tul, raja azmi cuma nk k'tgh idea, bkan nyer dia suruh kita cinta sesama jantina..

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget