WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Thursday, June 11, 2009

MARKING OH MARKING!

Seperti biasa, tugasan masa cuti terus menghantui ketenangan cuti sekolah ni. Adoi, paper BM 4R belum habis ditanda lagi. Argh!!!! cuti sekolah dah tinggal 4 hari lagi, tapi papar 2 belum mula lagi. Inilah sebenarnya tugas2 guru mahupun lecturer. Sentiasa sibuk menanda kertas pelajar. Ya lah! Kalau tak ditanmda macam mana nal menilai pelajar. hehe.

Bila mengadap kertas budak-budak ni, macam-macam hal ada. Ada yang tulisan mengalahkan doktor, ada yang salah soalan. Tapi kadang-kadang hanya tersenyum sendiri melihat gelagat-gelagat pelajar dalam menjawab peperiksaan. Macam-macam karenah. Yang nak menyindir kita dengan ayat-ayat mereka pun ada. Sekilas ikan di air, sudah tentu jantan betinanya kita tahu. Apapun ini tahun pertama aku mengajar BM menengah atas, kena pulak tu kelas yang paling best 4R. Adoi, sabar je lah. Tapi best juga mereka ni kelakar. Ada je benda nak digaduhkan dalam kelas.

Apapun aku berharap sangat dapat menyiapkan penandaan kertas ini sebelum cuti berakhir. Budak-budak ni yang dia tahu hari Isnin daorang nak markah. Ok. teruskan penandaan...TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

0 GENTA RASA:

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget