WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Sunday, August 9, 2009

KUASA ALLAH ANYTHING CAN HAPPEN


I want share the artical from Dr Tgku Asmadi about H1N1.

JUST A SMALL BUT MEANINGFUL INFO FM ME TO YOU AND YR FRIENDS...MY PERSONAL


EXPERIENCE OF H1N1 SINCE IT PRACTICALLY HIT US LIKE A TIME BOMB.....

My staff was crying herself sick on Tuesday morning...was told that her son was
confirmed of H1N1 in his Uni at Kangar, Perlis...worse was that when he was
bedridden 2 days the warden didnt even bother to sent to hospital till his dad came
fm KL and with his friends assistance brought him to GH Kangar....

No one bothered in the hospital and he was put in the normal ward for another 2
days!!! (imagine the amount of people he has infected!!) .....after 2 days and his
eyes were turning yellow and saliva greenish...he was put in quarantined room...

Called his mom to say...minta maaf and ampun la dosa dia, etc...she practically
fainted just telling me the story.. cant do much cos she x have enough money to go
to the north with the father...

First thing we did was made her call the hospital and insist that they sent him to
Sg.Buloh Hospital or any other hospital in KL since they seemed to be more alert and
more equipt...they refused of course...so I sent her off to Kangar the same day to
solve the problem.

Whilst this was happening, SUBHANALLAH, I had a call from one Ustaz who was in town
to "help cure" another H1N1 child in Shah Alam....and was told this simple
prescription by him.....of course kena redha pada ALLAH and niat dengan sesungguh
nya...selawat 3x...

EAT MINIMUM 6 GREEN APPLES A DAY AND FRESH ORANGE JUICE
for those with sore throat please blend the apples and keep on taking till your
fever disappear and yr symtoms are gone....I cannot explain it but the child in Shah
Alam was ok too after taking this tip....

ALHAMDULILLAH...my staff's son was given the apple juice for the whole day on
Monday/Tuesday and dengan kuasa ALLAH he was out of the fever yesterday
Wednesday....she called me and was crying on the phone to say that her son was out
of ICU and was able to eat normally...all these happened within just 4 days today
(thursday 6 august)...

This is just to share with my fellow sisters and brothers and hope this small info
could assist others as well, INSYA'ALLAH!!!!!!!!!! No harm in trying and kuasa ALLAH
anything can happen!!!!


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

13 GENTA RASA:

Cikgu Adham said...

slm... bagus artikel ni.. mmg betol tidak dinafikan act asid askobik (vitamin C) bagus utk mempertingkatkan sistem pertahanan badan.. heh heh..

NuR said...

salam cikgu..

bagus kan apple hijau ni..
di samping dpt kempiskan perut, buang toksin ada khasiat lain utk bantu kita mencegah.

syabas cikgu..!!

Tukang cerita said...

Subhanallah....

Bukti kekuasaanNya kan?

fakhruddin said...

betul3x. tapi kalau nak lagi banyak ascorbic asid, boleh minum jus mangga. mangga ada 4x lebih vitamin c dar epal hijau.

[tapi saya lagi suka minum air epal dari mangga huhu]

sonata anak kancil said...

salam...terima kasih, share info ni...amalkan lah insyaallah - semuanya adalah kuasa Allah swt.

shafiq said...

tu laa! act i was thinking that h1n1 tu bala dari Allah kepada umatnya. jadi marilah kita berdoa agar bala ini dihentikan dari-Nya.

n@m@n said...

apart from that...doa..sama2lah kita berdoa ya..sape yg xde doa tu lagi mai la download

joegrimjow said...

ku bangga dapat minum herbalife
semua khasiat ada!

cikgu_math said...

alhamdulillah...
anak saya masih demam teruk di UiTM Arau, insyaAllah artikel ini boleh membantunya sedikit sebanyak! thank you!

imanshah said...

Semoga kita semua dilindungi Allah dari bala ini..

dba4624 said...

na'uzubillah min zalik...

Cikgu Adham said...

slm.... buahan sitrus kaya dgn asid askobik... mkn lah buahan tempatan heh heh... saja je..

demo kena ikuti kem pendidikan luar kalao ada peluang.... br bleh hilangkan penyakit demo yg takut sungai heh heh

hysMan.. said...

salam..
setiap yg tercipta olehNya ade kebaikannya..

subhanallah..
thanx for the article..
:p

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget