WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Monday, August 17, 2009

SAYA BERPELUANG UNTUK TIDUR KETIKA CIKGU MENGAJAR...

Gambar hiasan semata-mata.

Cerita satu

Seorang guru bertanya kepada murid2nya... "Siapa guru yang paling kamu semua suka disekolah ini?" "Cikgu la!" kata salah seorang murid sambil menunjuk kepada guru yang bertanya didepan kelas.. "Kenapa saya?" tanya guru itu mula merasa bangga.. "Kerana saya selalu berpeluang untuk tidur ketika cikgu mengajar.."


Cerita dua

Miss Ann seorang cikgu perempuan yang mengajar Bahasa Inggeris untuk tahun 1. Dia bagi assignment kat murid-murid suruh cari 3 ayat Inggeris dan kemukakan pada hari Isnin nanti. Ketika dalam perjalan pulang, Amin salah seorang anak murid cikgu itu ternampak sepasang suami isteri keluar dari kereta dan sedang menjerit pada satu sama lain. Dia terdengar lelaki tu menjerit "Shut up you !!". Apabila sampai di rumah dia bertanya kepada bapanya, "shut up you" tu Bahasa Inggeris ke? Bapa dia jawab, iye. Dapat dah satu perkataan, kata Amin di dalam hati.

Lepas mandi dan makan, dia tengok tv cerita Superman. Masa superman nak terbang dia kata "Superman !!!" dia tanya bapa dia lagi, Superman tu Bahasa Inggeris dan bapa dia kata yes. Dua perkataan dah, kata budak itu. Lepas tengok tv, dia ke perpustakaan, dia ternampak ada seorang lelaki dan seorang perempuan sedang bertengkar berebut buku. Perempuan itu kata
"Ladies first" balik rumah dia tanya lagi dan bapa dia kata itu pun Bahasa Inggeris. Ah, lega nya kata budak itu.

Hari Isnin dia ke sekolah, cikgu tanya dia tentang perkataan baru.

Cikgu: OK boy, did you get the words?

Budak: Yes, teacher.

Cikgu: Good, what is your first word?

Budak: Shut up you !!!

Cikgu: What did you say? Are you mad? Who do you think you are?

Budak: Superman !!!

Cikgu: Bloody fool! Get out from this class

Budak: Ladies First





TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

10 GENTA RASA:

fakhruddin said...

saya rasa macam kenal orang2 dalam gambar tu. haha. diorang baca blog cikgu tak?

cerita ni agak best. siot je dak tuh. heh

Tukang cerita said...

:) Lucu!!!!!

MaMaQaYPo FaMiLy said...

tu pelajar2 kelas cikgu ke?

imanshah said...

Udin..budak2 star slalu skodeng blog cg..biarlah glamer skit depa..haha

mama : ahah budak2 tahun lepas masa depa f3

kuIna LadyInRed said...

wakaka...
sy x prnh tido dlm kelas tau... budak baik....
hehehe..

....>> anda diTAG sila la ke BS utk tgk tugasan anda..

Chekgu BaniHassim said...

cerita ke-2 tu time aku budak2 dulu member aku ade cerita...

dah lame dulu...

skg ni baru dgr balik...
trivia sungguh...

Anak Tumpat said...

hahaa..lucu citer tu..teringat lak aku zaman aku blajar dulu.. aku suka bila aku tido dlm klas cikgu x marah..tapi skg ni bila kau ngajar ada yang tido aku lak y marah.. hahaha...

sonata anak kancil said...

anak murid cikgu ke tu? kejutkan depa...awat biaq tidur gitu...

kalau depa lena tido - cikgu jawab soalan dari cikgu sonata - amik kat sekolah cikgu tau...

Cikgu Adham said...

slm... mantap heh heh.. lucu jugak... kawe pon suka tidor juga masa belajar dulu heh heh heh.. tak tau naper, kalo cikgu x masuk kelas, masa tu la tidor... bukan kawe sorg, satu kelas hahahahhahah... rasanya budak2 demo d STAR pon sama ni

akmal's said...

macam kenal je yang tidur tu .

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget