WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Saturday, September 12, 2009

KUBERI ROTAN, KALIAN HULURKAN KASIH SAYANG


Cenderamata dari pelajar-pelajar saya sepanjang 6 tahun berkhidmat di sekolah ini..Semua pelajar saya lelaki (sekolah satu jantina). Saya akui, saya selalu merotan mereka (guru disiplin), namun hadiah hari guru, hari lahir tak pernah putus..hurm, walau hanya sebatang pen, namun cukup besar maknanya..Akan disimpan buat kenangan sepanjang hayat saya. Terima kasih semua..


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

17 GENTA RASA:

Cikgu Adham said...

salam..
sayangkan anak, tangan-tangan kan kan heh heh heh.. gtu la kita ni gak...

esok2.. sayang2kan isteri, tinggal-tinggalkan huhuhu

sonata anak kancil said...

salam Imanshah - alahai akak ni agak sibuk betol la...tapi hari ni cuti...hu3x,akak gi jalan2 ....

sama lah kalau dah nama cikgu
( he3x tatau la cikgu lain - seme nya sayang kalau anak murid bagi...) , berlonggok2 kat atas meja...he3x
( simpan lama2 dah berabok dan ada dah habis pakai :pen /bunga ---- dummmmmm ditongsampahkan lah...maaf, harap anak murid aku tak ade kat sini - cikgu tetap sayang kamu!!!)

iqbalsyarie said...

rasa-rasanya saya takde bagi kot.bukan tak bagi tu tanda tak sayang,tapi tanda tak de duit.hehe
takpew,cikgu jgn riso sbb cikgu-cikgu semua tetap sy doakan selepas solat saya.Terima kasih sangat2~

imanshah said...

iqbal..cg pun tak pernah mintak pun..tak bagi tak semestinya tak ingat..terima kasih doakan kami semua

imanshah said...

adham...sayang isteri, peluk2 lah selalu..haha

imanshah said...

kak sonata...murid2 selalu tanya ..cg nak apa hari guru..saya selalu cakap kalau nak bagi jugak, bagilah saya pen merah..senang nak menanda..haha

edy anuar said...

jasaamu tidaklah setimpal hadiah2 itu
:)

Hiz'da said...

ouh.. same2 lah ye..

n@m@n said...

nilai-nilai 'estetika' tu..hoho


kawe pembalut hadiah pon simpan jgk kalo bdk2 bagi..

ada satu tie pink, tak tau boleh pakai tak..ada gak bg tie pink..

tak tahan

imanshah said...

Hizda..kristal anda masih tersimpan

Tukang cerita said...

akak tak bleh nak simpan smua... x de ruang
:)

NuR said...

memang begitu kan lumrah jadi guru
walau marah mcm mana pun pasti sejuk bila melihat telatah anak murid...

patutlah blog cikgu bernama pembawa rotan... baru nur fhm.. lmbt benar sy faham ek..? hukhuk...

NuR said...

oh ya..cikgu penah dpt hadiah kerepek, kuih bahulu?
nur baru dpt hari guru aritu..
lain dari yg lain..
sedap lak tu..
bila tanye kat bebudak tu takde sape nak ngaku..
tak kesampaian la nak order..

imanshah said...

nur..pembawarotan coz saya selalu bawak rotan..hurm susah nak jaga semua budak lelaki ni.

hysMan.. said...

banyak betul hadiah cikgu dpt yer..
beruntung jd cikgu..
walau garang camane pn,takde cikgu dorg taw takde function dorg dtg ke sekolah..
:p..

xiiinam said...

Sekolah saya pun murid satu jantina...budak2 remaja perempuan pasal hadiah-hadiah ni lagilah produktif dan sensitif....dia tak tunggu hari guru je...


Betul tu cikgu...kita tak meminta...
Kecik-kecik tu bolehlah terima ...tapi kalau dah melibatkan ibu bapa dengan hadiah yang 'wow!'...haruslah mengingat balik frasa dalam pekeliling yang berbunyi..."Seorang Pegawai Perkhidmatan Awam dilarang menerima sebarang bentuk hadiah....bla...bla...". Seteleh 18 tahun menjadi guru, saya pernah mengalami (menolak pemberian hadiah dari ibu bapa)


Errrk..terpanjang pulak komen...maaf eik!

fakhruddin said...

skrg tgh belajar lg. takde duit. nanti dah kerja, saya bagi hadiah yang besar2 utk cg. cg claim tau nanti haha

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget