WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Wednesday, September 9, 2009

PENJUAL SURAT KHABAR


Takder benda nak post hari ini..nak tunjuk kat kawan nilah kerja saya setiap pagi seawal jam 6.45pagi..Menulis nama2 pelanggan untuk surat khabar Berita Harian dan STAR. Kat sekolah antara tugas saya adalah mengedarkan surat khabar yang ditempah oleh guru, kakitangan dan pelajar-pelajar STAR..So, sapa kata kerja cikgu tak banyak??? Hampir seratus nama yang perlu diingat..tapi alah bisa tegal biasa..Semuanya ada dalam kepala.Tak perlu lagi kertas nama, berbakti untuk rakan-rakan dan pelajar semua..Salam 19 Ramadhan.


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

21 GENTA RASA:

edy anuar said...

salut lah cekgu
:)

Cikgu Adham said...

slm..
mantap la demo... nnt bleh wat part time bila pg2 cuti heh heh

Tirana said...

Niatkan ikhlas kerana Allah, insyaAllah ada ganjarannya

xiiinam said...

cikgu ibarat MPV....semua boleh...hi..hi..

ikan emas said...

berapa dpt komisyen?

ehh..cikgu pun kena buat keje ni ka?

Tukang cerita said...

sangat setuju...
Bukan senang jadi cikgu...
bukan sekadar mengajar dalam kelas jer...
kekadang jadi akautan, doktor, tukang sapu..etc..termasuk PENJUAL SURAT KHABAR!!!!!!

kuIna LadyInRed said...

nama sy tak dak ker?

hehehe...

muzhafar said...

wah..bagusnye..dlu sy pnah tlg uruskan tyme kat kelab unesco :)

imanshah said...

Ikan emas..mana ada komisyen..kadang2 duit kita yang terbang sebab ada kelas yang tak bayar

n@m@n said...

kawe so??

imanshah said...

Adham..eh tak nak lah kawe buat part tyme..cuti2 nak bersama keluarga

imanshah said...

Muz..kau memang presiden kelab Unesco yang baik..sekarang cg ngan cg noridah yang uruskan..student dah tak buat

imanshah said...

N@m@n..nak delivery jauh sangatlah pucok putrajaya nuh..demo amek ngan india surat khabar kat putrajaya dah la ya

muhammad rahimi bin hasan said...

wah..cikgu pulak yang ambil alih kerja hal ehwal srt khabar,,dulu saya selalu nmpak cikgu fuziah yg slalu busy dgn srt khabar.

lepas tu ramai2 berebut paper..siap tls2 nama lagi ikut giliran,hihi

fakhruddin said...

kalau cg takde, tak baca paper la dak2 star tuh. huhu.

Cikgu Adham said...

heh heh demo mmg pndai... kawe pon nk bersama keluarga juga cuti2 ni... so skrg misi membeli tiket pada semua cuti tahun depan heh heh

Eyna's said...

Ni bukan keje perkeranian dah ni...
Dah pegi ke penjual s/khabar dah ni...heheheh

Cikgu Chun said...

Boleh buat part time jual surat khabar dalam musim cuti sekolah nanti... hehehe

Anak Tumpat said...

nok surat koba so..!! bukus molek deh takut basi..hohoho

chekgu BaniHassim said...

kat skolh aku pun ade sorg cikgu kaunseling ni yg kaver buat bende2 cemni...


byk kan keje kite??
segala2nya...
huhu

prefectorial board of STF said...

untungnya starian..kami kt sekolah student yang buat..

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget