WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Monday, September 14, 2009

PULANGLAH DENDANGAN AISYAH


Termenung ku sendiri

Memendam rindu tidak menentu
Kasih suci murni yang kita bina
Hapus hancur oleh kata fitnah

Di pagi hari raya
Hati sayu mengenang dirimu
Mudahnya kau menggantikan diriku
Seolah cintaku tak berharga

( korus )
Apakah suratan
Aidilfitri satu titik akhir
Sekian lama bercinta
Kau tiada di hari mulia

Keampunan ku pohon
Sekiranya aku yang berdosa
Pulanglah ku merindui mu sayang
Ku menanti dengan hati rela ( jiwa raga )

Pulanglah kepangkuan ku oh... sayang
Ku menunggu mu di hari raya

Di atas merupakan lirik lagu Pulanglah dendangan Aisyah.Rasanya semua orang tahu lagu ni. Lagu yang penuh dengan pengharapan seorang gadis agar kekasihnya pulang pada pagi Aidilfitri.Apatah lagi, Aidilfitri pun makin hampir. Radio-radio, televisyen dan pasar raya sibuk memutarkan lagu-lagu raya. Hurm, sebenarnya post kali ni nak menulis tentang lagu raya yang paling diminati semenjak dulu sampai sekarang. Kalau rakan-rakan nak tahu, inilah lagu kegemaran saya. lagu kegemaran rakan-rakan apa ya??


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

11 GENTA RASA:

fakhruddin said...

linkin park - new divide.

hahahahaha

lagu2 siti kot! =]

Cikgu Chun said...

Ingatkan lagu "Balik Kampung" tadi yg diminati ramai..

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.....

Bapak said...

lagu raya banyak yang layan. Tapi sejak setahun dua ni suka dengar lagu Gembira Bersama Di Hari Raya by Othman Hamzah

hysMan.. said...

salam cikgu..
lagu paling kagen sgt lagu Cahaya Aidilfitri by Black Dog Bone dan Sesuci Lebaran by Tok Ti..
hehee.. feel tu da sampai bila bru masuk sehari pose je lagu nih dimainkan..hahaha..

kuIna LadyInRed said...

sy suka lagu nie.. tangkap leleh...

sy tak prnh berada jauh diperantauaan..tiap2 minggu balik so lagu Dendang Perantau tak la berkesan sgt tp tangkap syahdu gak...

imanshah said...

haish lagu linkkin park tu lagu moden..

imanshah said...

Hysman..saya pun suka gak lagu balac dog bone tuh..tambah2 bila ayah dah pergi ni

Anak Tumpat said...

ambo nok oyak jgk..ambo suko raya hok mamat exist nyanyi...hahaha x ingat dah tajuk dio..

Batara Guru said...

apakan daya....masa tak akan kembali
hancur musnahlah....semuanya!!!

Cikgu Adham said...

salam.. ai lagu lama ni.. masa kawe zaman budak lg heh heh...

sedap juga lagu ni..
teringat la plak huhuhuu

MaMaQaYPo FaMiLy said...

Salam Aidil Fitri 1430H!!

Maaf Zahir Batin....

p/s: MaMa suka lagu P Ramlee jee...

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget