WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Monday, September 21, 2009

SEMOGA TABAH NAQIB!!



Salam semua. Gambar di atas merupakan gambar Saudara Naqib bin Ismail, bekas Ketua Umum STAR tahun 2006. Naqib yang sedang melanjutkan pelajaran di India dalam bidang perubatan telah mengalami kemalangan di sana. Dikhabarkan sewaktu kemalangan berlaku, beliau sedang menunggang motosikal. Tak tahulah sejauh mena kebenarannya. Apapun, kemalangan tersebut terjadi pada bulan Ramadhan.Bila terpandang gambar ini, terkenang kembali peristiwa 2006 di mana saudara naqib juga telah dimasukkan ke hospital kerana kemalangan di padang bola. Agak teruk juga kemalangan pada tahun 2006 di mana Naqib terpaksa berehat selama sebulan. Dia menumpang seb3 minggu di rumah aku kerana keadaannya tidak mengizinkan untuk berjalan jauh. Dan terpaksa menaiki kereta (tinggal di asrama) Apapun, Kami seluruh warga STAR mendoakan agar Saudara Naqib tabah dan kuat dalam menghadapi dugaan Allah S.A.W. Apatah lagi beliau jauh di negara orang. Walaupun telah 3 tahun meninggalkan STAR, namun hubungan dengan guru-guru, serta para junior tidak pernah putus.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

9 GENTA RASA:

Amirul Khamil said...

masyaallah,
teruk jugak naqib accident,
baru2 ni jumpa dia di pwtc,
in sife event,
smoga cpt sembuh.

qishie said...

innalillah..
tp alhamdulillah lah dia selamat.
semoga cepat sembuh dan dapat meneruskan pengajian,naqib.

sonata anak kancil said...

masyaAllah , semoga cepat semboh, ...selamat hari raya...maaf zahir & batin.

muzhafar said...

masya-Allah...
sempga cepat sembuh..
kesiannye!!!

Cikgu Adham said...

slm.. uh uh uh nyaknye deh... mintak jauh la kita...

joegrimjow said...

xbrani nak bawak motosikal

datomarsani said...

ramai2 la doa supaya dia cepat sembuh..

Aisya Humaira said...

Assalamu'alaikum WBT. MasyaAllah teruknya. Semoga saudara Naqib cepat pulih dengan semangat baru. Jadikan musibah ini sebagai tauladan kita yang hendak memulakan perjalanan, baik dekat mahupun jauh... berhati-hatilah selalu. Jangan dilupa iringan doa & tawakal kepada Allah s.w.t~

imanshah said...

Terima kasih semua

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget