WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Sunday, January 24, 2010

KEBIADAPAN ADUKATARUNA


: Dah mampos buat cara mampos la. Boleh plak simpan mayat nak tunggu Dato Bendahara balik dari shopping. Boleh meeting isytihar sedang terlentang. Pada hal dah mampos pagi tadi. Pergi mampos sama lu. bodoh punya kerajaan spesis stupid:...

Astaghfirullahhalazim. Saya antara yang terawal membaca posting tersebut dari blog http://adukataruna.blogspot.com.. lantas saya postkan dalam FB saya..malangnya selepas beberapa jam aduka taruna telah delete posting tersebut dari blognya. Ini ekoran laporan polis yang dibuat terhadap beliau kerana menghina Almarhum Sultan Iskandar. Adukataruna juga menerima banyak hentaman dalam blog dia berkaitan posting tersebut.

Inilah antara contoh kebiadapan segelintir penulis blog yang tidak menjaga etika sewaktu menulis blog. Berbeza pendapat tidak salah, namun jika kebiadapan, emosi, mengatasi kewarasan fikiran, maka terjadilah perkara seperti ini. Nauzubillah..Alfatihah buat Almarhum.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

11 GENTA RASA:

Frodo Baggins said...

al-fatihah

tindakan aduka taruna mmg biadab
saya pun antra yg terawal singgah
kat sana .. komen pun time tu kurang dr 10. tp beberapa jam dah beratus sblm beliau delete entry tu n mohon maaf. terlajak tindakan mmg buruk padahnya. apatah lagi mengeluarkan kata2 kesat kepada almarhum sultan yg baru saja mangkat.

insan pendidik said...

salam imanshah,

sepatutnya ambil iktibar daripada kes pelajar yang menyalahgunakan istilah Allah dalam facebook tu ... ini ade lagi yang tergamak mencerca sultan pulak tu

xiiinam said...

Sebagai guru Sejarah....saya akan kecewa sungguh andaiu murid saya jadi bajingan yang tidak tahu menghayati Rukun Negara seperti ini....





.....masa dia 'mampos' nanti....belum tentu bagaimana pengurusan jenazahnya.....


Itupun kalau ada orang sedar akan 'kemamposan'nya...lalu menemui 'bangkai'nya.....

Kalau tidak......
Samalah nasib dengan kemamposan seekor katak puru yang dilanggar basikal tentera Jepun....

imanshah said...

frodo..saya dapat maklumat pun dari blog saudara.tq

a kl citizen said...

assalammualaikum

menyesal tak sudah lah tu ya

Idalara said...

Al Fatihah..
Astaghfirullahhalazim...subhanallah.dimana perginya tata susila budi bahasa yg di amalkan bangsa kita..

iqbalsyarie said...

tak sempat baca dan tak tahu hujung pangkal cerita..huhu

n@m@n said...

hadui..

terlajak penulisan padah la..

Shifu67 said...

Celakalah ADUKA TARUNA itu.... memang jenis manusia, "Cerdik tak boleh nak tumpang, Bodoh tak boleh nak ajar"

al-lavendari said...

salam ziarah kali pertama.. masuk melalui blog xiiinam.
nama penanya adukataruna.. dekat2 nak bunyi adukatakguna ! saya kira dia tu tersalah perhitungan, sangkanya dengan menulis begitu akan berbondong2 orang menyokongnya. rupa2nya orang di luar sana masih lagi siuman tidak serupa dia.

wan mazzidi said...

AL FATIHAH .SEMOGA ROHNYA DITEMPAT BERSAMA PARA SYAHADAH.ALLAHHU AKBAR.APA SALAHNYA PADA ADUKATARUNA.JAWAB LAH? TAHU TAK ADUKATARUNA. RAJA ATAU SULTAN ADALAH ORANG YANG PALING RAPAT DENGAN ALLAH SEBAB DIA ADA PEMEGANG AMANAH AGAMA ISLAM.KETUA AGAMA.PAYUNG PADA RAKYAT.KALAU ADUKATARUNA MENDENGAR KUTHBAH PADA TIAP TIAP JUMAAT CUBA HAYATI DOA TERAKHIR ..........DENGAN SIAPA ADUKATARUNA MAHU MINTA MAAF?TUNGGULAH PERHITUNGAN DARI ALLAH

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget