WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Sunday, February 21, 2010

E-SISWA DEKAT DI HATI

E-siswa sememngnya dekat di hati saya. Apakan tidak, majalah bulanan terbitan Karangkraf ini merupakan sebuah majalah yang sangat hebat dan mantap dari segi isi kandungan dan pengisiannya.Keunculan majalah E-Siswa dipelopori oleh Encik Saharom Abdul Aziz, bekas editor Majalah Dewan Siswa yang kini telah diambilalih semula oleh Dewan Bahasa dan Pustaka.Di bawah air tangan beliau, E-siswa edaran E-siswa telah meningkat dari bulan ke bulan. Syabas buat seluruh warga kerja E-siswa.

Seingat saya, perkenalan dengan Encik Saharom bermula kerana anak beliau sedang menuntut di sekolah saya. Kini, anak beliau telahpun berada di Tingkatan 5, sedar tidak sedar hampir 5 tahun perkenalan kami. katanya, STAR begitu dekat di hati beliau. Maka, E-siswa beberapa kali sempat memaparkan berita dan juga aktiviti STAR. Antaranya sambutan Jubli Emas 50 tahun penubuhan STAR, Kejohanan Debat Sekolah-Sekolah malaysia UIAM di mana STAR sebagai juara, begitu juga dengan Majlis Perlantikan Pengawas 2010. Dan alhamdulillah, pada 11 Febuari 2009, sekali lagi krew E-siswa telah turun ke STAR untuk membuat liputan berkenaan dengan program pengantarabangsaan pelajar-pelajar STAR ke Jepun.

Bukan itu sahaja, guru-guru STAR ramai menjadi kolumnis di E-siswa. Contohnya Puan Noridah bt Ramlan penulis tetap ruangan Bahasa Melayu manakala Encik Zaidi Basir menerusi ruangan bahasa Perancis. Manakala Puan Abidah bt Sarajul Haq merupakan kolumnis Bahasa Inggeris.

Kini, E-siswa telah bertukar pengendali apabila Encik Saharom telah dinaikkan pangakat sebagai editor pengurusan unit akademik dan tempat beliau diambil oleh Saudari Jaja Ismail. blog Hok Sengoti mengucapkan terima kasih buat Encik Saharom, Jaja Ismail, Achik serta seluruh krew E-Siswa kerana telah memberi layanan kelas satu kepada STAR dan semua sekolah di Malaysia. Sokongan yang diberikan selama ini amatlah dihargai. Didoakan semoga E-siswa akan terus mantap dan berada dalam arus penerbitan majalah-majalah ilmiah. Usaha murni memberi pendidikan kepada anak bangsa dan seluruh warga pendidikan amatlah dihargai.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

3 GENTA RASA:

n@m@n said...

kawe bekas penuis dkt Dewan Pelajar jah..hehe

iqbalsyarie said...

gamba sapew dua org tu cikgu?guru baru ke?

imanshah said...

tak lah, gamba krew E-siswa

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget