WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Saturday, March 20, 2010

TENTANG HOKI

Amizal Mansor sedang membawa bola ke kawasan lawan

Pasukan bawah 18 tahun ke Kejohanan hoki MSSD Kinta Utara
Entri kali ni lain skit..ni pasal sukan hoki..tahun 2010 aku diamanahkan untuk menguruskan pasukan hoki sekolah bersama Cik Helmi Fazlin. Adeh, terasa kekok yang amat sangat. Mana taknya, waktu zaman persekolahan dahulu memang tak pernah pegang kayu hoki pun. Tambah-tambah pada waktu tu, sekolah tempat aku belajar pasukan hoki pun takde..Makanya, aku mengambil positif cabaran ini. Dua kejohanan besar yang akan dihadapi untuk tahun 2010 adalah kejohanan Hoki MSSD Kinta Utara dan Kejohanan Hoki Sekolah-sekolah Berasrama Penuh Bawah 16 tahun.

Maka dengan kudrat yang ada kami mengadakan latihan..haha lastly, buat cara profesional, panggil jurulatih luar. Orangnya bukan calang-calang jurulatih, iaitu CikguNizam dari SMK Clifford. Walaupun hanya sempat mengadakan 2 sesi latihan di stadium, namun para pemain menunjukkan peningkatan tentang taktikal dan teknikal. Melihat kesungguhan para pemain, sanggup mengorbankan cuti semata-mata untuk menghadiri latihan intensif, aku bertambah semangat. Begitu juga latihan di padang sekolah diadakan pada setiap petang untuk menguatkan stamina serta mempertajamkan asas permainan hoki.

Walau bagaimanapun, di peringkat MSSD Kinta Utara kami hanya berkemampuan mendapat kedudukan ke-3. Target sekurang-kurangnya untuk bergelar naib johan tidak kesampaian walau menunjukkan peningkatan yang ketara di peringkat kumpulan menewaskan SMK Bercham 7-0 dan SM Teknik Brash (3-0) . Laluan ke final seakan terbentang luas apabila di peringkat X Y berjaya mengalahkan ACS Ipoh (1-0). Namun segalanya musnah apabila tewas 0-1 kepada pasukan underdog iaitu SMK Tanjung Rambutan. Akhirnya ACS Ipoh layak ke pertembungan final bertemu SMK Anderson. Maka banyaklah air mata yang tumpah di padang ketika itu, sedih juga melihat keletah pemain yang sangat rapat dengan aku.Walau tewas, aku suka dengan semangat mereka, walau mereka tahu hoki bukanlah sukan utama sekolah.

Untuk kejohanan Hoki SBP Bawah 16 tahun kebangsaan, STAR dipilih menjadi tuan rumah. Satu lagi tugasan berat menanti untuk memastikan tuan rumah tidak dimalukan di tempat sendiri. Apresiasi khas buat captain, azin, zarul, aiman, alim, nas, adam, chicken, peq dan hasif yang akan menduduki SPM. Semoga terus bersama saya membina team bawah 16 yang kuat..

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

6 GENTA RASA:

edy anuar said...

nakk jersi!!
btw..
congrats team,..
korang patut bersyukur ada cgu shahnun yang sgt bersemangat ini..
congrats jgk ckgu :)
insyaallah sbp U-16 ktorg turun
:)

imanshah said...

haha eddy anuar...saya ni takde benda lah, zaman cg saifullah lagi dashat kan??

agak ar

adol ihsan said...

tahniah ckgu, at least dpt tmpat ke-3 tu da kre brsykur..
congrats... :)

Zaidi Sarifuddin said...

hAHA..SMART!
ckgu, sy ad blog gak..
silalah ke zaidisarifuddin.blogspot.com ye..haha

[~ killerzonboard~ ] said...

nuex.. turun xajak aku!!
huhuh =p
cikgu, zmn cikgu saifullah mmg 'dahsyat'!! btol x nuex??
har3x!!
team time cikgu saifullah la yg mng liga ipoh!! hehe =p
neway, cngratz cikgu..
klo time kite dlu nuex, dpt cikgu shahnun, knpem lg mantop!!

nub said...

xaman ckgu saifullah ok jaa..sbab xdak coach..so dia nak marah pabenda pon dia taktaw.
hahak

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget