WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Thursday, July 29, 2010

ROME:SELAMAT TINGGAL, JUMPA LAGI!!

Berjalan-jalan di Sauq Waqif

Meninggalkan balai pelepasan di Rome menuju kapal terbang

Firdaus berpakaian Arab selepas membeli belah di Suuq Waqif

Meninggalkan bumi Rome, di lapangan terbang.

Keluarga angkat Daniela

Hari terakhir di bumi Rome akhirnya tiba jua. Setiap pertemuan, pasti ada perpisahan. Seakan-akan baru semalam kami tiba di Itali, dan hari ini kembara kami kian sampai ke penghujungnya. Satu majlis perpisahan ringkas diadakan di sekolah dan kami sangat sedih kerana terpaksa meninggalkan rakan-rakan dan keluarga angkat yang baru sahaja dikenali. Masing-masing tidak dapat menahan kesedihan. Kami berlepas pulang ke Malaysia pada jam 12 tengah hari. Sekali lagi kami transit di Doha, Qatar dan pada kali ini kami berpeluang untuk menjejaki Bandar Doha. Peluang keemasan ini tidak dilepaskan dan kami sempat membeli belah di Suuk Waqif, iatu pasar tradisional terbesar di Doha, Qatar.

Kata orang, jauh berjalan, luas pandangan, bertambahlah pengalaman. Kami tiba di Malaysia pada jam 2.30 petang disambut oleh ahli keluarga kami di KLIA. Sesuangguhnya pengalaman berada di bumi Eropah selama seminggu amat bermakna. Walau mungkin ada dalam kalangan kita yang pernah mengunjungi Italia tau mana-mana tempat di Eropah, namun kunjungan membawa nama sekolah dan negara merupakan satu pengalaman yang berbeza. Melalui program ini, anggota deligasi berpeluang untuk hidup bersama dengan keluarga angkat di Itali disamping dapat melakukan pelbagai aktiviti bersama.

Sekalung apresiasi buat semua pihak yang terlibat terutamanya para penaja, UNESCO Malaysia, Kementerian Pelajaran Malaysia dan Kerajaan Itali atas segala bantuan yang diberikan dalam usaha melaksanakan program ini. Tidak lupa juga kepada semua guru SSP dan STAR, guru-gurudan pelajar-pelajar dari Instituto Tecnico Stanislao Cannizaro http://www.blogger.com/img/blank.gifCollefero atas dokongan dan dorongan sehingga program ini dapat direalisasika. VENI, VIDI, VICI!!!!

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

0 GENTA RASA:

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget