WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Saturday, September 18, 2010

KETUA PANITIA GOSIP


Petang tadi saya bersms dengan seorang rakan sejawat tentang e-tukar, iaitu sistem pertukaran guru-guru secara online. Antara kandungan sms berbunyi....

Saya : Hai, u dah isi ke e-tukar?

Linda (bukan nama sebenar) : Dah uols, i dah isi, u tak isi ke, ke nak stay kat sekolah terchenta ini?

Saya : Eh,eh i dah isi.. Tapi belum send lagi..nak send kemudian..

Linda : Cepat uols, u yang lapan tahun pun tak isi lagi, cikgu-cikgu yang tak sampai setahun
pun dah isi..

Saya : Hah?? sapa yang isi?? Berani meninggalkan sekolah nombor satu Malaysia ni...

Linda : Eh uols..sebagai KETUA PANITIA GOSIP pun uols tak tahu?? wah pelik bin ajaib...haha semoga uols suksess selalu..

Haha, itulah antara sms saya dengan rakan sejawat saya petang tadi..yang nak digelakkan adalah gelaran baru untuk saya..KETUA PANITIA GOSIP. Tersenyum saya dengan sms ini. Memang rakan saya ni suka bergurau kot. First time dengar jawatan ni ..selalunya Ketua Panitia Agama ke, Ketua Panitia Fizik ke, huhu..papelah, macam2 dah gelaran yg diberi. Mulut jahat la, mulut longkang la, mulut puaka la...dah lali dah...tunggu juga kot ada yang datang MENCILI..

Apapun, ALLAH jua yang mengetahui...



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

11 GENTA RASA:

sonata anak kancil said...

nak tukar balik kampung ke?

imanshah said...

kak sonata..taklah, nak tukar ke daerah lain je..ubah angin....itupun kalau ada rejeki

Darkbatman said...

mesti suke bergosip ne.ahaha

imanshah said...

darkman...haha takde lah..sokseksoksek je

Rozali said...

Assalamualaikum Iman

hijrah membawa kemajuan
moga dimakbulkan tempat yg dihajati

Wassalam

ibuintan said...

salam iman,
ketua panitia gosip, boleh dicadangkan pada KPM tu...

gosip berilmu takpe, jgn gosip berdosa..

imanshah said...

ibuintan..haha menarik tu, insyaAllah gosip yang membina

imanshah said...

ibuintan..haha menarik tu, insyaAllah gosip yang membina

imanshah said...

Tuan Rozali...terima kasih, semoga Allah perkenankan

Azmi said...

kah3..
hehe....
nasib baik tak cakap mulut longkang

imanshah said...

azmi...tulah...sebenarnya yang mengata tu lagi jahat mullutnya

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget