WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Monday, September 6, 2010

KULLU AM WA ANTUM TOYYIBIN..SALAM AIDILFITRI



Ampun dan maaf andainya saya ini…
Terkasar bahasa dalam berbicara (Dalam FB tu banyak)
Tersilap bicara semasa bersama (saya ni insan biasa)
Termarah yang tak kena tempatnya (kadang2 bekeng)
Tertanya tak tentu hala..(peramah tu)
Tersasul yang tak sengaja (maklumlah latah)
Terpukul kat mana-mana (bukan kaki pukul)
Terpekik kuat di telinga (kadang2 cakap sekali tak dengar)
Terhantuk terketuk di kepala (marah orang2 tua)
Terpinjam terambil harta & benda (pinjam je, nanti pulang balik)
Termoody tak semena-mena (bukan period ok)
Terumpat bila ada cerita (belum raya dah buat ketupat)
Teremail benda yang tak sepatutnya anda terima, (saya x email skim cepat kaya ok)
Termacam-macam yang kena-mengena..(macam-macam ada)
Di hari yang mulia sepuluh jari saya hulurkan semua,
Memohon kemaafan atas segala dosa yang ada
Kerana saya masih bernama manusia
Pastinya tak lepas membuat dosa
Semoga dimaafkan,
Salam Aidil Fitri Maaf zahir & Batin
Kullu ‘Am Wa Antum Toyyibiin.
كُلٌّ عَامٍ وَ أَنْتٌمْ بِخَيْر
كُلُّ سَنَة وَ أَنْتٌمْ طَيِّبِيْن

p/s..background anak murid saya nak balik kampung

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

15 GENTA RASA:

sonata anak kancil said...

salam aidilfitri....sedia maafkan semua salah silap...0-0

ckLah@xiiinam said...

ckLah pun sama....maaf zahir dan batin....

NuR said...

hehe...tulisan merah tu menarik.

samala cikgu..
minta maaf kalo ada salah dan silap..
moga lebaran ni disambut dgn kesederhanaan tapi meriah.

p/s:bekeng tu ape?

Idalara said...

salam aidil fitri..
sama2lah kita..mudah2an berbahagia di aidil fitri..

imanshah said...

Nur...bekeng tu garang

imanshah said...

Nur...bekeng tu garang

Arianni said...

Salam Imanshah..

Salam Aidil Fitri...saling bermaafanlah kita..semoga bergembira menyambut hari kemenangan kita..

waruna said...

selamat hari raya, maaf zahir batin.

Tukang cerita said...

ok, kat fb tu...mmg banyak terkasar bahasa...
hahhahah....
kira 0~0 yea...
:)

iqbalsyarie said...

hehe..yelah cikgu..saya pun sama mahu mohon maaf daraipda cikgu :)

semoga kita bertemu lagi dalam Ramadhan tahu hadapan ya cikgu ;D

imanshah said...

Kak Nurul (TC) haha biasalah FB ni kadang2 buat org sakit hati

imanshah said...

Kak Nurul (TC) haha biasalah FB ni kadang2 buat org sakit hati

Mijie said...

salam aidilfitri..maaf zahir dan batin..1-1 yer..

Mijie said...

salam aidilfitri..maaf zahir dan batin..1-1 yer..

Azmi said...

salam perkenalan jugak.dan selamat hari raya...maaf zahit batin,

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget