WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Thursday, October 28, 2010

FB MENGHINA JUNJUNGAN BESAR

Tadi aku mengunjungi blog SOFFEA, seorang blogger guru yang baru sahaja berada dalam dunia pendidikan. Di sana aku dikhabarkan dengan penemuan Facebook yang menghina junjungan besar kita Nabi Muhammad S.A.W.  Sekali lagi laman sosial ini telah disalahgunakan. Yang menyedihkan, ada dalam kalangan pengguna FB yang beragama ISLAM (menurut nama yang tertera) turut menjadi penyokong  kepada pengguna ini. 


Rasanya kita sudah banyak bersabar dengan karenah mereka yang sentiasa mencari peluang untuk menghentam Islam khusunya. Kalau rakan-rakan nak jenguk FB tersebut bolehlah ke Muhammad-SAW-Bukanlah-NABI-Melainkan-BABI. Kepada pihak berwajib, sila ambil tindakan yang tegas!! Walaupun tarikh terakhir pengguna ini menghantar statusnya ialah pada 2 Oktober, namun FB ini terus berlegar di dunia maya. Membacanya membuatkan kita semua rasa cukup tercabar!!Lepas satu, timbul lagi satu. Seakan tiada kesudahannya!! Itulah harga yang perlu dibayar terhadap perkembangan teknologi..

Mood : Sayu melihat kerakusan manusia yang gila

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

27 GENTA RASA:

makdara TERdiva said...

skrg sy dah jrg nak bukak FB..kalau on9 pun cuma nak tgk xtvt kengkawan.. :)

imanshah said...

mak dara..samalah, dah takde tarikan...padahal saya antara terawal yg memiliki FB, zaman suam2 kuku dolu2

Fello Ariza said...

mngucap bce pe yg dlm fb tuh..aduhai..

imanshah said...

Fel..aku pun macam nak nangis

bUdAk kEnTaNg said...

astargfirullah....
mane pihak berwajib sila amek tindakan yg keras ke atas admin page tu....

imanshah said...

budak kentang..tulah imanshah dok tunggu jugak ni. SKMM mana??pantauan macam mana?

darkbatman said...

skg ne fb ade pro n kontra.. kene pandai menilai n jaga diri kita supaya x tersimpang jauh.heee

Mohammad Aiman said...

cube tgk kat page sy, saya ade post pasal page 'I'm proud to be a muslim'


itu salah satu page yg bagus, tapi disalahgunakan..

worldwide punye..

sahromnasrudin said...

salam..ko tau tak dah berabad aku tak bukak FB sampai kne perli dgn bini aku hahahahah

SiNoMoSa said...

Salam Iman,

Kalau dah sampai menghina memang menyedihkan..Jgn disebabkan mereka yg jahil ini, bala diturunkan kepada kita semua..Nauzubillah

abid_PM said...

diorang ni bukan jahil..
diorang ada kitab. tapi tak study.

bukan tade orang tegur..
cuma hati da keras nak terima kebenaran.

sebab tu kita kena banyak2 doa supaya dilembutkan hati..

admin page tu tak aktif pun. tapi, selagi page tu ade kat facebook, memang tak patut.

Dinas Aldi said...

astaghafirullah..

imanshah said...

aiman, akan berkunjung

imanshah said...

aiman, akan berkunjung

imanshah said...

kak dinas dah tengok?

imanshah said...

sahrom, hang ni baguih la..tak main FB kan..haha jgn lupa add aku

imanshah said...

sinomosa..yalah kita pun takut jika allah turunkan azabnya..bala ni semua yang kena

imanshah said...

darkman,,betol tu..aku pun selalu berhati2

imanshah said...

Abid...walaupun admin tak aktif tapi sekurang2nya mampu membuat masyarakat kacau..

Ya Allah kau berilah petunjuk kepadanya. Kaulah sebaik2 penentu

Admin P@P said...

Assalamualaikum.
Terkejut dan rasa marah juga kerana ini bukan kali yang pertama kejadian seperti ini berlaku..

Kita mengharapkan pihak tertentu dapat berbuat 'sesuatu' bagi membenteras gejala ini.

Pengguna fb dari kalangan muslim sepatutnya mengecam perbuatan ini dan bukannya bersekongkol dengan mereka yang menghina Nabi kita.

Sedih...
TQ

ibuintan said...

join fb sebab nak cari member2 lama saja... lebih suka blog dari fb

imanshah said...

Admin, saya setuju..saya masukkan dalam blog ni sebab nak bagitahu semua rakan2 ramai yang dok hina islam dalam internet ni

imanshah said...

ibu intan..saya pun tak obses dah (dulu je,, hehe)

Un Phat Lee said...

astaghfirullahalazim

cik @!en said...

astaghfirullahalazim...

patut dikenakan tindakan yang keras pada yg buat tuh...


sedih tgk T__T
i love Nabi Muhammad s.a.w..

imanshah said...

Fadlee..lu ada FB?

imanshah said...

Cik alen...saya sokong 1000 percent

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget