WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Saturday, October 16, 2010

LARI KE MANA TU?


Kenapa lari tu nak??
Cikgu kami dah bebas..

BEBAS?
Bila masa kamu semua masuk penjara??

Eh cikgu ni..buat buat tak tahu pulak
Kami dah habis PMR la..bebas dari buku, dari belajar...

Owh tu yang kata bebas ya
Habis, kalau dah bebas tu ramai-ramai nak ke mana?

Kami nak qadha rehat setahun...
Nak sambung tidur setahun...
Nak continue main setahun...

Ok lah anak2..yang penting jangan ponteng, jangan fly, jangan buat masalah pada sekolah ok!! Takut Disember nanti ada yang terguling-guling menangis...

P/S..mereka bercuti hingga selasa..selepas itu sila balik semula ke asrama ok!!




TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

35 GENTA RASA:

::FAIZ FARISH:: said...

qada rehat... haha funny

shfqemir said...

teringat time 2006. lepas je pmr, tengok sikit time prep malam. satu batch kelas gelap. check kat asrama takde orang. haha
the good old days :)

abid_pm said...

ouh.. serious jangan ouh budak-budak star celebrate honeymoon. comfirm korang jadi cam aku nanti!

haha. kawal nafsu masing2 ;)

Haziq Janudin said...

nice:)

Rozali said...

Assalamualaikum Iman

sekolah anak saya...
ada yg bakar mercun dlm kawasan sekolah...jenuh le cikgu duk kejar2 mereka
yg merempit di tengah jln pun ada

kalau spm nanti kena panggil polis
hebat2 anak bangsa ku

Wassalam

Atikah said...

Salam Cikgu,

Hehehe... terkenang zaman persekolahan dulu... ada juga ler sesekali fly...

Izzah Al-Maliziyyah said...

Tahun ini 'bebas' dari penjara. Setahun dua lagi, minta 'dilepaskan' ke laut~

ckLah@xiiinam said...

Kami tampal tentatif 'Program Selepas PMR' di mana-mana...ala-ala Undang2 ASOKA dan Papan 12..supaya murid2 tak boleh kata 'tak taupunnn!'


...kalau ikutkan bebas, memang depa dah bebas. tapi kita buat juga program untuk elakkan mereka ponteng sekolah dan buang masa, dan bantu ibu bapa bekerja jaga anak2 mrk sampai jam 1 tengahari.



Sadis...pagi tadi kami digemparkan dengan penjumpaan mayat murid tingkatan 3 sekolah terdekat....dilaporkan hilang semalam. Murid India....dah kena rogol!

soffea said...

wahh.. PMR dah habis kan.. hehe. suke gambar tu.. sgt best. cantik ;) tibe2 rase mcm bebas same2 ngan dorg. hehe.

eqbalzack said...

ingatkan bebudak tu cikgu...form 4 bukan honeymoon year...hehe

Uthman AG said...

yeah!!!

lillies said...

selamat berehat...jangan overdose rehat dah la yek...

prepare 4 next year...supaya x tertinggal sbb terlalu banyak rehat...

Abd Razak said...

Salam...

Qada sikit-sikit cukuplah, perjuangan mesti diteruskan selagi masih diizinkan Yang Maha Pencipta

imanshah said...

Faiz farish..tulah budak2 ni kan budak SBP, lurus bendul

imanshah said...

Emir...ek??hantu korang...sungguh rindu saat kejar mengejar

imanshah said...

Abid..tq..STARIAN dengar tu senior kamu bernasihat

imanshah said...

Paman..korang lagi banyak kenangan ngan saya

imanshah said...

Rozali..sekolah harian memang macam tu..sekolah saya depa tunjuk belang time nak habis spm..bakar juga tilam

imanshah said...

Atikah..wah ini menarik..wanita pun fly??huhu

imanshah said...

Izzah..huhu lepas ke laut, mati la..depa bukan pandai berenang

imanshah said...

CkLah..sama lah program selepas pmr pun bersusun-susun jadual..huh
tapi selalunya kat STAR kurang 'bergerak"

imanshah said...

Soffea..haha gambar menceritakan sejuta ekspresi..apa agaknya depa fikirkan ek?

imanshah said...

eQBALL OK..NANTI SAYA INGATKAN, F4 HONEYMOON, NAIK F5 MELOPONG TAK TAHU APA

imanshah said...

uTHMAN..KAU BALIK KE??

imanshah said...

LILIES...haha overdose macam hisap dadah lak ye..

imanshah said...

Abd Razak..insyaAllah dengan izin Allah mereka semua akan berjaya

Uthman AG said...

mle2 igt xnk blk..ja0 la katekn...tgk2 rmi yg blk..blk j la..

imanshah said...

wah rajen kau balik...tinggal faris sorang

Uthman AG said...

dy mmg ske tgl s0rg2..krm slm kt dy ye cgu

imanshah said...

dia ada training hoki ngan saya..esok ada training lagi..

Uthman AG said...

wah..cemerlang la nt bdk h0ki..bdk db8 p0n x stay nk treneng..ade match ke?

imanshah said...

ada pemilihan peringkat negeri untuk program 1 mas..huhu

Myro said...

Semoga terus maju jaya..baru habis pmr, belum spm lagi tu

imanshah said...

myro, haha btol2 belum lagi spm kan..korang dolu2 mana ada amek gamba macam ni an...sebab tu korang jeles..kuikui

emir said...

wow~

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget