WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Tuesday, November 2, 2010

PAGI-PAGI BUTA NI KITA PUTUS!!


Pagi-pagi ni bersiap-siap ke SMK XXX  untuk menyertai pertandingan debat. Belek-belek posting lama, aku tertarik dengan entri ni berkaitan dengan satu kisah minah melayu yang bercinta dengan mat salleh dan minta putus. Kira re-post la ni. Takpalah benda lama molek  juga diberi nafas baru. Bagi yang dah baca, boleh je baca sekali lagi kan. Ni aku dapat dari email aku.


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Dear friend, release tension sekejap. Please have a look at the break up letter from one of the kampung girl to her Mat Saleh boyfriend.The explaination of the story is in Malay but the break up letter is in English (Direct Translation) True true make me laugh until drop water eye......Tijah budak kampung, tapi bekerja di Kuala Lumpur. Biasalah bila sudah duduk 'town', mula lupa asal usul. Pakaian seksi maut, bercinta pula dgn lelaki mat saleh. Ke hulu ke hilir menayang boyfriendnya yangg bermata biru. Punyalah eksyen si Tijah, hinggalah suatu hari dia ternampak lelaki Inggeris tadi dgn wanita lain yg lebih cantik dan bergaya daripadanya.

Tijah menangis tiga hari tiga malam. Pada malam ke-empat, Tijah mengambil sehelai kertas dan menulis surat untuk memutuskan perhubungannya degan lelaki mat saleh tadi yg baru sebulan dikenalinya. Begini bunyi surat yg ditulis oleh Tijah , yg berjaya 'dicuri' ...



Dear Mike....

I WANT TO CUT CONNECTION US.

I have think about this very cook-cook. I know I clap one hand only..Correctly, I have seen you and she walk-walk together at town with eyes myself. You grab hand she. You always ask for apology back-back. I don't trust you again! You are really crocodile land.

My friend speak you play wood three. First-first I think my friend lie me. But now I know you correct-correct play wood three. So, I break connection to pull my body from this love triangle. I know this result I pick is very correct, because you love she very high from me.

So, I cut this connection to go far from here. I don't want you to play-play with my liver. I have been crying until no more eye water thinking about you. I don't want banana to fruit two times.

Safe walk..
Tijah


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

21 GENTA RASA:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

wakakaka wakakaka tahap tinggi betul bi dia

darkbatman said...

hahaha..gile la teror bi dia..tergolek2 ak bace.hahahaaa

Abd Razak said...

Salam...

Wah pasti si mat salleh tu pening kepala baca surat tu..:)

imanshah said...

brutalsolo...ni bi baru balik dr UK ni (ulu klang)

imanshah said...

darkman,,

tergolek2 ke..jgan mati sudah waktu baca

imanshah said...

ustaz razak..

dia buang dalam tong sebab tak faham langsung

nabilah_2908 said...

hahaha...betul2 translate ni..

safe walk...hahahha...aduhai...


jom ke APA KATA HATI pulak,
ALLAH SENTIASA BERSAMA KAMU

imanshah said...

nabilah


inspirasi untuk awak kalau nak mintak clash esok2 tau..tulis camgini tau

norfaridahanum said...

sy igt lagik masa baca nih dlm mastika juga dalam kiriman emel yg saya terima.lantas saya ceritakan pada ayah,dia gelak hingga keluar air mata.
terutamanya part SAFE WALK.hahahah

imanshah said...

wah ayahpun tergelak juga..haha

Azmi said...

man...memang la perempuan ni pandai couple ngn mat salleh je tpi bi terabur..
haha

imanshah said...

kesian dia, tapi takpe at least dia mencuba kan mi

ProfHariz said...

Hahaha bi dia cam nie.. Kompem terbaik.. Wakakaka~

gabbana said...

cikgu ni ppm zon utara ke yg cikgu pergi ni..? sapa wakil debat BM?

imanshah said...

gabbana

takdelah saya g kejohanan debat 8 penjuru anjuran SMK Jitra..

bawak form three..tapi pertandingan batal..sekolah ni serta pekan jitra dah penuh ngan air BANJIR

imanshah said...

hariz..ni A1 dulu masa SPM

ibuintan said...

macam manalah bi nye masa talk-talk ngan mat saleh tu, mesti banyak guna bahasa isyarat tu

Mohammad Aiman said...

haha... adik bradik kepada ini

http://aiman-funny.blogspot.com/2010/03/bus-driver.html

imanshah said...

haha bahasa badan cukup..haha

imanshah said...

nanti cg tengok aiman

sonata anak kancil said...

dah baca tapi pening nak cuba faham ...try to get the meaning!

better like this la...use malaysian-english...like this..that Mat Salleh sure faham...kan senang aku cakap macam ni...ha3x!!! lagi faham !
( this is malaysian-english ... a lot of lah lah... )

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget