WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Saturday, January 1, 2011

INILAH HARINYA..SELAMAT HARI LAHIR IMANSHAH



Di dalam sebuah rumah...


"Sabar Melah,  mung tunggu sikit lagi.. pukul sepuluh doh  ni, " 

"Tokleh tahan dah Mokcik  Timah, sakit sangat dah ambo ni. Budok ni nak tubik doh,  dah sapa  kat pitu ni.." 

"Takpolah, kalu mung tok leh tehe sangak, baca selawat banyok-banyok.." 

"Abe ampunkan Melah be!! Ya Allah!!" 

"Teghe Melah ! teghe  Melah..doh nok tubik tu!!" 

"Sakitnya Mokcik  Timah, waso nak cabuk nyawa.." 

"Sikit lagi!!!"

" Alhamdulillah, mung buleh anok jate lagi Melah..Mana Ghani??Nak suruh dio bang ni.."  


Itu kisah berpuluh-puluh  tahun yang lalu, di sebuah daerah terpencil di Tumpat Kelantan. Seorang bayi lelaki telah dilahirkan pada masa itu. Kisah ini terjadi sekitar tahun 80-an, bayi yang agak kecoklatan itu dilahirkan pada 31 Disember, kurang 2 jam  dari tarikh 1 Januari. Namun, atas kebijaksanaan Bidan Timah menyembunyikan kelahirannya, bayi tersebut secara rasminya didaftarkan kelahirannya pada tanggal 1 Januari. Fuhh. Selamat, kalau tak , sah-sah dah tua setahun. Maka secara rasminya tertulis dalam surat beranak dan kad peneganalan, aku dilahirkan pada tanggal 1 Januari.

Alhamdulillah, sebagaimana tahun-tahun sebelumnya 1 Januari tetap hadir tanpa jemu. Tatkala seluruh umat dunia menyambut kegembiraan akan tibanya hari pertama di tahun baru dalam kalendar masihi , seorang Imanshah ini terus menunggu genap bertambah usianya .  Menjadi salah seorang dari manusia tertua dalam generasi yang lahir tahun 1980. Mudah, ringkas dan penuh kesyukuran.   Cukuplah ucapan kesyukuran yang tidak terhingga buat Allah S.A.W yang menciptakannya, buat bonda Ramlah yang telah bertarung nyawa sewaktu melahirkan dan buat arwah ayahanda  Abdul Ghani yang banyak bekorban membesarkan. Dari sekecil tapak tangan sehinggalah sebesar yang ada sekarang.

Terima kasih Ya Allah untuk usia yang telah Engkau berikan. Terima kasih juga untuk setiap rezeki yang Engkau kurniakan. Terima kasih untuk setiap cubaan yang Engkau turunkan. Terima kasih untuk bakat dan ilham yang Engkau anugerahkan. Sesungguhnya terlalu banyak yang telah Engkau berikan kepadaku...dan terlalu sedikit pengabdianku terhadapMu.


Nota kaki Imanshah :

Terima kasih buat teman-teman FB, blogger, teman2 realiti, saudara mara, anak murid dan sahabat handai atas kesudian mengucapkan selamat hari lahir buat diri ini. Usah ditanya bila akan tiba masanya aku menamatkan zaman dudaku..(bujang le)

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

133 GENTA RASA:

Melor said...

selamat hari lahir 2 u

IMANSHAH said...

thanks Melor...selamat tahun baru

nub said...

salam hari lahir!

abes ceq celebrate,imanshah pulak naa..

nak bagi adiah,tp ceq pon tadak dapat adiah..lau x, ley bagi adiah yg org bagi.,,

hahaha =)

IMANSHAH said...

Nub
Haha, tulah, hang dah habis, cg lak sambung..takpe ingatan dah cukup tu

Idalara said...

Salam Imanshah..
Selamat menyambut ulangtahun ke .....muga2 dgn bertambah usia ini iman akan mengapai lebih banyak kejayaan..di dunia juga di akhirat..muga2 iman akan bertemu jodoh di tahun baru ini..muga2 iman dikurniakan kesihatan yg baik diberkati dan diredai Allah dalam apa jua yg iman lakukan..dan sentiasa berbahagia dan membahagiakan...aminnn...

IMANSHAH said...

Kak Ida

Terima kasih atas kata2 dan doa dari seorang kakak

h A n Y S said...

1/1! cantik tarikh tu..
selamat hari lahir cikgu!
;D
bile nak kahwin?ekekeke~
;p

IMANSHAH said...

Hanys

HEhe, memang cantik..satu dunia cuti ni..kahwin??jangan tanya Grrrrr

Ummi Humaira said...

salam imansyah...

hoooooooo kecoh nooooo ...
kalu gitu ummi dgn bonda mu , bertarung nyawa pada tarikh yg sama ler cuma tahun nya lain2.... anak ummi pun sambut b.day arinie juga tp tak kecoh ,tetap daftar pd tarikh yg sama , he he he

sekamar rindu said...

salam...cikgu,

saya dari jauh mendoakan agar Allah swt selalu memberi rahmatNya pada cikgu..

dipanjangkan umur..dimurahi rezeki...bahagia di dunia dan di akhirat....

selamat menaymbut hari lahir yang ke 30, ya cikgu..

sekamar rindu

Semarak Api said...

hahaha..x aci!! ptut ckgu da 32.eh terckp plak..haha..cm pnh dgr jek mokcik timah.hehe..

mg pnjg umur,dmurahkn rzki n bhgia dlm redhaNya sll..insyaAllah~

Cik Mus said...

Salam Ulang tahun Kelahiran :)

Adinda Amy Sensei said...

salam sang arjuna..hehe

waahhh ...nyambut hari lahir yekk..
mana kek nya?? hehehe...

apa pun...

SELAMAT HARI LAHIR BUAT SANG ARJUNA DI SANA..SEMOGA BERTAMBAH GEMBIRA DI HARI BAHAGIA..SEIRING TAHUN BARU MENJELMA.....

shahjiehan said...

HAppy besday rakan Blogger SJ~ mudah2han di murahkan rezeki dan di tetapkan iman~

ramai org sambut besday anda..siap ade bunga api lagi tuh

http://shahjiehan.blogspot.com/2010/12/kod-rahsia-sj.html

Kalamhati said...

Pada detik ni 30 tahun lalu..
Lahirnya sebutir bintang..yg menjadi penyeri kedua orang tuanya..
Dan kini dia adalah penyambung dan pewaris para ulama..menitiskan ilmu di dada2 insan yg dahagakanya..

Selamat hari lahir imanshah..semoga terus cemerlang dan jadi anak soleh yg sentiasa mendoakan kedua orang tua..

MyraLove =) said...

selamat hari tua=) just joking.semoga panjang umor murah rezeki dan berbahagia sentiasa didunia mahupun diakhirat.

walaupun kita tak pnh kenal,tp itu bukannya penghalang.kita sesama islam,saling mendoakn saudaranya =)
aicehh..panjanglah pulak ucapannya..hehe

salam taun baru =)

NuR si CiKGu RiBeNa said...

selamat hari lahir cikgu


cantik tarikh ni ye

1.1.11

i likee...

ckLah@xiiinam said...

Ooops, ckLah muda sehari...


:D



Selamat anak Mak Melah...

IMANSHAH said...

Ummi

Hehe, tula, zaman dolu2 memang bleh daftar tahun lain an..masa tu polis je

Rozali said...

Assalamualaikum Iman

moga selamat dunia dan akhirat

Wassalam

IMANSHAH said...

Sekamar Rindu

Terima kasih atas doamu itu

IMANSHAH said...

Semarak Api..syyhhhhh jgn bising

IMANSHAH said...

cik Mus

Thanks very much

IMANSHAH said...

Cik Amy

Thanks..kudoakan sang bunga jua akan beroleh bagagia, di bawah limpahan Rahmah dan kasih sayang Ilahi

IMANSHAH said...

SHahjehan

Huhu, best jadik kawangmu..selamat tahung baru

IMANSHAH said...

Kak Wan Kalam Hati

Sungguh terharu ambo mendengarnya..thanks ya,,nnati raya ambo g jalan umah akak

IMANSHAH said...

myralove

Thanks Mira...salam kenal

IMANSHAH said...

Terima kasih Nur

Saya pilih tu..hehe

khaifaiz said...

Selamat tahun baru dan selamat hari lahir sahabat.. semoga pilihan dalam langkahan kehidupan senantiasa dirahmati dan diberkati oleh-Nya

~Insan Biasa~ said...

lagi sekali....semoga kebahagiaan sentiasa menemani hidupmu....

IMANSHAH said...

Khaifaiz

thanks bro...insyaallah kata2mu jadikan azimat

IMANSHAH said...

insan Biasa

Dah berapa kali ye..thanks sesangat

eszol said...

salam cikgu

selamat hari lahir
moga pnjg umur murah rezei

cpat2 kawen ea

IMANSHAH said...

eszol

hehe, insyaallah..kau sellau kunjungi cg di sini, bertanyakan khabar..terkadang sekali sekala mencelah..hurm walau 3 tahun sahaja kita bersama..wahaha

Uthman AG said...

happy bufday cgu. sye xkan putus2 doakn cgu moge2 cpt dpt jodoh. haha. tak lupe jgk, moge selamat dunia n akhirat.

Areef Ibn Naim said...

salam cikgu iman,

wah, ada cerita rupanya di sebalik kelahiran insan bertuah ni yer, hehehe...

hepi bezday cikgu iman...

moga umur yg tlh lalu sentiasa dlm maghfirah... moga umur yg akan dtg sentiasa diberkati n dirahmati, amiin...

manusia sentiasa menghitung umurny yg tlh lalu, yg akan dtg ttp menjd rahsia...

:Cikgu Akim: said...

selamat hari lahir cikgu!saya tagged cikgu sempena hari lahir mana tahu rezeki hari lahir...

http://loqkimagri.blogspot.com/2011/01/pertandingan-template-tercantik-by.html

iKhRam said...

hai IMANSHAH
tulus dari hati yg ikhlas
selamat hari lahir
semoga panjang umo danmurah rezeki..

teruskan menulis entry yg best2 k?

su said...

Slmt hari lahir & slmt thn baru!

Moga ape yg diazamkan tercapailah hendaknya..amin...

~tice su@cikgu su~

azrinrahim said...

selamat hari lahir cikgu .. hehe tak sangka lahir 1/1/80 ..hoho dah lanjut usia cikgu .. hehe cikgu kalo nikah jgn lupa jemput2lh yer.. hehe

Izzah Al-Maliziyyah said...

Assalamu'alaikum wbt cikgu,
Eid milaad sa'iid...
Kullu sannah wa enta thoyyib~

Tambahan:
Semoga kita bersyukur dengan panjangnya umur kita.

CIK TOM said...

selamat hari lahir imanshah..semoga terus sukses dalam kerjaya mahupun blogging ye!

IMANSHAH said...

Os

Thanks very much son..semoga allah bukak jalan cepat2..hehe..selamat kembali ke sekolah

IMANSHAH said...

Arief

Saya mengharapkan yang terbaik buat saya, bertemankan sahabat2 yang cantik pekertinya..moga2 Arief juga akan dibrahmati Allah dan dikurniakan rezeki yang berterusan untuk yahun 2011

IMANSHAH said...

Thanks Akim

hurm, bufday pun kena tag jugak??hehe

Ok nanti saya jenguk2 contest tu

IMANSHAH said...

Ikhram

Thanks bro, insyaallah HOK SENGOTI akan terus bersiaran dengan entri yang best..Haha, best lah sangat

IMANSHAH said...

Su

Terima kasih, untuk Su selamat tahun baru dan selamat memulakan persekolahan

IMANSHAH said...

azinrahim

Hurm, umur tu angka je..jiwa wajah dan stamina macam 20..heh

IMANSHAH said...

izzah

Terima kasih..Semoga ukhuwwah juga berterusan dan berpanjangan

IMANSHAH said...

cik tom

Thanks, selamat tahun baru semoga berbuah banyaklah tomato di kampung cik tom tu..hehe

Afida Anuar said...

Eh hari tu dah kasi ucapan in advance kan? hehe..

Apa pun selamat hari tua cikgu shah...nasib baik bidan tu tak daftarkan tahun sebelumnya, alaa, dun wori shah, orang tak kira umur dah sekarang, yang penting hati kita sentiasa muda. cheewah..

Salam tahun baru...selamat berumur baru...semoga semuanya baik-baik selalu..

Pn Kartini said...

Salam ...
HaPpy BesDay tO U!
Moga diberikan keberkatan seiringan meningkatnya usia...:)

P/s: intro n3 yg penuh dramatik!:)

IMANSHAH said...

Afida

ye2..dah banyak kali wish..terima kasih ye..haha, hati sentiasa muda..umur tu angka je..tenaga tu yg takleh nak tipu, makin xda kudrat

hehe

IMANSHAH said...

Puan Kartini

Hehe, thanks ya kak..kena dramatik sikit, push!!push!!

kakcik said...

Selamat Ulangtahun Kelahiran dan Selamat Tahun Baru - semoga sinar tahun ini lebih gemerlapan dari tahun2 sebelumnya... InsyaAllah. :)

sonata anak kancil said...

Di pagi yang mulia - syukur ke hadrat Illahi seorang hambaMu masih lagi menjadi kesayanganMu...InsyaAllah hambaMu ini Engkau berikan keredhaanMu kepadanya - semoga hambaMu ini sentiasa dalam keadaan sihat walafiat - sentiasa berbahagia di dunia dan diakhirat - amin.

Selamat Hari Lahir buat seorang guru cemerlang - prihatin lagi dedikasi !

IMANSHAH said...

Kak Cik

Thanks ye..kunjungan kakak2 macam kakcik sungguh saya hargai

IMANSHAH said...

Kak Sonata

Sungguh terharu ucapan dan doa itu..Semoga saya akan terus bertahan mendiidk anak bangsa

nur aisya humaira said...

wahh22,makin bertambh usia ye...
semoga usia mematangkn diri dlm mengharungi ujian2 ALLAH pde mase depan..:)

Hepy befday, semoga pnjg umr,mrh rezeki N hepy always...:)

hepy new year..:)

http://www.icq.com/img/friendship/static/card_16961_rs.swf

IMANSHAH said...

Thanks Aisya

Dah tua dah ni,,

Bapak said...

selamat ulang tahun kelahiran cikgu ke-31 (atau ke-32 yg sebenarnye..hehe)

semoga diberkati Allah dan terus komited mendidik anak bangsa

luahfikiran said...

SALAM,
PERTAMA SEKALI, SELAMAT ULANG TAHUN KELAHIRAN. KEDUANYA, SELAMAT TAHUN BARU. SEMOGA KEHIDUPAN KITA DI HARI2 MENDATANG LEBIH BERMAKNA

IMANSHAH said...

Bapak

Terima kasih, semoga persahabtan kekal selamnya

IMANSHAH said...

Dato LF

Terima kasih kerana sudi meninggalkan jejak.InsyaAllah, tahun 2011 akan dimanfaatkan sepenuhnya

syira aka sepatu hijau said...

salam

selamat pagi yang indah :D


wah terlewat nak ucap...sebab internet cemburu dengan kita.... sob sob...


pe pun selamat hari lahir, semoga perjalanan hidup anda yang seterusnya berada di bawah lembayung kasihNya :D

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Moga-moga hari mendatang dipenuhi dengan amalan soleh untuk dibawa balik ke sana nanti...

Selamat berbahagia...:)

IMANSHAH said...

Syira

Terima kasih kerana selalu berkongsi rasa, citra dan aura di HOK SENGOTI

Selamat tahun baru jua buatmu wahai sepatu hijau

IMANSHAH said...

Abdul Razak

InsyaAllah ustaz, ingin mencari sebanyak2 bekal untuk di bawa ke negara abadi

nza said...

1.1.11...bestkn tarikh tu...mmg sengothi la best...
Apapn hepi besdy n hepi new year....moga bahagio sokmo lh...
Baguh la mok bidae tu..untung la umo sethn tu weh......sengothi!!!!

azzey said...

imanshah:slmt hari lahir utk awak ye. semoga dipanjang kan umur , murah rezeki dan cepat bertemu jodoh...:)

Insan Marhaen said...

. hebatnya kuasa allah menjadikan manusia, ya.

. IM dah masukkan url blog anda ke bloglist 2011 IM. muga kita akan terus saling berziarahan..

sonata anak kancil said...

Salam...please check your email !

Ikmal Fayadh said...

MET ULTAH! semoga cikgu panjang umur dan murah rezeki selalu. :)

Dinas Aldi said...

Selamat menyambut ulangtahun kelahiran dik!

hysman said...

selamat hari jadik.....

nmkhairulazlan said...

selamat ulang tahun kelahiran...
moga panjang umur..murah rezeki..

ikan emas said...

happy birthday 2u..

semoga tambah cemerlang..

maka


terimalah sejambak bunga harum dari akak IE ni...

a kl citizen said...

semoga usia yang bertambah membawa bersama bahagia dan kepuasan hidup...

sahromnasrudin said...

selamat tahun baru..hgn lup

Mr.Z said...

selamat tahun baru dan selamat hari lahir.. semoga dipanjangkan umur, murah rezeki :)

James Buns said...

selamat hari lahir. :)

SiNoMoSa said...

Salam,

Happy belated birthday..
Eh, kenapa belated? sebab tarikh lahir sbnr ialah 31 Disember 1979 hehe..yg itu tarikh daftar hehe..

IMANSHAH said...

Nza

Haha mak bidan tu banyak berjasa kepada orangn kampung. Alhamdulillah, saya disambut olehnya..

IMANSHAH said...

Azzey

Thanks atas doa..saya pun dah rasa lewat ni..hehe

IMANSHAH said...

IM

thanks..say dah masukkan lama dah IM punya URL..hehe

IMANSHAH said...

Kak Sonata

Ok. nanti saya chek

IMANSHAH said...

Ikmal Fayyadh

Thanks,, ucapan dari MEdan ni..

IMANSHAH said...

Kak Dinas

Thanks ye..mmmuahahaa

IMANSHAH said...

Man

Thanks..kau bila turun ipoh nak blanja aku..aku bawak g umah kak lin ngan nurul

IMANSHAH said...

khairulazlan

Terima aksih, anda juga moga menjadi guru yang hebat dik

IMANSHAH said...

Kak Ikan

Mana bunganya, tak nampak pun,,hehe

IMANSHAH said...

Kak Normah

Kepuasan hidup hanya berlaku pabila diri semakin dekat dengan Pencipta..thanks kak

IMANSHAH said...

Thanks ROM

hang carik sorang untuk aku..hehe

IMANSHAH said...

Mr Z

terima kasih..selamat menyambut tahun 2011

IMANSHAH said...

James Bund

Thanks bro..sorry tak sempat lepak la..ke kl

IMANSHAH said...

Sinomosa

Eh?hahaha. tak teriam-tak terima..saya masih muda..hehe

nunama said...

Eeeeiii ngelat2. Hahaha.
Ape dipandang pada usia kan?? hehe.
papepun, Selamat Hari Lahir Cikgu Imanshah! :)
InsyaAllah. Semoga dengan bertambahnya usia Cikgu, terdapat kebaikan dan kebahagiaan yang akan dikecapi. InsyaAllah.

IMANSHAH said...

Nunama

Haha ngelat ke?xlah..usia bertambah, bimbang amalan juga tak bertambah..hehe

wahida said...

selamat hari lahir dan selamat tahun baru...semoga hari2 akan dtg terus memberi cahaya pada cikgu...amin...

apezs shah said...

happy besday Iman...;)

Miecyber said...

Yepi Besday...


Bila saya blogjogging $$$$$$.....

mR.sYaH said...

selamat hari lahir cikgu... semoga tahun ni lebih best buat cikgu..

IMANSHAH said...

wahida

trima kasih..moga wahida dan suami serta anak2 akan terus berbahagia hendaknya di tahun 2011

IMANSHAH said...

Thanks Apez

IMANSHAH said...

Miecyber

Thanks ye mas

IMANSHAH said...

Syah

Haha happy lah sangat tadi hampir xcident

Cik SHiNJU said...

Selamat Hari Lahir...
Semoga Pjg Umur,Murah Rezeki & Dirahmati ALLAH selalu...Amin :)

eqbalzack said...

selamat tahun baru 2011....
dan selamat kembali ke sekolah...
cikgu ngajar subjek apa ek?

RozaniGhani said...

selamat hari jadi dan selamat tahun baru.

IMANSHAH said...

Cik Shinju

Thanks very much

IMANSHAH said...

EQ

Thanks, erm nanti saya msg nanti. No phone ada, saya dah save

IMANSHAH said...

RozaniGhani

Thanks ye..terima kasih singgh pertama kali di sini

Abu Aiman said...

best ar tiap2 tahun birthday mesti cuti.
HaPPY BirtHDaY!

IMANSHAH said...

Abu Aiman

Hehe, cuti dan disambut oleh welurauh warga dunia..ehehe

ibuintan said...

Selamat hari lahir,

semoga terus berjaya dalam kehidupan, terus diberi kesihatan yang baik, sentiasa dalam lindunganNya, sentiasa menjadi anak yang mendoakan kedua ibubapanya...dan semuanya yang baik-baik belaka

selamat tahun baru juga

IMANSHAH said...

ibuintan

Terima kasih, yang baik2 belaka tu yang saya nak, yang tak baik hantar jauh2

Citarasa Rinduan said...

salam...

wah...bijak juga bidan tu yer..
en zalie lahor jam 11 pagi...tu yang muka dia agak cerah..hehe
happy birthday cikgu iman..

ini entry utk cikgu
http://ruhayurazali.blogspot.com/2010/01/selamat-hari-lahir-blogger-mana.html

IMANSHAH said...

tens Ayu..selalu susah2..dah dua kali ni buat entri untuk saya..saya balas nanti..tunggu bufday Ayu

ckLah@xiiinam said...

Sob..sob...


Dah beratus-ratus...dia tak nampak komen wanita berkerudung hitam kat atassss tu.



Sob.. sobb...

Mijie said...

Salam..

Happy besday my friend.
Moga2 dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, hepy selalu dan moga2 dapat jodoh yg sesuai. xde kek ke?..hehe..:)

REPUBLIK N9 said...

hepy besday :)

IMANSHAH said...

Salam CkLah

Eh ye ke..alahai, terlepas pandang,,hehe.kenapa la CkLah tak advanced sehari kalau tak boleh je sambut sama-sama..nanti saya wish CkLah pula ye..

Selamtkan, anak melah

CEPET said...

selamat hari lahir man

IMANSHAH said...

mijie

Thanks, ye, InsyaAllah

IMANSHAH said...

REPUBLIK N9

Terima kasih ye datng menjengah

IMANSHAH said...

CEPET

Tq very much friend

ummu said...

assalamualaikum Iman
masyaAllah..
hari lahir kita dekat2 je...
selamat hari lahir ya Iman
moga bertambah berkat usia yang bertambah ini
p/s: Iman sebaya dgn adik akak lah ya.adik akak pun belum berumahtangga.tapi dia perempuan,jadi risaunya kami lebih sikit.takpe iman,ada jodoh insyaAllah tak ke mana kan iman

IMANSHAH said...

Kak ummu

Wah kak Ummu bufday bila??owh ada adik..Jodoh pertemuan ditentukan tuhan

n@m@n said...

seluruh dunia sambut..hebat!!!!

hepi belated besday!

IMANSHAH said...

Thanks N@m@an

tahniah dapat tukar dekat

gadisBunga said...

hari lahir kita selang satu tahun dua puluh empat hari.

selamat hari lahir. :D

IMANSHAH said...

eh?haha

saya tua ke GB yang muda??

Anonymous said...

I love www.abgshah.com! Here I always find a lot of helpful information for myself. Thanks you for your work.
Webmaster of http://loveepicentre.com and http://movieszone.eu
Best regards

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget