WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Wednesday, December 29, 2010

PRA HARI LAHIR : HADIAH SAMPAI DULU

Semakin berdebar-debar mennati harinya. 3 hari lagi akan meraikan hari yang cukup istimewa, inilah harinya. Semalam seorang sahabat mengirimkan senaskah Syaamil Alquran.. Hurm, memang menjadi idaman dari dulu lagi, namun kesibukan memaabtaskan untuk memilikinya. Lalu dengan izin Allah, Syaamil Al-Quran menjadi hadiah paling berharga. Maknanya , kurang-kuranglah menyibukkan diri pada urusan keduniaan, ambil sedikit ruang untuk sesekali mempelajari ilmu tafsir Al-Quran. Apapaun The Miracle ini menganduni 15 fungsi, dan dikatakan yang terbaik antara yang terbaik. Tapi hakikatnya, jika memiliki Al-Quran semahal dan sehebat mana pun, jika kedekut masa  untuk membelek, membaca, memahami dan mengamalkan isi kandungannyapun tidak berguna. Alhamddulillah, lama juga hari ini saya berteleku untuk membaca Syaamil Al-Quran ini. Orang kata berkenalan lah dengan keindahannya. 

Dalam masa yang sama seorang bapa yang juga menjadi sahabat saya sekarang turut menghadiahkan sehelai baju berjenama Aididas. Alhamdulillah, pandai dia pilih saiz, warna dan jenama. Macam tahu-tahu saya suka Adidas. Satu SMS saya terima dari anak beliau :

Salam Cikgu. Ayah cakap inilah saiz yang paling besar. 
Maaf kalau tak muat ya!!Mana tahukan..hehe.

Haha, nakal betul kanak-kanak ribena ini. Masih lagi sempat mengusik. Ingat saya gemuk sangat ka??Haha, mantain nih.. Apapun tujuan saya bercerita tentang hadiah-hadiah pemberian ini bukan untuk menunjuk-nunjuk, sekadar menyatakan terima kasih kepada mereka yang sudi untuk menyayangi diri ini. Alhamdulillah, saya menerimaanya dengan pebuh kesyukuran. Dan semoga persahabatan kita akan kekal abadi. 


Nota kaki Imanshah

Tahniah buat pasukan Malaysia yang telah menjuarai Piala Suzuki AFF. Teruskan momentum yang ada dalam pertandingan seterusnya. Usah  dibuai mereka dengan hamburan pujian yang berlebih-lebihan serta sogokan wang yang berlimpahan, takut hanyut semuanya. Apapun tahniah sekali lagi Rajagobal dan Harimau Malaya!

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

32 GENTA RASA:

shahjiehan said...

wah bestnya~

nmkhairulazlan said...

salam ziarah..
wahh, belum masanye dah dapat hadiah ye...best2!!

Admin P@P said...

Assalamualaikum
Tahniah. Selamat Hari Lahir buat tuan.

Satu penghargaan apabila menerima 'tandahati' dari insan yang istimewa.

TQ

Mr.Z said...

hadiah yang bermakna.. akhirnya barang yang menjadi idaman dapat dimiliki jua akhirnya :)

Afida Anuar said...

Hurmmm..nak kasi hadiah apa yer tuk cikgu shah...

kirim doa aci?

ckLah@xiiinam said...

3 hari lagi?



3 hari lagi...bermakna err....



Apakah?



Samakah?

~Insan Biasa~ said...

semoga kebahagiaan milik anda...

soffea said...

cikgu!! happy advance birthday!!! semoga panjang umur, murah rezeki, n cepat2 bertemu jodoh ya.. aminnn~


syamil al-Quran tu menarik minat sy :)

nub said...

teringat zaman2 menang main hoki dulu...menangehh oo..bangga dapat julang trofi utk skola...



huuu..soob ssooobb

hazlin said...

cg imanshah..
happy becoming birthday!
yg ke berapa?

IMANSHAH said...

Shahjiehan

Haha, best la gak dapat quran tu

IMANSHAH said...

nmkhairulazlan

alah bukan sellau pun..hehe

thanks 4 coming beb

IMANSHAH said...

Admin

Belum lagi..hehe xbestlah kalau awal2 ucap..wakaka..saja gurau, tq atas ingatan..

IMANSHAH said...

Mr Z

Tulah, baru berhajat, Allah dah qabulkan..thanks God

IMANSHAH said...

Afida

Thanks, doa pun dah memadai untuk saya..kalau nak bg rumah seketul pun boleh gak..haha

IMANSHAH said...

CkLah

Wah, sama kah kita..misteri dan sensasi tu..sama2 kita tunggu

IMANSHAH said...

Insan Biasa

Moga bahagia milik anda jua

IMANSHAH said...

Soffea

Thanks

Taknyempat nak jengok blog kamu..bz skit

IMANSHAH said...

Nub2

Wah zaman dahulu kala ya..padehal baru 4 tahun..wahaha

IMANSHAH said...

Hazlin

Hurm, segan lorgh..hehe,

nunama said...

Woowww!!
Alhamdulillah. Bestnye Cikgu.
Hehe. Mungkin akan ada hadiah atau kejutan lain yg menanti masa hari kejadian.
Papepun, heppy besday in advance~ :)

IMANSHAH said...

nunama nak juga kejutan..hadiah rumah sebijik ke..wahah

Aretikz said...

Bayangkan tatkala tarikhnya menjelma.. berapa riban dapat ya? hehe..

shahjiehan said...

maggi pon boleh~

IMANSHAH said...

Aretikz

Wahaha, kekdahnya..tak mo lah..cukup doa sebagai ganti

IMANSHAH said...

Shahjiehan
Ok aku appy nnati..kahkah

mR.sYaH said...

wah sungguh best cikgu.. dpt juga yg berkenan dihati.. hehe..

tahniah buat pasukan Malaysia..

IMANSHAH said...

Syah

Thanks..hurm, tulh, namanya rezeki.tahniah Malaysia

Mohamad said...

Selamat menyambut hari jadi...Aididas atau adidas pun tak apalah asalkan original...

Semoga sentiasa menjadi guru yang berjaya..

Hasrol Nizam said...

eh, dapat baju free jugak ke :D
hehe

Pendapat anda?
i got free t-shirt from altimet.!

Mohammad Aiman said...

Sannah Helwa cikgu !
Barakallahu alaika ^_^

Abd Razak said...

Assalamualaikum..

Selamat hari ulang tahun kelahiran buat cikgu..

Moga Allah memberkatimu..:)

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget