WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Wednesday, January 5, 2011

ABANG SHAH??

Assalamualaikum W.B.T..Selepas dua tahun bersiaran, akhirnya HOK SENGOTI yang dulunya bersiaran di www.pembawarotan.blogspot.com akhirnya secara rasmi  bertukar kepada www.abgshah.com. Hasrat untuk memiliki domain sendiri sudah lama dipendam, namun  masa yang ada agak terbatas ditambah pula dengan ketidakcekapan dalam urusan membeli belah doimain ini. Maka , hasrat ini terpaksa dipendamkan. Akhirnya ada seorang insan yang sudi membantu menguruskan pembelian domain ini. Dan wajib untuk Imanshah mengucapkan ribuan teriam kasih buat  SYIRA  kerana berjaya merealisasikan impian ini. Thanks ya Syira. !!

Orang bertanya kenapa abgshah?? Kenapa tidak imanshah. Dalam pengetahuan hamba yang tak berapa mahir tentang selok belok dan sepak terajang domain mendomain ini, www.imanshah.com telah pun didaftarkan oleh pemilik blog lain. Makanya www.hoksengoti.com dipilih. Namun, sekali lagi ianya tidak menjadi kenyataan apabila peratus keserasian dengan google adalah C++. Jika abgshah.com pula scorenya menjadi A. Wahaha macam pepriksaan pula. Memang serasi bersama betul.

Untuk maluman juga, saya sedang berusaha untuk membuat pautan semula link rakan-rakan yang telah padam setelah bertukar ke domain sendiri ini. InsyaAllah, saya tidak akan lupa rakan-rakan semua. 




Nota kaki Imanshah :

Pembawarotan sebenarnya memiliki cerita epik yang tersendiri. Dan hanya yang pernah mengalami kenangan bersama pembawarotan ini hanya mengetahui cerita di sebaliknya.


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

77 GENTA RASA:

Adinda Amy Sensei said...

hai sang arjuna aka abgshah..oppss :)

dah bertuka domain rupanya..sudah maju setapak gitu..tahniah..semoga lepas ni penuhla pengisian lam blog awk ni..hehehehe...tahun baru semuanya baru..nama pun sudah baruuu gituu...abgshah gituusss....hehe

ibuintan said...

tahniah,

abgshah.com..... semoga terus berjaya, langkah yang tepat dan bergaya

kakcik said...

Ramai yang dah punya domain sendiri... tapi kakcik belum mampu lagi! :)

white rose said...

wah,wah,wah...
ABANG SHAH...

miahahaha...

rasa macam nak ngorat ABANG SHAH le pulak...


kakakaka...

IMANSHAH said...

adinda

Hehe, namaku tetap sama, imanshah tetap di hati

IMANSHAH said...

ibuintan, tahniah kerana url ibuintan yang pertama sekali saya carik

IMANSHAH said...

White rose

haha, dah agak nama ni mesti jadi usikan..wakaka

IMANSHAH masih ada

IMANSHAH said...

Kak Cik

Alahai harganya murah bangat, semurah isi minyak 2 hari

Adinda Amy Sensei said...

waahhh....imanshah tetap di hati tuu...hehehehe


p/s: hari ni tak busy ke...

eszol said...

nama btol lg rock cikgu!

nama2 glamour je

bapa byk da nama glamour cikgu saya dgr

IMANSHAH said...

Adinda

Busy gak.baru balik ni..jap lagi mau zzzz

OnlyZul said...

Wah..cikgu..welcome to the club..haha.

Saya pun baru tukar jgak.
http://onlyzul.com
Jemputla datang. Kuih raya banyak lagi..hehe

IMANSHAH said...

Eszol

mana penah tukar kan..nama ni dari dulu..haish..takde lah kita nak tambah2 tengu kat depan kan..hahaha

IMANSHAH said...

OnlyZul

Wah bnyak ke kuih raya tahun bila tu..lemau lah tu

Adinda Amy Sensei said...

oohh selamat ketiduranlah yeppp :P

IMANSHAH said...

Dinda

makasih, sudah menguap kali ke 20 ni

n@m@n said...

fulamak..abe shah kito..hehe

Azmi said...

pewittt..abg shah tu

ikan emas said...

abangshah...

tau muda semua panggil abang..
sentiasa abang!!

Abd Razak said...

Assalamualaikum abgshah...

Tahniah! :)

Rozali said...

Assalamualaikum Iman

saya pun kena panggil abang shah juga ler
tahniah
tahniah juga untuk SYIRA yg telah membantu abang saya ni...

Wassalam

apezs shah said...

wah biar betul... bestnya dah ada domain sendiri...;) tahniah.. sedap nama itu.. hye abgshah..:p

Ujang9897 said...

wow wii...cayalah la imanshah..eh silap...abgshah..hee

nurkass said...

assalamualaikum abg shah..hehe..
bagus..bagus..ini menunjukkan tuan blog dan blognya sudah bertambah matang..chaiyok..chaiyok..

Mohammad Aiman said...

wah! dah ada domain!
hehe..
brape RM setahun?

btw, bile kite tukar link,
orang2 yg pernah follow, list yang die follow memang xkan terjejas eh?

automatik sebelum ni follow pembawarotan, akan jadi abgshah?
xyah follow balik link baru nih?

Tukang cerita said...

abangshah...
link adik nurul mana?
merajuk lah cam gini....
huhuhuhuhuuu....

Seri said...

ada domain sendiri masuk dalam azam tahun baru ke?

Abu Aiman said...

Tahniah tahniah! selamat berpindah dan jgn lupa angkut sekali kawan2 yer ;)

wahida said...

sori nak tanya ni, apa kelebihan ada domain sendiri ni ngan blogspot ye..mcm minat jer..domain ni ada limited size jugak ke mcm blogspot?
sori, saya mmg x tau bab2 ni...buta IT..keh keh...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

congrate yeee untuk abgshah.com..

sissyira said...

salam

comel kan nama ni.hehhe

buat Mohammad Aiman
setahun rm 31.60 dan begitulah seterusnya, cuma untuk permulaan kena tambah rm3 untuk mereka setting, kalau nak setting sendiri bayar rm31.60 je..

cuma link dalam bloglist je yang kat sidebar blog kita je yang akan hilang, yang manage kita follow tu tak hilang.

pasal entry, cuma kalau blog lain yang tak tukar url baru blog kita, lambat sikit la dia dapat new entry dari kita, tak payah unfollow dan follow balik pun , tapi kalau rasa rajin buatla..


buat wahida

domain ni lebih mesra dengan seo berbanding dengan blogpsot. tapi kalau kita memang dah femes, pakai blogspot. pun tak apa, cuma untuk minat dan keinginan kita, boleh lah tukar kepada domain sendiri ni...syira pun masih belajar, pasal limit tu bukan domain, tapi hosting, tu lain.

insyallah jika ada ilmu baru yang syira jumpa syira akan share yea :D

nabilah_2908 said...

wah..dah ada domain sendiri... ;)

Sham said...

wah abgshah tu...nape tak abeshah..?hee..ei shah ko beli dengan netkl.com ye?

nub said...

woo! nice!

makdara TERdiva said...

welcome to dot.com abg shah! hikhiks!

gadisBunga said...

tahniah! rasanya saya kekal je begini. tapi kalau kawan2 maju saya pasti akan gembira. :D

IMANSHAH said...

n@m@n

Haha, abe shah tak abe shah, ambo tetap IMANSHAH

IMANSHAH said...

Azmi

Dah2 , meh ikut cek bertukar

IMANSHAH said...

Ikan Emas

Tulah, u adik lah ye kak IE.hehe

IMANSHAH said...

ustaz Razak

Haha, untuk entri hari ni je lah ustaz panggil abg shah..lepas ni IMANSHAH balik lah ye

IMANSHAH said...

Rozali

Tulah, syira ni bukan nak puji tapi sampai 4 pagi dok tulung saya ..wahaha

IMANSHAH said...

ujang

kau pun ajaklah yana kau tu tukar

IMANSHAH said...

Apeyz

Haha, macam2..sedap lagi nama nalakarupan..wahaha

IMANSHAH said...

Nurkass

lama membawa diri ya..tup2 timbul semula..haha ada ole2 ke pg bercuti

IMANSHAH said...

Aiman

Nnati syira bagitahu..hehe kan dah terjawab persoalan tu..

IMANSHAH said...

TC

Yolah2, kang abang masukkan lah, dah hilang tadi

IMANSHAH said...

Seri

tu azam tetiba..wakaka

IMANSHAH said...

Wahida

Tengok penjelasan Syira tu

IMANSHAH said...

Abu Aiman

insyaAllah, link nya akan dimasukkan ke blog saya..kawan2 kan, takde yg menyokong kita, mana mampu bertahan

IMANSHAH said...

AFA

Thanks bro..

IMANSHAH said...

Syira

Sekali lagi ucapan terima kasih..saya banyak blaja dari blog syira

IMANSHAH said...

Nabilah

Hehe yelah ni tiru bloh nabilah la

IMANSHAH said...

Sham

Ahah, dengan mamat tulah..haha,

IMANSHAH said...

Nub

Sekali lagi..

wow, nice

IMANSHAH said...

MDT

Thanks..saya join MDT

IMANSHAH said...

GB

Erm, takpelah, mana2 je...nipun saja2 je

sonata anak kancil said...

tahniah le...kete sonata dah hilang ke??? sob-sob-sob....
maleh nak domen2 sendiri ni...!

Mohammad Aiman said...

Aiman Amri likes komen syira kat atas :)

ckLah@xiiinam said...

Belum sempat meneliti dan mengambil tindakan terhadap minit entri ini...sibuk tahap dewa...

Tinggal jejak dulu, tanda mengintai.
:D

IMANSHAH said...

kak snata

ada2..jgn bimbang

IMANSHAH said...

CkLah

Wah ngalah big mama datin seri rosmah

~Insan Biasa~ said...

Wah...tahniah. Dah berjaya merealisasikan impianmu..

IMANSHAH said...

Insan Biasa

Realiti yang tiba2..wahaha

Afida Anuar said...

Wahh dah ada domain sendiri!..tahniah2 Shah!. Eh jangan lupa saya punya pautan...ngeh33

IMANSHAH said...

Okies..memang nunggu je komen, nak buat pautan

Citarasa Rinduan said...

yes............
cikgu dah jadi abangshah..
i like..macam anak sulung ayu jer...wawawawaw....boleh gitu ayu tukar tiak cikgu iman jadi abangshah..hahahahhaha

thanks sebab dlm bloglist hawa, citarasa rinduan tetap terpahat..thanks

IMANSHAH said...

Ayu

Haha, tak boleh tinggal, ini pengunjung tetap HOK SENGOTI

Dinas Aldi said...

Waaahhh, dah ada domain sendiri dah! Tahniah ya dik!

IMANSHAH said...

Kak Dinas

Terima kasih, nanti adik link kan blog akak

Semarak Api said...

wahhhhhh...abg shahhhhh!! ahaks..tp sy ttp mau pggl ckgu..hehe

apesal ckgu xkkl jek guna nama pembawarotan?pon da ade org pkai ker?

Citarasa Rinduan said...

abgshah
nie ada satu tag nie
join tau
http://ruhayurazali.blogspot.com/2011/01/giveaway-edyawak-busuk.html

IMANSHAH said...

Semarak api

pembawarotan dah jadi epik..bina yang baru

IMANSHAH said...

Ayu

Nanti saya jenguk

ijatnuar87 said...

selamat maju jaya...tp knapa guna pembawarotan?kan besh skit bunyinyer...tp abgsyah ni cam macho plak,hehehe

IMANSHAH said...

ijatanuar

hehe, nak ada kenea menegan ngan nama lah.haha..lagipun pembawarotnan tak de kena menena ngan nama blog kab..macam lari sikit lah

ijatnuar87 said...

hehehhe...xper la...yg pnting mudah untuk diingati,hehehe...mudah skit org nak cari kan,heheh

Zul Fattah said...

la.. tak tahu pulak?
erm.. xpe la.. teruskan usaha.

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget