WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Thursday, January 20, 2011

BUANGLAH WORD VERIFICATION TU

Semalam, dalam entri bertajuk KAU ISTIMEWA, satu komen diberikan oleh
Cikgu Shah,buang la word verification ni.Kesian orang nk komen.huhu

Rupanya baru aku perasan bahawa aku masih mewajibkan para pengunjung HOK SENGOTI yang ingin komen supaya memasukkan perkataan dalam WORD VERIFICATION. Mula-mula macam bengong sikit, macam mana nak buat. Godek punya godek akhirnya aku berjaya menghilangkannya juga. Nilah ghopenya WORD VERIFICATION tu. Alah Cikgu Iman ni, ingat orang tak tahu ke?? Orang tahulah word verification tu apa. Takpe kalau korang tahu bagus lah. Aku nak tunjuk gak. Haha



Bila tengok ramai lagi blog rakan-rakan yang masih mempunyai Word Verification, aku sengaja buat entri ni. Yelah walau taklah sepopular blog-blog yang ada tutorial yang hebat-hebat tu, sekurang-kurangnya kawan-kawan yang masih terlupa , boleh diingatkan tak gitu. Cara-caranya mudah je yeop :

 Mula-mula pegi ke Dashboard. jangan kelain pulak.

 Kemudian pergi ke Setting dan klik Comments.Dah buat? Kalau dah  scroll down sehingga anda jumpa ini - show word verification for comments? - tekan [No]. Tekan No maksudnya pengunjung yang ingin tinggalkan jejak boleh la terus mengomen tanpa sakit hati. Yalah kadang-kadangkan tulisannya rapat-rapat, salah satu huruf kena buat sekali lagi. Apa punya susah dah, yang tak best nya, terus orang tak jadi komen. Haha. Terus ubah setting ye kawan-kawan

Akhir sekali jangan lupa untuk SAVE ye. Selamat membuang word verification . Kadang-kadang bukan apa, kita tak perasan, tapi pengunjung yang nak komen akan berhadapan 
dengan masalah ni.  

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

29 GENTA RASA:

saiful said...

komen tetap komen,tak kirala ada word verification ke tak,huhu.
Kalau yg pakai wp,wajib ada kalau xnak kena spam.

sicomot-comel said...

eheh...trime kasih sbb amik berat =D

ni yg boleh komen stiap hari kt blog cikgu iman ! hehe

IMANSHAH said...

@saifultu ka??hah yg ada wp wajib ada..

IMANSHAH said...

@sicomot-comelsama-sama..eh memang dah takde kan

NICK IRFAN said...

aku dulu ada la skrg dh buang jgk... hehe

♥ manje ♥ said...

terima kasih cikgu (^_^) ~

~Insan Biasa~ said...

salam....saya pulak
andai ada masa..pasti komen.hehe

nub said...

wahaha...apa daaa... hahaha

nur aisya humaira said...

yg sye punye ade tk ye??tk perasan la plak...:)

sissyira said...

salam

nak tegur dah sebenarnya, tapi takut terasa ..huhuhu

white rose said...

kadang2 ada pentingnya word verification nih...

takpela, ianya sukar untuk peminat setia abang shah nak komen nanti...

Azmi said...

huh aku ingtkan kau saje je letakkan benda alah tu...memang terseksa batinku setiap kali nak kkomen..
haha,,.

- abdul hadi abdul muti - said...

yea!!dah takde da mende tu.huhu

SiNoMoSa said...

salam Iman,

Tp bukankah word verification tue dilakukan utk sesuatu..i'm not sure but may to elak spam..huhu betulkan sy jika sy silap..

::FAIZ FARISH:: said...

haha, dah buang.... senang sikit nak komen. hehe

Arash Libra said...

baik cikgu :) huhu

Rozali said...

Assalamualaikum Iman

tak ada word verification lagi senang

Wassalam

cik bebel sentiasa said...

haa...senang sikit nak komen....

nunama said...

aah. betul2.
jom buang word verification!
thanx Cikgu Imanshah ingatkan. :)

sahromnasrudin said...

aku dr awal tak pasang..menyusahkan blogger lain je...kalau pasang pun ok..exercise sikit hahahaha

Ujang9897 said...

kalo ade pun aku komen gak..., sebab aku nk kutuk kau..hehe

Solihin Zubir said...

dah buang eh?
harr.. baru la syok skit nak komen2.. heheh..

nurkass said...

salam..
ada ke takde ke, saya tetap pengomen yang tegar..haha

NzA said...

tau xpe ttp xdelh menyusahkan sgt kalu line ok......

nabilah_2908 said...

mmg WV menyusahkan....tp sy tak kisah..layan kan juga... ;)

WV tuk blogger ok la juga mudah...tp kalau blogger yg gunakan sistem komen jenis Disqus..WV nya...payah..adakalanya dua or tiga kali baru lepas..huhu.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
KERETA MERAH KU

ckLah@xiiinam said...

Dah lama nak tegur...tapi takut mungkin tuan rumah saja buat..hehe

Citarasa Rinduan said...

salam jumaat cikgu

saya sebenarnya lama tak tegur..tapi takut terasa...hehe

soffea said...

ha.. baru best nak komen cikgu.. takyah letak word2 verification tu~

cikgu. blog makin maju. tahniah ye~

sayangsayangibu said...

salam ziarah..
akak suka en3 nih, kadang kita memang bersemangat nak drop komen, tetiba ada pulak pengesahan macam nih
alahai..kalau boleh di baca bolehlah layan, kalau salah dah kena taip lagi dan lagi sampai betul yg kita tulis tu.. ;p

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget