WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Tuesday, January 4, 2011

CATATAN PADA 3 JANUARI

Maaf hari pertama yang memenatkan. Tak mapu untuk berlama-lama di sini. Apatah lagi menjenguk rumah teman-teman semua. Sedikit catatan di hari pertama

7.30 am Perhimpunan rasmi di dewan sekolah.
8.10 am.Menyelia pelajar mengemas kelas
8.50 am Tiada istilah rehat, kelas bermula hari ini juga.
10.10 am Berniaga buku dan kelengkapan sekolah di koperasi
12.30 pm Kelas lagi
3.00 pm. Berniaga lagi
5.00 pm Mesyuarat Liga Hoki Perak bersama SU PHA
8.00 pm Koperasi lagi
11.00 pm kroh-kroh.

Jumpa rakan-rakan..Ingat dah kawen!! Cuti kemana?? Tahniah pencapaian baik PMR!! Sebenarnya depa takut nak tanya, kamu tak dapat tukar ye?? Takut mengamuk..haha.

Jumpa pelajar..Saya nak cikgu ajar kelas saya, cikgu cuti kat mana? Cikgu rajin  tulis blog, ayah saya pun baca. Semua ada. Baca lah nak oi, takde apa yang menarik sangat pun.

Kenapa masih tersenyum? Jualan mencecah ribu riban..Hehe tapi duit orang. Kena amanah di situ. Tapi penantnya mak ai, Rabu ni ada lagi pendaftaran Tingkatan 1. 

Puas hati dengan tugasan untuk tahun 2011? Tak puas pun tak boleh buat apa..

1) Tingkatan 5 mengajar lima kelas
2) SU majlis sekolah
3) Juruletih /pengurus hoki
4) Penasihat Kelab Unesco
5) Ketua Panitia
6) Pengurus Koperasi
7) Juruletih Bahas Bahasa Melayu
8) Penolong Ketua Rumah Merah


Nota kaki Imanshah

Ada juga yang masih goyang kaki.. Rezeki depa kot!!


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

73 GENTA RASA:

lillies said...

sabarlah yea....biasala, nama pun guru..segala jenis tugas kita kena buat...spaya nanti kita x susah bila kena berkhidmat di tempat lain....

selamat berehat yea...semoga esok cikgu akan segar semula...!!
:)

eszol said...

amboi

byk nye kuasa die

makin memonopoli nampaknye

haha

white rose said...

ofkos laa rezeki mereka2 yang tenang...

sy sebuk dgn PSS...
dgn student baru, pengawas PSS yg baru...

segala2nya cabaran baru...

ibuintan said...

selamat beradulah ye, penat sangat nampaknya..

samalah kita, duit jualan ribu raban, duit orang...

n@m@n said...

kawe meeting pah ceroh harini.hehe..

sonata anak kancil said...

salam....hari ni keje punya keje...sampai lupa tengok jam dah pukul 11 pagi ! tak makan2 pun...maka terus lah berpuasa ! seronokkan diri jadi cikgu !

h A n Y S said...

eyh? INGAT DAH KAWEN?!!

ahahaha~
;p

NuR si CiKGu RiBeNa said...

busynya dia
kalo bagitau tadi
boleh kami tolong menolong..

Kalamhati said...

tu la keje yg depa dapat!..goyang kaki..hehehe

senario biasa..yg dapat tugas lebih2 smpi senget bahu ada..yg dapat tugas ciput smpi terangkat kaki pun ada..

IMANSHAH said...

lilies

huhu, ni kena minum tongkat ali baru segar

IMANSHAH said...

Eszol

Bukan monopoli tapi namanya beban banyak bebenor, yg dok goyang ibul gerudi berlambak gak..

IMANSHAH said...

White Rose

Haha, saya dah masuk PSS, tahun ini dah dikeluarkan

IMANSHAH said...

White Rose

Haha, saya dah masuk PSS, tahun ini dah dikeluarkan

IMANSHAH said...

ibuintan, hari ni dan semalam jualan dah cecah 10 ribu..mak aii, nanti form one masuk tambah lagi 30 ribu..kalau tak amanah , lama dah masuk poket

IMANSHAH said...

n@m@n

kami jenis makhluk yang tak suka meeting..eh sekolah mana ye dapat tukar

IMANSHAH said...

kak sonata

Tambah2 kalau dok di line pentadbir. lagi banyak kerja kan..

IMANSHAH said...

Hanys

Hahah hahaha hahahah hahaha

IMANSHAH said...

nur..Tulah korang pun kelas batal tadi, kalau pakat tolong saya berniaga di koperasi kan bagus

IMANSHAH said...

Kalam hati

Hurm itu terjadi di mana2..dep bukan setakat goyang kaki bahkan goyang gerudi sekali

IMANSHAH said...

Kalam hati

Hurm itu terjadi di mana2..dep bukan setakat goyang kaki bahkan goyang gerudi sekali

hazlin said...

eh! akakpun cikgu rumah merah...
huhuhu..

IMANSHAH said...

Kak lin

Rumah merah memang hebat!!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

hambek...ni nme nye sapu bersih ni..hehehe...

~Insan Biasa~ said...

maka...bermulalah sudahhhh.....hihidinge
semoga segalanya berjalan lancar!

sissyira said...

salam,,

betul ke nak beli domain, nak mintak tolong macam mana tu, nak suruh saya ajar or nak suruh saya belikan ? :D


saya sedia membantu mana yang termampu :D

diana said...

yang goyang kaki tu mungkin sebab orang kurang yakin dan percaya kottt..
heheh

iKhRam said...

lepas ni kalau prac ajar hoki utk darjah 4.. bley la belaja dgn cikgu sorang ni teknik2nyer... hahaha

iman shah kene jadi mentor saya la..

hahahah!! boleh kan?? (nada memujuk)

Izzah Al-Maliziyyah said...

Assalamu'alaikum wbt cikgu.
Sekolah bermula, kerja pun bermula. Kurang atau lebih, kenalah jugak positifkan diri kita.

Niat kerja sebagai ibadah. InsyaAllah, semuanya akan dipermudah. Ameen~

Tambahan: Hari pertama memang meletihkan.

IMANSHAH said...

A.F.A

Wahaha, bersih dah kat skolah tu, tukang sapu dah ramai

IMANSHAH said...

Insan Biasa

Alhamdulillah, hari ini lebih mencabar, kelas sampai jam 5.00 pm

IMANSHAH said...

sisyira

Hehe maan2 lah..

IMANSHAH said...

diana

kalau tak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya dong

IMANSHAH said...

Ikhram

Bisa diatur dong!!wahaha

IMANSHAH said...

Izzah

Positif lah ni,,cuma geram tengok, dahlah kerja kurang, kelas pun jarang masuk

Afida Anuar said...

Fuhyooo ayah budak pun baca hok sengoti...Saham naik ni, saham naik;)

SiNoMoSa said...

Salam Iman,

All d best in ur tasks..caiyok!

IMANSHAH said...

afida anuar

haha, nenek pun baca

IMANSHAH said...

sinomosa

thanks ye

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Banyak juga tugas cikgu ya! Moga dipermudahkan segalanya...

gadisBunga said...

hahaha...kompem! kompem!

kompem gila kuasa. kikiki... (gurau....)

selamat kembali sibuk! :D

nza said...

hari pertama yg memenatkan......

sahromnasrudin said...

as salam bro..mmg fofular betul ko kat sekolah..sefofular di alam maya nie

cik bebel sentiasa said...

waaahhh..besar tanggungjawab tu....

Azmi said...

kau memmang cikgu terbaik lah...sebab tu org bagi banyk jawatan...

sissyira said...

salam..

hehhe..url nak guna nama apa?

sebab nak bawah daripada 10 patah perkataan, dan yang penting mesra dgn google...


imanshah
hoksegonti

url ni penting takut tak berkenan lak kalau saya pilih ....


tapi kena check dulu la ada org dah ambil ke belum...


sy akan cuba bantu yea :D

sissyira said...

salam..

hehhe..url nak guna nama apa?

sebab nak bawah daripada 10 patah perkataan, dan yang penting mesra dgn google...


imanshah
hoksegonti

url ni penting takut tak berkenan lak kalau saya pilih ....


tapi kena check dulu la ada org dah ambil ke belum...


sy akan cuba bantu yea :D

nabilah_2908 said...

busy sungguh...

tak mengapa la bagi yg dok goyang kaki...sbb org tk percayakan kebolehan mereka..huhu.. ;)

selamat bertugas.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
PANDANGAN ANDA DIPERLUKAN

Hasrol Nizam said...

banyak tanggungjawab tu. mudah2an semuanya dapat dipikul dengan baik.. :D

Pendapat anda?
teh punca kanser, hilang satu nikmat dunia

Cik SHiNJU said...
This comment has been removed by the author.
Cik SHiNJU said...

Salam...

Semoga anda diberi kekuatan dan kesihatan yang baik utk menjalankan amanah mendidik anak bangsa :)

Meh baca:


"Tak Mboh Jadi Cikgu"

Miecyber said...

Banyaknya tanggungjawab...


Bahana dadah

wahida said...

pergghhhh...bz giler neh... x jadik kacau la...hehehe...

sissyira said...

salam

saya dah check kehebatan url yang dipilih tu, url imanshah dah ada orang ambil, tapi hoksengoti masih belum ada yang register, tapi bila saya check peratus keserasian dengan google adalah seperti dibawah.

www.hoksengoti.com

C++ scored better than 70.538% of 2171507


so syira rasa boleh fikir nama lain kot, tapi kalau tak kisah syira daftarkan nama ni je, sebab ben ashaari pun C juga..hehhe.cuma pada pendapat saya, alang alang dah beli domain tu, biar yang terbaik terus :D

ckLah@xiiinam said...

Komen pada 3 Januari....






ckLah pun macam lipas kudung...dengan jadual hidup yang berubah tahun ini.

kak wan said...

Man...
Tajuk sama ngan kakwan...
sempat baca tajuk awak je...nanti kang kakwan baca kisah awak ye...tokdan ni.

Sham said...

seronok kan jadi cikgu...

sissyira said...

salam

on9 tak sekarang, chat guna email pun boleh :D

IMANSHAH said...

Ustaz razak

teerima kasih, begitulah hendaknya, moga allah memudahkan segala urusan

IMANSHAH said...

GB

Tepat sekali memang gile kuasa

IMANSHAH said...

nza

Penat dan menjengkelkan..mood kurang baik

IMANSHAH said...

sahrom

fofular di mata manusia ye..ahha..tak heran pun..kahkah jangan marah

IMANSHAH said...

cik bebel

Besar tu yang takut nak bawak ni

Aretikz said...

Pergh ~ Memang hebat! cool.. itu menunjukkan bahawa anda amat dipercayai oleh pengurusan sekolah.. (Ayat sedap hati ke ni? hehe.. xlah.. ikhlas,. hehe..)

IMANSHAH said...

azmi

hehe, terbaik kebendanya, kalau boleh nak bagi je semua kan..bagi je jawatann pengetua ke, pk ke, nak jugak

IMANSHAH said...

syira

saya dah balas komen di blog syira

IMANSHAH said...

nabilah

hurm, makan gaji buta tu

IMANSHAH said...

hasrol nizam

tulah, tapi ni kira kurang sikit pernah dapat 15 jawatan

IMANSHAH said...

Cik Shinju

napa tam mboh jadik cikgu nye

IMANSHAH said...

miecyber

Hurm, dah begitu takdirnya..huhu

IMANSHAH said...

wahida

haha, dah kacau dah tu

IMANSHAH said...

CkLah

kan CkLah memang lipas di sekolah

IMANSHAH said...

HAha Kak Wan

Baca tau

IMANSHAH said...

Syam

Seronok sehingga menjilat jari

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget