WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Monday, January 31, 2011

MARI MENGARANG OLEH KAKCIK SEROJA

Hari ini merupakan hari terakhir peraduan mari mengarang di Blog KAK CIK SEROJA. Peraduan ini hanya memerlukan kreativiti dari bloggers untuk menyambung perkataan-perkataan yang diberikan.


Juriah merupakan seorang janda beranak dua yang punca pendapatannya dari hasil jualan kuih muih. Antara kuih muih jualannya termasuklah TEPUNG TALAM, yang   merupakan salah satu dari menu hot yang sering dijual di gerainya. Suatu hari, Juriah telah mengalami GANGGUAN SEKSUAL dari pengunjung gerainya iaitu Jusoh Gedempol.  Untuk menutup rahsianya, Jusoh Gedempol cuba merasuah Juriah dengan sebutir PERMATA yang diimport dari Korea. Joyah cuba melawan dengan memberi fly kick kepada Jusoh dan berkata , "Sekarang baru kau tahu MAKNA KEMBIRI??  jerit   Joyah setelah  barjaya menghilangkan kejantanan Jusoh Gedempol yang sedang mengerang kesakitannya kerana fly kick Joyah tepat mengena anunya.  Joyah masih belum berpuas hati. Kuih HALWA MASKAT kini pula diambilnya, lalu di lemparkan kepada Jusoh  Gedempol, tepat terkena mukanya. Tiba-tiba joyah teringat kuih Halwa Miskat itu dihantar untuk jualan oleh KAK CIK SEROJA.

Isteri Jusoh menyaksikan kejadian itu lalu menangis teresak-esak apatah lagi kebetulan dia memakai PAKAIAN UNTUK MENDAKI untuk mendaki Gunung Lang. Sebelum melarikan diri dia sempat mendeklamasikan SAJAK ULANG TAHUN KELAHIRAN buat suaminya yang kebetulan menyambut hari jadi hari itu. Dalam bait-bait terakhir berbunyi...aku sangat sedih, biarlah aku membawa diri menjadi ZOMBI KAMPUNG PISANG. Jusoh sangat menyesal.. Dipanggil-panggil nama isterinya dari malam hingga ke pagi, namun tiada muncul. Hatinya terdetik..JIKA TERDENGAR SUARA AZAN BERGEMA SAYUP MENJELANG PAGI, aku akan menyusul isteriku. Hingga sekarang, isterinya terus hilang tanpa dikesan.Sesalan, sudah tiada gunanya.



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

48 GENTA RASA:

eszol raar said...

pendahuluan tu ok

ending x berapa

haha
jgn marah

ikhlas ni

IMANSHAH said...

haha ok2..takpe..takde idea

kakcik said...

Terima kasih Iman kerana turut menyertai di jam2 terakhir ini. Tungguuuuuu keputusannya nanti. :)

Kakcik dah letak link ini di sana.

IMANSHAH said...

ok kakcik...sama2

Raji berkata said...

hahaha cikgu buat cerpen lah :P
pndai juga eh smbung2 ayat tuh
tapi cter der ad byk tuh
xD

keywords der mcm susah owh
nk cbe gak lah @@ kne ikut urutan ke ni?

Adinda Amy Sensei said...

ting tonggg...

hamba datang bawakkan tuan hamba semangkuk laksam yang tuan hamba pesan kelmarin dulu..silakan makan tuan hamba..

:P

IMANSHAH said...

@Raji berkatakena2..hehe cobalah

IMANSHAH said...

@Adinda Amy Senseiok2..terima kasih, bagusnya tuan hamba...beli di mana ye

Adinda Amy Sensei said...

ada makcik baik hati yang bawakan..hehe

gadisBunga said...

baru dia faham makna kembiri ek? hahaha!!!

IMANSHAH said...

@Adinda Amy Senseiooo makcik mana yek..haha, laksam tumpat terbaik lah, laksam chabang 4 tok mek ngoh

mR.sYaH said...

terbaiklah cikgu.. ok dah tu...

IMANSHAH said...

@gadisBungahaha, saya pun tak faham sangat, belasah je

Adinda Amy Sensei said...

awak org tumpat kerrr... :P

IMANSHAH said...

@mR.sYaHhaha ok ke ko..susah gak nak sambung ayat2 die

mR.sYaH said...

tulah.. keyword dia tu mencabar minda gak..

IMANSHAH said...

@Adinda Amy Senseisdah semestinya..tempat cantik, budaya molek

Adinda Amy Sensei said...

kene gi wat lawatan sambil belajar tu..kekeke

IMANSHAH said...

@mR.sYaHtengok org lain nyer cerita lagik sempoi..memeriahkan contest kawan2

IMANSHAH said...

@mR.sYaHtengok org lain nyer cerita lagik sempoi..memeriahkan contest kawan2

IMANSHAH said...

@Adinda Amy Senseiowh diau-alukan..bawak orang kampung sekali

Adinda Amy Sensei said...

hehehe...ada2 saja awak ni... :P

IMANSHAH said...

@Adinda Amy Senseiapa salahnya kenal2 ngan orang kampung..kahkah

Adinda Amy Sensei said...

awak tak busy ke ni...selalu awak busy je manjang..huhu

Citarasa Rinduan said...

terbaik..
kalah lah saya..hehehe

Afida Anuar said...

hehe Shah..lawak pulak cerita yang terhasil tu..

ibuintan said...

iman,

samalah kita cuba last minit... rasanya ada harapan tak...saja suke2 kan, beri sokongan pada idea kakcik

white rose said...

miahahaha...
tere jugak ABANG SHAH buat cerita lawak...

bole menang nih...

SELAMAT BERJAYA...

nur aisya humaira said...

Assalam imanshah...
nak gelak boleh??haha..
Best gak cerita ni,ending klu buat mcm terkejut dri mimpi blh gak...mungkin blh jdi suspen..hehe

sorry ye cekgu..:)

Abd Razak said...

Akhirnya dapat juga cikgu sertai peraduan di blog kak cik, moga berjaya nanti...

Rozali said...

Assalamualaikum Iman

moga berjaya

Wassalam

Dinas Aldi said...

kahkahkah lawak jugak bila letak semua perkataan tu dalam cerita

ahmad humairi said...

assalamualaikum,

nukilan yang hebat!...makin tipis peluang menang di kalangan pesertanya.

IMANSHAH said...

@Adinda Amy Senseiagak lah busy jugak adinda..baru balik jalan2..hehe

IMANSHAH said...

@Citarasa Rinduanmana ada..ayu punya lagi baik..haha

IMANSHAH said...

@Afida Anuarntah, nak buat serius, tak jadik

IMANSHAH said...

@ibuintania betul ibu, kalau kita yang tak bantu kengkawan, sapa lagi kan..sokong kakcik

IMANSHAH said...

@white rosewahaha

tulah lawak kan..boleh masuk raja lawak

IMANSHAH said...

@nur aisya humairahehe tulah, ramai yang buat camtuh, tu yang buat lain dari yang lain

IMANSHAH said...

@Abd Razakterima kasih ustaz..meriahkan suasana

IMANSHAH said...

@Rozaliterima kasih, cuba asah bakat je

IMANSHAH said...

@Dinas Alditulah lawak kan..nak buat macam serius macam tak jadik pulak

IMANSHAH said...

@ahmad humairihurm, siapa menang tak kisah, kita support sama lain

nur aisya humaira said...

Emm,betul gak...baru ade speciality kt cite ni kan???hehe..:)

IMANSHAH said...

@nur aisya humairahaha tulah kan

sissyira said...

salam pagi selasa =)


hahahahha...tolong gelak jelah, sebab tak pandai nak berseloka..heheh

ijatnuar87 said...

hehehhe...makna kembiri tu yang takleh tahan...

Mohammad Aiman said...

penghujung yang agak tak klimaks..
macam ada lagi lepas nih.. haha..

atau ini part 1? bile kuar part 2? hehe

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget