WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Saturday, January 29, 2011

MOST MEMORABLE MOMENT


Terbuka kepada semua blogger dalam dan luar negara
Contest ini bermula mulai jam 0900 malam 24 Januari 2011

Dan berakhir pada jam 0900 malam 06 Februari 2011
Keputusan in sya Allah akan diumumkan pada jam 0900 malam 09 Februari 2011
Hanya satu gambar sahaja yang akan dipertandingkan
Anda perlu menjadi salah satu subjek di dalam gambar tersebut
Perlu disertakan banner contest di atas di dalam entri penyertaan anda
Banner contest tersebut perlu dilinkkan ke entri ini
Tinggalkan link entri penyertaan anda pada bahagian komen di bawah entri ini
Jenis kamera bukan menjadi syarat
Anda juga boleh melakukan photo modification pada gambar yang dipertandingkan
(Namun, ia tidak termasuk di dalam elemen pemarkahan)
Teknik "super impose' adalah dilarang sama sekali
Pemarkahan akan diambilkira berdasarkan gambar yang cukup memberikan erti
Dan nukilan terbaik yang disisipkan bersama-sama gambar tersebut
Itu sahaja!

Saya pertaruhkan gambar ini


Gambar ini diambil pada bulan Mac 2009 sewaktu Imanshah terlibat dalam kemalangan ngeri yang hampir meragut nyawa. Kejadian sekitar jam 3.00 petang ini memberi kesan yang cukup mendalam dalam hidup Imanshah. Sewaktu kejadian, Imanshah berada di dalam kereta dan kereta Imanshah memasuki gaung di Grik, Perak. Lihatlah keadaan kereta Imanshah jika dipandang dari mata kasar, sudah pasti pemandunya terkorban mahupun kritikal.  Betapa peluang yang diberikan oleh Allah Rabbi untuk mengecapi nikmat kehidupan buat kali ke dua tidak akan dipersia-siakan. 

Sewaktu kau berikan daku mahkota kebahagiaan
Kusering alpa pada rahmat-Mu
Tika kau serahkan buatku piala kesenangan
Kusering berpaling dari kasih sayang-Mu
Bila kau ujiku dengan penderitaan
Aku mencari Redha kasih-Mu

Ya Rabbi
Terima kasih kerana mengujiku
Menyedarkan daku akan erti mensyukuri nikmat-Mu
Terima kasih karna menyedarkanku
Betapa peluang di dunia, hadir sekali cuma
Ampukan dosaku, terimalah taubatku
Aku redha 
Akan ujian-Mu

p/s : jika rakan-rakan ingin menyertainya, bolehlah kunjungi blog CIKGU AREEF


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

6 GENTA RASA:

Azmi said...

man...kau ni mesti menang pulak ni
aku fb jgk tapi aku offline...
nanti kawin ajak aku yer...

nub said...

menang lagi nih. kompom

white rose said...

pejam celik pejam celik dah lama berlaku kan...

sy juga penah xcident pada 28 april 2008...masa tu menuju ke konvo adik sy di perlis...

alhamdulillah,sy mak & abah selamat...

bersyukurlah kita kpdNYA...

eszol said...

stakat sy ingat,ni dua kali da gambar ni dipertandingkan

Areef Ibn Naim said...

salam cikgu iman,

tq sudi join contest sy tu...

alhamdulillah, allah memberi peluang kedua buat kita utk terus hidup mengingati-Nya...

Afida Anuar said...

Mesti menang punya la...

PS: Alhamdulillah... ajal maut semua di tangan Tuhan.. pasti ada hikmahnya di sebalik kejadian tu Shah..

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget