WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Tuesday, January 4, 2011

SELAMAT DATANG PUTERA BONGSU

Jutaan kemaafan sekali lagi dipohonkan kerana masih gagal memperuntukkan masa senggang untuk saling menziarahi teman-teman semua. Masih ada lagi kerja yang belum dibereskan. Esok, tanggal 5 Januari 2011 Sekolah Bintang dan seluruh Sekolah Berasrama Penuh di seluruh negara akan menerima kehadiran para pelajar baru tingkatan satu. Untuk rekod pada tahun 2011 seramai 120 pelajar tingkatan satu dari seluruh pelusuk negara akan menjejaki Sekolah Bintang di daerah bernama Ipoh ini. 

Malam ini, Imanshah agak sibuk dengan persediaan menyambut ketibaan putera-putera bongsu. Sebagai pengurus koperasi, perlu memastikan buku tulis serta kelengkapan asrama cukup untuk dijual pada keesokan harinya. Sewaktu entri ini ditiulis, anak-anak bintang sedang sibuk membantu Imanshah membungkus buku-buku tulis. 

HOK SENGOTI dan seluruh warga Sekolah Bintang ingin mengucapkan selamat datang kepada putera-putera bongsu. Semoga kehadiran anda semua memberi manfaat yang besar untuk akma mater ini. 


Nota kaki Imanshah ;

Selepas ini bermulalah episod budak umur 13 tahun meraung-raung nak balik..hehe

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

34 GENTA RASA:

sissyira said...

salam

tak perasan ...saya ada mesej awak lak..hehe..tak pe2...


kalau

www.abgshah.com

skor dia A...nak tak?


kalau


www.cikgushah.com


skor dia B

IMANSHAH said...

haha, tak lawak ke abngshah

hazlin said...

vokasional khamis ni...
..pun ramai yang nangis nangis nak balik...

white rose said...

laaa..sek star ke?
sy slalu turun ke ipoh nun...

kawan2 sy ramai bekas2 pelajar dr sek star...

hebat2 plajar kat sini kan...

sehebat cikgu cikginya...

syok la smbut adik2 baru...

naz said...

13tahun pun nak meraung? campak gaung je lah haha caiyokk

eszol said...

nostalgic gila!

hahahahaha

Afida Anuar said...

PS: abangshah.com la mantap! Saya vote abangshah!..hehe tatau apa2 ni, vote je..haha..

Wahhh malam2 pun kerja? Pengorbanan yang mulia ni shah.... ceria2 semua anak-anak bintang ni..suka tengok..

Citarasa Rinduan said...

welcome junior sekolah cikgu iman

PS: sekolah cikgu tu sekolah apa eik???
mesti bagus, siap ada asrama

Rozali said...

Assalamualaikum Iman

cikgu ni biar anak2 bintang membungkus..cikgunya buat n3...
he he

Wassalam

IMANSHAH said...

hazlin

Wahah, dah umoq 16 pun nangis jugak..hehe

IMANSHAH said...

white rose

hurm sekolah bintang lah..mana sekolah star..wahaha

yeke ramai kawan??tahniah

IMANSHAH said...

Naz

haha itu biasa, ada yang lari dari sekolah pun ada

IMANSHAH said...

eszol

hurm, ye nostalgic, still tekonang kome sume naifnya masa tu

IMANSHAH said...

Afida

hehe, memang nak yang tu

IMANSHAH said...

Ayu

Saya sekolah asrama penuh..kat Ipohh

IMANSHAH said...

Rozali

Bukan sellau guna khidmat depa..hehe

ckLah@xiiinam said...

Selamat berkenalan dengan cikgu Shah Rukh Khan..kepada semua putera bongsu STAR.

h A n Y S said...

eh? dah 13 tahun pon ada yg meraung2 ea cikgu..? haha comel jek!

btw, hanys ada anjur contest..kalau sudi jom join..hee :D

IMANSHAH said...

CkLah

silap, datuk Shah Rukh Khan..TYT Melaka bagi hari tu

ibuintan said...

bestnya ramai pembantu..

dari sekolah ibu takde yg masuk star, last kalau tak silap mohd rahimie hassan

Ikmal Fayadh said...

nanti mesti ada budak tanya;

"bang, ada jual bantal?"

lillies said...

hehehe..ingatkan budah darjah 1 je yang meraung....tingkatan 1 pun adoo...hehhe...

jgn ada yg x kenal mana 1 cikgu mana 1 kawan dah ler...sbb cikgu imanshah ni segagan je dgn budak2nye...hehehe...
jgn mare...
=)

sonata anak kancil said...

salam...sama sibuk la kita....akak pun sibuk juga membungkus - pen - buku nota - t-shirt - ! he3x

Azmi said...

haha...weh kau nak beli domain ke???

nanti boleh la dgr budak homesick nak balik rumah

ijatnuar87 said...

heheheh...tngkatan 1 pom ader cmtu ker?dah matang lagi diorg tu...hehehe...

Mohammad Aiman said...

masih saya ingat sampai sekarang, ketika mula-mula masuk ke sekolah bintang ini..

15 februari 2005..
xkan lupa :)

Mr.IX said...

selamat kembali ke skolah cikgu...hehe

iKhRam said...

hahaha..
selamat bertugas..

yang tua dihormati
dan yang muda disa yangi

sampaikan pesan saya kepada mereka di sekolah bintang tu yer..

jgn lupa k?

hehehehe...

Afzainizam said...

Welcome..Happy..New..Year
╔══╦══╗╔╦╗  
╚═╗║╔╗║║║║ 
╔═╝║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║║    
╚══╩══╝╚╩╝
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Selamat Tahun Baru Dengan Azam Baru
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Hari pertama datang kesekolah semua berjalan dengan lancar.
Ada pelajar yang suka ada yang menangis, biasalah pelajar baru
mula-mula masuk ke sekolah. Pelajar lama pulak mungkin kerana
terlalu lama cuti sekolah ada yang masih malu-malu lagi.
Diharapkan guru-guru diSekolah bintang usaha lebih keras diharapkan tahun ini adalah tahun yang lebih baik dari tahun-tahun yang lepas.


Cayoooookkkkk...

Seri said...

mula2 tu mungkin terasa lama2 nanti seronoklah budak2 tu

iqbalsyarie said...

saya jarang komen blog cikgu. baca aje. tapi ari ni saya naak komen! hehe...

rindu giler ah masa-masa dulu.. adeeii

Pencacai Alim said...

kalau dh tua masih meraung, tak tahula..hakhakahkaa

Hasrol Nizam said...

baru tukar guna domain sendiri ke? jgn lupa tukar link blog di nuffnang ye. tadi nampak ada error kat iklan tu :D

Pendapat anda?
teh punca kanser, hilang satu nikmat dunia

Phat Lee said...

perrrhh...cikgu.dah ber dot com dah sekarang.cayalah.

teringat mase kat sekolah dulu.gua jadi volunteer bawak2 budak2 form 1 baru.tunjuk dorm...dewan sumer..

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget