WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Friday, January 7, 2011

TANDA HATI DARI SONATA ANAK KANCIL

Sewaktu berada di bilik guru, saya mendapat satu SMS dari kakitangan pejabat..

Cikgu ada bungkusan dari Sonata Labu Labi..

Eh, pandai-pandai je dia ubah. Mendengar perkataan SONATA pun aku dah boleh mengagak siapakah empunyya diri yang mengirimkan utusan dari negeri Melaka Bandaraya Bersejarah.
Melihat kepada nama pengirim ternyata orangnya adalah SONATA ANAK KANCIL yang terkenal dengan RENCAH SANTAPAN HARIAN UNTUK KEENAKAN HIDUP iaitu BLOG ASAM GARAM KEHIDUPAN. Mengambil kesempatan ini, IMANSHAH ingin mengucapkan terima kasih buat Kak Sonata yang telah mengirimkan tanda hati kenang-kenangan sempena ulang tahun ketuaan saya yang lalu. Terima kasih juga kerana sentiasa menjadi pengunjung setia HOK SENGOTI sejak tahun 2009 lagi. Moga -moga persahabatan yang terbina akan berkekalan hendaknya.



Notakaki Imanshah :

Tanda hati dari Kak Sonata berupa barangan yang dibeli beliau di Mesir lewat pengembaraan beliau ke bumi anbiya cuti yang lepas. InsayaAllah, saya akan menyimpannya buat kenang-kenangan. Orang memberi kita merasa, orang berbudi kita berbahasa.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

34 GENTA RASA:

sissyira said...

salam

comel pen tu..:D



p/s: saya ada email utk cikgu dalam email baru, guna jika suka, kalau tidak berkenan pun tak apa, saya buat sebab cikgu byr lebih :D

Citarasa Rinduan said...

wah..............
tahniah....
ayu rasa member blogger lagi mesra dari member alam maya yang lain...

simpan molek2 yer cikgu..

white rose said...

wow...
tahniah dapat hadiah...

nur aisya humaira said...

wah2,sonoknye die dpt hadiah...nk jugak..hehe..;)

Afida Anuar said...

Bertuah badan, ada ramai kawan...

pergh, sehari update 3,4 entry...tabik la kat cikgu shah!

IMANSHAH said...

sisyira

ok, insayallah, saya tengokkan..eheh, duit lebih tu buat minum kopi

IMANSHAH said...

Citarasa rinduan

Hehe, ni 1st time dapat hadiah dari emmber blogger..lainlah ayu, selalu dapat..hehe

IMANSHAH said...

White Rose

Hehe, terima kasih..awak bila nak kasik hadiah kat saya..wahaha.tak malu

IMANSHAH said...

Nur Aisya

Haha nak jugak kena mintak ngan Kak Sonata

IMANSHAH said...

Afida

Alah, secara jujurnya entri hari ni memang tak kualiti

Aretikz said...

Pergh ~ bestnya.. untung Iman.. hehe..

Rozali said...

Assalamualaikum Iman

memang baik hati Cikgu Sonata tu

moga 2 cikgu ni dirahmati oleh Allah

Wassalam

white rose said...

kena isi borang dlu, baru sy pikirkan...

hahahahaha...

IMANSHAH said...

Aretikz

Hurm,begitulah kalau rajin bersahabat

IMANSHAH said...

Rozali
Hurm, masih teringat entri tuan tentang hadiah harijadi anak tuan dari Kak Sonata

IMANSHAH said...

White Rose

borang apa yek

gabbana said...

oyy oyy mcm mana boleh semakin aktif berbelog nih...? bukan patutnya dah bukak sekolah sibok tahap perdana menteri bangladesh ke..?

ni siap boleh 3-4 post sehari nih... hairan bin harry potter btol.. -___-"

hazlin said...

tahniah.. happy birthday.. hadiah hari lahir tertinggal di manjung..

IMANSHAH said...

gabbana

haha, hari ini agak free sedikit.

ceh PM bangladesh memang sibuk..

IMANSHAH said...

Kak lin

nak hadiahhh!!!!!!!!!!

sonata anak kancil said...

alhamdullilah...sampai jua dengan selamatnya...!

suspen gak kalau tersalah tulis alamat...maklumlah dah tua ni...simpan memolek ye...he3x

:Cikgu Akim: said...

besynyee cikgu dpt cenderahati..jeles2..heheh

Raji berkata said...

woahhh
bestnya..
baju tu muat x cikgu?
kalau xmuat boleh kasi kt saya
hahaha ;D

IMANSHAH said...

Kak Sonata

Terima kasih sekali lagi.InsyaAllah simpan dalam hati

IMANSHAH said...

Cikgu Akim

Haha silalah jeles

IMANSHAH said...

Raji, mak ai lama betul menghilang

FATIN MRAZ said...

salam ziarah,
epi belated hari ketuaan.. kelaka la term yg awak pakai nnih.. hihii
;)

Azmi said...

haha....
bagus btl la kak sonata tuh....
cmne tahun baru???

Admin P@P said...

Alhamdulillah. Tahniah atas 'ketuaan' saudara Iman.

Semoga sentiasa mendapat barakah dalam hidup.

Wassalam. TQ

hysman said...

perghh.. dpt adiah..
tahniah..dr egypt tu jauh beb..
hahaa

CIK TOM said...

bestnya nak jugak!!
wah dh lm kenal ek dr 2009 lg..

ibuintan said...

bestnye dapat adiah...

hadiah drp buah hati tak tunjuk ke?

ummu said...

assalamualaikum Shah
alhamdulillah,cenderahati itu tanda ingatan seorang sahabat kpd sahabatnya,kan.
cantik hadiah dari kak sonata tu

IMANSHAH said...

Fatin Mraz

Terima kasih atas ucapan hari ketuaan itu

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget