WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Tuesday, February 22, 2011

390 PELAJAR MALAYSIA SELAMAT

Kesemua rakyat Malaysia termasuk 390 pelajar yang berada di Christchurch, New Zealand dilaporkan berada dalam keadaan selamat selepas gempa bumi kuat melanda bandar raya itu hari ini.
Timbalan Menteri Luar, Senator A. Kohilan Pillay ketika dihubungi berkata pegawai di kedutaan Malaysia di Wellington telah diarahkan ke Christchurch untuk memantau keadaan di sana.
Usaha menghubungi para pelajar Malaysia di sana gagal kerana bandar raya itu dilaporkan mengalami gangguan telefon dan bekalan elektrik akibat gempa bumi berukuran 6.3 pada skala Richter.
65 orang dilaporkan meninggal dunia akibat gempa bumi tersebut.
Ini merupakan kali kedua bandar raya itu dilanda gempa bumi dalam tempoh enam bulan, selepas kali pertama pada September lepas di mana gempa berukuran 7.1 pada skala Richter mengakibatkan kerosakan serius kepada bangunan dan jambatan.
BERNAMA
Semoga anak2 murid saya juga selamat dengan izin Allah.

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

7 GENTA RASA:

adol ihsan said...

assalamualaikum, cikgu ..

moge2 rakan seperjuangan sy di star, hazmi yg kat sana tu selamat2 aje .. :)

sonata anak kancil said...

salam....semoga mereka semua selamat...saya pun gerun juga...seorang kawan anak saya baru pergi bersama2 nya pada 18hb ...dia sorang saje ke sana...bila konteks anak - dia kata no news...& saya juga dapat panggilan dari beberapa kenalan / sedara bertanya tentang anak yang berada di Auckland...

pssst....Husain - anak murid ke? Dia sorang ke Perth kalau tak silap...serumah dengan anak saya masa di Taylor's

ckLah said...

Sekarang juga nak hubungi 'Saleha ckLah' kat sana....

kyo_9 said...

aik.. telefon x dpt camne tau depa selamat??

IMANSHAH said...

@sonata anak kancil

ahah husaini namanya..budaknya baik je

sissyira said...

salam

hopely semuanya selamat.. merata2 anak murid cikgu imanshah ada yea.

Raji berkata said...

woahhh menakutkan
xpernah lagi merasa gempar bumi ni
>.< dan xnak merasa pun huhu

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget