WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Tuesday, February 1, 2011

AKU DAN EMPAT ENTRI

Hari pertama dalam bulan Febuari
Menjadi hari bersejarah buat HOK SENGOTI
Pertama kali membuat empat entri
Dari pagi hingga kini
Ketika semua orang sibuk BerGong Xi
Imanshah sibuk menghayunkan jari -jemari
Pada keybord kesayangan ini
Bermula kisah PERSARAAN SIFU INI
Yang mencetuskan warna warni emosi
Tentang persahabtan, keihklasan dan ketulusan hati
Disambung dengan berita terkini
Tentang derita, ketakutan dan keselamatan diri
Terkenang pula tag oleh Hanis yang belum dikemaskini
Sebelum malam menunjukkan diri
Entri ini pula bermohon diri
Untuk saling melengkapi
Dunia HOK SENGOTI



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

32 GENTA RASA:

ckLah@xiiinam said...

Tulah...produktif betul.
Tak terkejar ckLah tau....

Lelaki Ini said...

hnya sempat baca n komen dua..
sowie sgt2!
td pagi n tgahair busy!

IMANSHAH said...

@Lelaki Initakpe2..saya kalau bz, satu entri pun tak sempat nak buat..terlebih plak hari ni

IMANSHAH said...

@ckLah@xiiinamnak main kejar2 ke??wahaha

mR.sYaH said...

wah.. rajin betul cikgu hari ni.. nk jd mcm ben ashari ker?? heheh... sempat baca 3 entri je cikgu..

lillies said...

wah..!! sungguh mencurah2 idea ekk...takpela, sementara ada idea untuk dikongsi bersama...hehhee...dak ni je yang masih lagi dok tercari2 idea..lagipun skang ni tengah dok menggila dengan cheese cake..hehehe

cuti2 neh makin menambahla KG..hehehe...x balik kampung ke??

Raji berkata said...

woahhh ternyata cikgu pun dh jadi blogger tegar ;D

IMANSHAH said...

@mR.sYaHhaha mana mampu nak jadik macam dia tu..hehe

hari rajin sedunia

IMANSHAH said...

@lilliessekolah2..hehe

balik kampung tak kot kali ni...sebab tgah jaga body ni..kalau balik kampung musti buncit..wahaha

IMANSHAH said...

@Raji berkatatulah. tegar tak tegar..yang fenting ramai kawan baik macam RAJI

ibuintan said...

hari ni sepi sungguh, sejak pagi tak boleh suff internet.. tak dapat baca dan buat entri pun... dah baca empat entri Iman sekali gus

IMANSHAH said...

@ibuintanhuhu terima kasih ibu..tulah jenguk2 juga, tgok pasal mengarang kakcik je, rupanya internet down

Qamarul Sahid said...
This comment has been removed by the author.
Izzah Al-Maliziyyah said...

Yaa salam. Ini dikira semangat istiqamah. Mabruq 'alaik~

"Lakukanlah kerja atau amal yang kamu mampu, sesungguhnya sebaik-baik perkerjaan atau amal adalah istiqamah walaupun sedikit." [Riwayat Ibn Majah daripada Abu Hurairah]

IMANSHAH said...

@Qamarul Sahidcargas2..minum kopi radick

IMANSHAH said...

@Izzah Al-MaliziyyahAlhamdulillah, semoga sudi membaca cerita2 saya

Izzah Al-Maliziyyah said...

InsyaAllah jika diberi kesempatan. Kekadang tak terbaca dan terkomen semuanya~

Tambahan: Ana asifah awi-awi..hehe tetiba mode Hosni Mubarak.

IMANSHAH said...

@Izzah Al-Maliziyyahhuhu mood Husni Mubarak, rasanya sudah sampai tibanya dia berundur..3o tahun pemerintahan lama tu..semoga semuanya selamat di sana

IMANSHAH said...

@Izzah Al-Maliziyyahhuhu mood Husni Mubarak, rasanya sudah sampai tibanya dia berundur..3o tahun pemerintahan lama tu..semoga semuanya selamat di sana

sissyira said...

salam malam rabu =)

dah start cuti ke? tak ambil tahu ni hahaha..

padan pun nampak merata-rata hari ni..hahaha

IMANSHAH said...

@sissyiradah2..wah tak tahan ayat tu.."padan nampak merata2 hari ni.."' hehe

NzA said...

xde mood nk update blog hr nie dik..sedih dgn keadaan....

sicomot-comel said...

cewahh..
rajinnye cikgu iman ye=D

law cikgu SCC tuh,takde maknenye nak melekat kat depan lappy..
hahhaa

Sham said...

wah bertambah maju demo lo ni...syabbas inspektor sahab...

a kl citizen said...

wah begitu produktifnya... silalah jalan dulu, akak ikut belakang je ya

IMANSHAH said...

@sicomot-comelhaha bukan nak mengadap 24 jam, sambil2 je

Citarasa Rinduan said...

cikgu..ayu buzy sungguh

sempai update 2 jer utk 1 febuary..
entry pun sbb dalam fb saya. kawan2 kencam giles pasal isu minyak naik

sabor jerlah...nak diamkan..depa kata apa pulak..so layan pendapat ayu..........

IMANSHAH said...

@Sham
maju bertambah mutu..wahaha

IMANSHAH said...

@a kl citizensila-sila kak..saya jalan pelan2..akak ikut ye

Mohammad Aiman said...

padah rajin sangat.. =.='

IMANSHAH said...

@Mohammad Aimanrajin pun salah ke mat

ijatnuar87 said...

hehehhe..tahniah..kirernyer rekod la ni ek...

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget