WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Sunday, February 6, 2011

GIVEAWAY EQBALZACK SEDUT KASI ABES

Petang tadi, seperti kebiasaannya, aku akan ke kedai mencuci kereta automatik di pekan. Bukan apa, semenjak dua menjak cuaca tak menentu ni, aku malas nak mencuci sendiri. Lagi satu aku tak ada vacum cleener, jadik segala kotoran dan sampah yang ada dalam keta susah nak tanggal kalau basuh sendiri. Apa salahnya yek keluar 3, 4 hinggit untuk ini. Aku suka ke kedai ni kerana harganya murah. Ni kira kedai basuh auto lah.  Cuma untuk vacum sahaja secara  manual.


Pekerja yang kerja kat sini semuanya bukan orang tempatan. Huhu jejaka-jejaka diimport khas. dari mana entah, nak cakap United Kingdom, jauh sekali. India takde muka macam mamak. Aku agak dari Sri Langka atau Bangladesh. Ada lah satu mamat ni, kalau aku pergi je kedai ni, dia senyum-senyum, sengih-sengih macam kerang busuk. Aku menyampah betul. Tanya itu tanya ini. Adei, tak terdaya nak melayan. Bila nak balik siap main mata lak. Huhu. 

Apahal pulak mamat ni. Nak kena agaknya ngan aku. Petang tadik dia buat hal lagik. Aku dah hilang sabar. Sekali dia macam raba ponggong aku lah masa aku tengah tunggu keta aku di vakum. Adeh bersirap darah aku. Oh kau nak main-main  ngan cucu Tok Janggut ye. Aku apa lagi guna segala kepakaran aku belajar tomoi ngan tok guru aku kat kampung,  aku belasah mamat tu. Haha, puas hati aku. Mamat tu tersembam. Aku tanpa berlengah terus hidupkan enjin lalu memecut. 

Dalam hati aku menyumpah saranah mat bangla tu. Gile ke hapa, dah lama sangat tak jumpa bini agaknya. Tak hingin aku nak ke kedai tu lagi. Padan muka, hilang sorang regular customer. Tiba-tiba aku teringat satu peraduan yang dibuat oleh EGBALZACK bertajuk SEDUT SAMPAI HABIS. Takleh jadik, aku kena dapatkan hadiah utamanya iaitu High power Car Vacum supaya aku tak payah lagi nak mengadap Mat Bangla yang 'gila'  itu. Hehe. 


Ok, nak tag sapa yek. Aku tag PATIK..


p/s..kisah ini  hanya imaginasi penulis

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

10 GENTA RASA:

Sekamar Rindu said...

salam..
'
betul...kadang2 bila siap basuh..on the way nak balik umah...hujan laaa pulak...selalu terjadi pada saya.,.

apapun....gud luck ..:)

Qamarul Sahid said...

kisah benar ke nie??

IMANSHAH said...

@Sekamar Rindu
thanks..hurm tapi kami di perak dah panas

IMANSHAH said...

@Qamarul Sahid
hanyalah sekadar iamginasi penulis..hehe

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

hahaha..patik kne tag!!! insyallah akan patik sertai...

Qamarul Sahid said...

wakaka.. aduiii kou punyer citer the best!

Raji berkata said...

hahahah
tbe2 ak rasa simpati plak
semoga menang xpayah gi jmper lagi mamat bangla gay tu =="

thx2 ;D

Mohammad Aiman said...

wah! 'bahagia' nye!

sapa suruh hensem sangat! ahaha

Iza said...

Salam...
Gud luck utk GA tu..



Teratak Usang

eqbalzack said...

SALAM..
esok Selasa, 15-2-2011, boleh singgah tengok keputusan GA di blog saya..tQ

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget