WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Tuesday, February 15, 2011

HONDA INSIGHT

Selamat tengah hari  buat semua. Hari cuti ini Imanshah berpeluang untuk meninjau Show Room Honda di Ban Hoe Seng, Jalan Kampar. Dengar cerita depa ada lancarkan Honda Insight hari ni di cawangan Ipoh. Kebetulan lalu, Imanshah jenguk sekejap, maklumlah, Imanshah memang pengguna Honda yang setia. Hurm, untuk makluman semua Honda Insight ini merupakan kereta yang termurah dalam kelasnya iaitu Hibrid, cuma RM 98, 000 termasuk insurans. murah kan??haha..murah lah bagi yang berduit.. yang kurang duit macam kita ni, mahal la tu.

Walaupun tak berkesempatan membuat test drive, dari penenrangan yang diberikan , Imanshah dapati antara kelebihan honda insight ialah :

Lampu utama dan wiper automatik
Cermin sisi automatik
Keyless Entry
Cruise Control
Stereng dengan kawalan audio
Sistem penghawa dingin Automatic Climate Control
Sistem audio 4 speaker dengan keupayaan MP3,CD, dan USB
Ecological Drive Assist (EDA)
Dua beg udara SRS
Sistem brek ABS,EBD,BA dan Vehicle Stability Assist (VSA)


Honda Insight didatangkan dengan empat warna iaitu Premium White Pearl, Dyno Blue Pearl, Alabaster Silver Metallic dan Crystal Black Pearl. Nak cerita lebih-lebih pun tak berapa nak reti, jom kita ke Honda yang berdekatan. Selamat memandu. 



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

7 GENTA RASA:

alang ridhwan said...

body cm design honda city je,, tp bhgian belakang nmpk cm tinggi cket..
(^_^)

Afida Anuar said...

Bontot dia tak berapa nak cun la Shah..errr

Rozali said...

Assalamualaikum iman

Slam Maulidul Rasul

kelas gitu kalau iman pakai

Wassalam

sonata anak kancil said...

setia kepada Sonata aje le...

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

test drive da...it gives a buzzy sound kalau under heavy acceleration ada bunyi cam engine tu meragam sket....but steering wheel sangat marvelous. easy to maneuver. cuma a/cond dia..emmmm ....lambat sejuk...especially passenger blakang.

Raji berkata said...

woahhh mesti rasa cm duduk atas angin nih >.<
bler la nk merasa nek keta mewah2 ni

DaHLia said...

dapat invitation utk test drive on that day, tapi xberkesempatan lagi..balik sekolah pun dah petang.

insyaALLAH dalam cuti sekolah ni, nak pergi 2nd service nanti baru akan test drive mcm mana. Nak gak test hybrid car ni macam mana.

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget