WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Sunday, February 6, 2011

MARI BELAJAR BAHASA JEPUN

Selamat malam murid-murid. Malam ni kita ada kelas Bahasa Jepun ye. Bagi mereka yang tertinggal untuk mengikuti pelajaran karangan surat rasmi bertajuk, SURAT MEMOHON CUTI, bolehlah patah balik ke SINI Kalau dah faham pelajaran tersebut, bolehlah kita teruskan dengan Bahasa Jepun. Ok malam ini perkataan cikgu kena tukar kepada Sensei. Sensei nak ajar korang tentang beberapa perkataan Bahasa Melayu yang dijepunkan. Kalau ada yang terkena pada batang hidung sendiri, sensei alu-alukan. Baiklah, perkataannya adalah :


Baiklah, ini sahaja pelajaran kita pada malam ni. Bahasa Jepun ni agak sukar jika dibandingkan dengan bahasa inggeris, takut murid-murid tak faham kalau banyak sangat. Sensei nak murid-murid hafal ye!! Kita jumpa lagi dalam pelajaran seterusnya.

p/s : Cuba bunyikan perkataan yang berhuruf besar itu, dengan sebutan Jepun. 

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

41 GENTA RASA:

nub said...

haa elok sgt laa tu...

kicikkicik tamomati


wahahahha. ceq dak perancis. dlu ckgu zaidi ajaq. wahha

IMANSHAH said...

@nubhaha itu sesuai untuk hang nub

Cik Kyla said...

hahaha...
terbaik :p
apo nadikato

IMANSHAH said...

@Cik Kylaapo nakdikato lagu blues geng tuh..hehe

gadisBunga said...

saya tgh sedih. tapi saya rasa happy giler bile baca entry pasal bahasa jepun ni.

hahahahaa!!!!

ckLah@xiiinam said...

Cepat-cepat cklah panggil anak sulung cklah, Dia, yang sedang ambil kursus jangka pendek bahasa Jepun.


Dia kata..


"Shilakak!" Lepas tu ketawa mengekek-ngekek!

Citarasa Rinduan said...

mulanya tamo blogwoking..tapi tersedak bila lihat pic cikgu iman bertukar rupa..
hensom no.......


psst: sangat keji itu bahasa jepun..tamo menuntut lah.......LARI.....

eszol raar said...

susahati binilari

lolololol

Kalamhati said...

kahkahkah..senak perut gelak

maCy said...

gambau xkeluau.. adeh

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

hahaa,,,lawak laaa...

nur aisya humaira said...

haha...mne cikgu jumpe ni???buruk benor bahasa jepunnye...hehe
Saya belajar bahasa jepun...klu tak paham tanya laa saya...wakaka..:)

~~su manje~~~ said...

salam ziarah di malam minggu...
salam kenal dari su manje...jemput singgah...
Thanks...

mR.sYaH said...

hahah.. terbaiklah.. nnt gi jepun ckp macam tu.. klu sape tanya cikgu iman yg ajar.. bleh?? hehe.. yg 14 tu terbaik..

: husna : said...

wakakaka..adoi, lawak betol...
sokabikin tawa la entry nih... :)

cikgu isza said...

yang merempit tu bagus sekali..

Raji berkata said...

teruknya bunyi nama tu
hahaha

NuSaNa NoSa 91 said...

ha3~ lawak la.. paling suke "yang tua" tu.. ^_^

CIK TOM said...

hehehhe..lawak ek bahasa jepun yg ni...no 12 plg lucu..hehe...

cik tom pernah belajar mandarin je...

IMANSHAH said...

@CIK TOMooo sekolah kami pun ada gak bahasa mandarin, selain bahasa jepun, perancis ngan arab

princess laila said...

haha! lawak lah! mula2 bce,engat btol2 punyer..kning da krut2..huhu~

apasal blur smcm mlm nih..haha~

IMANSHAH said...

@NuSaNa NoSa 91haha betul2

IMANSHAH said...

@gadisBungahuhu kenapa bersdih..hehe itulah kelebihan Hok Sengoti, bisa membuatkan hati duka bertukar ria..hehe

jngn marah perasan sekejap

IMANSHAH said...

@ckLah@xiiinamhaha bagus2, satu peningkatan untuk Dia dalam bidang pengajiannya..boleh sebut shilakakk sudeh bagus

IMANSHAH said...

@Citarasa Rinduan

haha, gambar tak mencerminkan karektor sebenar..haha


bahasa jepun bagus ma..jgn larik

IMANSHAH said...

@eszol raarlu susah hati ka??lu mana ada bini

lolololol

IMANSHAH said...

@Kalamhati
senak takpe, jangan cirit..hehehe

IMANSHAH said...

@maCy

gambau apa yek??alah cuba lagi mesti sakit perut

IMANSHAH said...

@Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A)

lawak malam minggu

IMANSHAH said...

@nur aisya humaira

owh ambil bahasa jepun ropenya..ok nanti saya tanya..nak tanya apa ntah..saya pun tak blajar jepun

IMANSHAH said...

@~~su manje~~~
insyaallah akan ada kunjungan balas nanti

terima kasih kerna berkunjung

IMANSHAH said...

@mR.sYaH

haha ni kira salah ajaran ni, ajaran songsang..marah maharaja meiji

IMANSHAH said...

@cikgu isza

khas untuk para perempit kita

IMANSHAH said...

@Raji berkata

raji kan belajar jepun,,,haha, boleh tulung betulkan

IMANSHAH said...

@princess lailawah ramai yg tertipu ye..lawak sebenarnya

IMANSHAH said...

@: husna :

rakan-rakan gumbira, saya pun gumbira

sonata anak kancil said...

susah juga yer bahasa jepun ni...nak tergeliat lidah ni nak sebut satu persatu....cikgu grad mana bahasa jepun ni??? he3x

IMANSHAH said...

@sonata anak kancil

jauh grad nya..haha ni guru jepun tak bertauliah kak

Yelena Anastasia Romanov said...

Naniii? hhehehhehe

sissyira said...

salam

nampaknya lepas ni boleh lah syira cari pokwo tokyo ..heeh

Mohammad Aiman said...

ahahaha..
yang BERSUMPAH tu yang tak tahan tuh..


p/s : asal cikgu tak print screen je? cantik skit quality :)

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget