WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Saturday, September 24, 2011

M.DAUD KILAU

Dalam satu kelas sejarah, seorang guru bertanya kepada muridnya.


Guru : Amad, nyatakan tokoh yang menentang British di Terengganu??
Amad : Haji Abdul Rahman Limbong Cikgu..
Guru : Bagus Amad. Sekarang giliran Amin pulak, sila bangun.
Amin : Erk, apa soalan cikgu saya tak dengar,
Cikgu : ish, saya belum soal lagi..tu lah termenung je kerjanya.
Amin : mana ada cikgu..saya ni kalau cikgu mengajar memang bagi tumpuan yang penuh cikgu.
Cikgu : Baiklah, nyatakan tokoh yang membantu perjuangan Dato' Bahaman menentang British di Pahang?
Amin : Alahai cikgu, tu soalan senang. M. Daud Kilau.
Cikgu : Owh senang pakcik kamu. Tu penyanyilah. kau ni ayik dok ingat artis je..

Satu kelas menggelakkan Amin. Hehe ini kisah benar dari cerita seorang rakan. Siapakah tokoh tersebut? MAT KILAU lah korang.. Dah dekat-dekat tu ..MAT KILAU ngan DATO M.DAUD KILAU...



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

28 GENTA RASA:

white rose said...

ohooooiii....

kalau mata bertentang mate,
hati didalam bagai nak gileeerrr...

hoooiii...




~miahahaha...

IMANSHAH said...

@white rose

haha teringat MDAUD KILAU terbang dalam citer MAN LAKSA

Cik TeN10 said...

hahaha..pandai jugak budak tu buat lawak..

white rose said...

filem peberet sy jugak...
man laksa, zombie kampung pisang...

hahaha...

sy slalu nyanyikan lagu ni kat budak2...

lagu peberet sy jugak...


gelek ABG SHAH, gelek...

ohoooooiii...

♥ manje ♥ said...

salam maulidur rasul cikgu

hehe kita minat ngan lagu cek mek molek tuh...

m. daud kilau mmg da dekat2 sebutannya kan... hehe ~

E.d.Y said...

haha...silau mata benda kilau2 ni...hehe

IMANSHAH said...

@Cik TeN10

tak lawaknya, tapi tersalah cakap..ingat kilau je..main bantai jelah

nur aisya humaira said...

haha...amin tgh keliru tu...:)

IMANSHAH said...

@white rose

jom le sesama bergelek..

gelek,, gelek,, gelek ustazah..hahaha

lawak je

IMANSHAH said...

@♥ manje ♥

samalah...haha

ni pun ngah feeling2 m daud kilau

IMANSHAH said...

@E.d.Y

wooo silau ka??wahaha

pakai spek mata hitam bro

IMANSHAH said...

@nur aisya humaira

keliru sebab tak bg perhatian cg mengajar..kuikui

Afida Anuar said...

jadi cikgu ni terhibur jugak kan dengan karenah anak murid?..mak saya shah, selalu cerita bab pelajar2 dia yang buat lawak dalam kelas..adehh macam2..

IMANSHAH said...

@Afida Anuar

anak cekgu ke?? wahaha

tapi memang best..sampai terbawak tido

Adinda Amy Sensei said...

assalam..

sedap2 belaka lagu m daud kilau ni kan...teringat cite man laksaaa...hehehe


nanti singgah blog baru aii yee..
:)

Ayuni said...

tolonglh, berkilau2 mata!

hysman said...

senyumlah..senyumlah ahai.... cek mek molek...huhu

Solihin Zubir said...

ahahaha.. ini mcm pon ada..
peminat tegar m daud kilau la tu.. heheh..

ckLah said...

Hari Jumaat cklah tanya, siapa tokoh yang menggesa orang Melayu tubuhkan UMO dan adakan Kongres untuk menentang Malayan Union?


...meenachi tu jawab, Jaafar Onn ceguooo!


Satu sekolah dengar istighfar ckLah.

Muhamad Zaki Zafir said...

kalau m daud kilau yg menentang british tu, alamatnya lagi terhibur lah depa tu.siap gelek cek mek molekk cek mek molekk lg.haha. :D

IMANSHAH said...

@ckLah

ayoo tu cik jaafar onn tu pelakon sayang..ayoo meenachi

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

takpe..ada gak kilaunya tu kan?

missgee said...

Budak saya??
Onn Jaafaf pegi tukar Jaafar onn..
Apekah??? Ada2 aje..

FaKArePa!n said...

amin oh amin.. ish3..

ZWAN SABRI said...

HAHAA.. Mat Kilau jadi Datuk M.Daud Kilaulah.. HAHA

MySuaraBlog: Book Fair dalam Kapal Mewah

MulutPayau said...

aduhai...boleh pulak dijawab M.Daud kilau...yer lah..nama nak serupo jah...Suka dngr lagu Cek Mek Molek...

Rozuan Ismail said...

haha.mat kilau dengan m. daud kilau pon tertukar.hehe

Afzainizam said...

sudah tukar kahhh Mat kilau dengan M. Daut kilau.... ada-ada ajerr murid kamu ni...

buat pembaca blog kami
firestartingautomobil.blogspot.com
bukandoktorveterinar.blogspot.com
Jom Terjah entry terbaru ??
kesan embun pagi pada kereta

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget