WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Monday, February 7, 2011

MENCARI CALON MENANTU

Kali ini Imanshah nak bawakan sekali lagi isu berkaitan jodoh. Bukan maksudnya Imanshah sudah terlalu takut atau despredo ok. Di sekolah sahaja sudah ada 5 guru yang sudah mengikat tali pertunangan dan khabarnya akan membina mahligai impian masing-masing pada bulan Jun nanti. Alhamdulillah, jodoh pertemuan Allah tentukan.

Berbalik soal jodoh, Imanshah rasakan sudah tentu ramai dari kalangan teman-teman yang masih belum mempunyai jodoh, mengalamai masalah yang sama. Desakan dari ibu bapa  atau ahli keluarga kan. Tak begitu? Apapun Imanshah tak nak kusutkan  saudara-saudari semua dengan persoalan jodoh atau desakan untuk mendapatkan jodoh. Kita leraikan dengan melihat iklan ini. Bukan apa, terkejut ada, nak tergelak pun ada bila melihat kegigihan ibu bapa dalam mencari jodoh untuk anak-anak mereka. Ok layan.


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

70 GENTA RASA:

Raji berkata said...

hahaha cikgu buat gak lah cmtuh
seorang cikgu mencari peneman hidup ;P

nub said...

auw..bila nak buat mencari calon isteri?

haha

Citarasa Rinduan said...

MACAM sesuai utk cikgu jer..
cuma ganti yang last doktor pada cikgu..okey kan???

hahahhaa..LARI!!!!!!!!

Kaseh said...

ada eh camnih... pelik tapi benarrr..lalalala..

::FAIZ FARISH:: said...

hahahaha ini macam pun bolehkah? hahaha

Ayuni said...

hm, aderlh tu nnti jodohnye...

Ujang9897 said...

mcm dah nk kawin jer nie

Cik SHiNJU said...

Ni betul2 ke cobaan?
Ade gak org wat camtu erk..

SiNoMoSa said...

Ngeh ngeh ngeh..layan!

Kakzakie said...

Salam cikgu,

Pada kaak tak salah. Boleh juga. Masa interview ibunda selaku penginterview dapat melihat calon menantu. Is a good idea....

white rose said...

wow...
nak apply laaa...

mana tau jadi calon isteri & menantu yg disayangi...

miahahaha...

agak2 laaaa mak & pak mertua ooii...

Amy Syaquena said...

lain amcam je nie ke dah sampai seru en.iman hehe..

eszol raar said...

kah kah kah

nak kawen kne la ade usaha

cikgu tu yang x bongkar lg calon misteri tu

cuba bgtaw sy siapa?

♥ manje ♥ said...

salam cikgu

mak mertua pon skrg dah pandai 'demand' kan...

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Sampai begitu sekali...:)

SUZIE APAI said...

hehheeee.....sabor sajork! nasib aku ikut nasihat lecturer supya carik bakal suami ms final sem...alahmdulillah berhasillll...yihaaaa....

sahromnasrudin said...

aku dh expired..tak leh nak apply dah huhuhuhh

Jue said...

mcm tak caye je ade jg parents yg buat camni tuk anak dorg..

Yelena Anastasia Romanov said...

Wah...hehehe utk anak lelaki boleh kot ibu bapa iklan camni..tp kalau anak pompuan..aisey...ada susah sket. hehehehe

wahida said...

kahkahkah...siap nak yg fasih bahasa inggeris tu yg x tahan tu...lawak giler...

IMANSHAH said...

@Yelena Anastasia Romanovalah pempuan pun buat lah

sekarang mana lagi istilah perigi mencari timba..boleh lah ubah

IMANSHAH said...

@Jue

hakhak..ada le kalau tak macam mana leh kuar iklan tu

IMANSHAH said...

@sahromnasrudin

boleh je kot, kelapa tua, lagi best..hakhak

IMANSHAH said...

@SUZIE APAI

owh alhamdulillah tahniah le ye suzie

IMANSHAH said...

@Abd Razak

begitulah rencam hidup ustaz

IMANSHAH said...

@♥ manje ♥

urm ye kot, belum lagi dikurniakan ibu mertua..hakhak

IMANSHAH said...

@eszol raar

haha biarlah misteri..turun midi esok?

IMANSHAH said...

@Amy Syaquena

haha lain apanye Amy

IMANSHAH said...

@white rosehaha boleh2..takde mesealah

IMANSHAH said...

@Kakzakiehurm ye kot, dapat test reti tak baca doa kan, atau jadik imam

IMANSHAH said...

@SiNoMoSathanks layan syima

IMANSHAH said...

@Cik SHiNJU

ada jgn tak tahu, malah ada yang ke bomoh bagai

IMANSHAH said...

@Ujang9897

aloh hang..kurang gedik sikit aku dari hang berkepit ngan heliza je

sicomot-comel said...

hahaha..
macam iklan nak cari pekerja jek..

eh,,boleh tak buat iklan mcm org hilang anak??

kepada sesiapa yg terjumpa wanita berumur 25-29tahun, bla bla bla..sila telefon nombor ini. Wanita tersebut merupakan calon menantu anak lelaki kami..

hahaha

IMANSHAH said...

@Ayuniinsya allah dan terima kasih

IMANSHAH said...

@::FAIZ FARISH::

boleh je, kita layan saja

IMANSHAH said...

@Kasehbuleh wat program tv ni

IMANSHAH said...

@Citarasa Rinduanerk..haha ok2 nanti gua kasik tau mak gua

IMANSHAH said...

@nub

haha i buat nanti ok

IMANSHAH said...

@Raji berkataamboi..desprate nampak

IMANSHAH said...

@sicomot-comelhaha cool jer..ok nanti kita try

IMANSHAH said...

@wahida

kalau cam tu baik kawen ngan omputeh..haha

asybedazzle said...

tak boleh blah langsung
gambar tu. haha perlu ke
smpai buat cmtu. :D

IMANSHAH said...

@asybedazzlehaha kena tanya mak dia bro

nelly said...

ha ?
sampai macam itu sekali . .

NICK IRFAN said...

iklan cari jodoh pun ada jgk? hahaha

nabilah_2908 said...

gigih betul si ibu...

lepas dah jumpa..buat audition pula la yer..? huhuhu.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BIRTHDAY DD

Dinas Aldi said...

bersungguh2 mak dia nak menantu. siap kena fasih BI tuh.

kasih seorang ibu nak melihat anaknya bahagia!

misz sheyla said...

erkkk..kene fasih english ag 2..dasyat tol..hahahaha mcm nak cari cikgu tusyen lak

IMANSHAH said...

@Dinas Aldihurm, ye kot.hehe

malu taka si anak??

IMANSHAH said...

@misz sheylani mesti family yang memang suka cakap omputeh

IMANSHAH said...

@nabilah_2908macam nak carik raja lawak la pulak

IMANSHAH said...

@NICK IRFANmacam2 iklan zaman sekarang, ingat iklan nak kurus je ke

IMANSHAH said...

@nellyye ye

Azmi said...

man nanti aku suh mak kau buat iklan cam gitu untuk kau nak??

Wan Gerrard said...

Hmm kena temuduga skali ke?..taye soklan pe nt ea? :P

lillies said...

kot ye pun nak cari jodoh, jangan la buat iklan smpai mcm tu.. malu la...huhuhu....

ntah2 agen apela tu..menakutkan je..zaman skarang ni bukan bole percaya sangat..

Si DauN CeRi said...

hahahhahaaaaa.... amboih canggihnye lahai nak cr menantu.. kalau sy anak laki die, sy segan mak sy buat camtu.. wuwuwuuu

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

walweeehhh..ade gak cm ni ek...

Afida Anuar said...

Ok cukup syarat...saya call skrg..heh!..hahaha..

IMANSHAH said...

@Afida Anuar

sila2 sangat dialu2 kan

IMANSHAH said...

@Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A)

ada2..sungguh ni

IMANSHAH said...

@Si DauN CeRi

malu tutup juka nun

IMANSHAH said...

@lillies

huhu terdesak kot..heehee

IMANSHAH said...

@Wan Gerrard

suh baca alfatihah wahaha

IMANSHAH said...

@Azmi

weh bro, dah sampai kolej??tadi aku lupa mesej tanya

Azmi said...

dah sampai dah man...pukul 9 lebih baru smapai....ponteng kelas...

nurkass said...

salam..
aha..mmg dahsyat..iklan bagai..emm..tak taulah..ada positif dan negatif kalau buat begini..haihh..buat n3 sambungan pulak iman..bagaimana nak mencari pasangan..hehe

sissyira said...

salam


kasihnya ibu dari kecik sampai ke anak nak kawin pun depe dok risau..huhu

DaHLia said...

boleh cuba apply ni..
jap nak salin nombor..

hihihi

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget