WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Saturday, February 5, 2011

SELAMAT BERANGKAT

Entri kali ini Imanshah nak ucapkan selamat berangkat kepada murid-murid Imanshah yang akan melanjutkan pelajaran ke luar negara dalam tempoh masa yang terdekat. Kira stok-stok betch 2008 yang akan bergelar mahasiswa tak lama lagi. Sebelum ini budak-budak batch 2006 ni dah ada yang fly ke Mesir dan UK. Kini giliran  students ke Australia, New Zealand dan Jepun. Antaranya ialah :
HAMIDI (MONASH UNIVERSITY, AUSTRALIA)

SYAZWAN KARIP SHAH (AUSTRALIA)

ZAID ZAHRI (AUSTRALIA)

HAZMI (NEW ZEALAND)

MUNTAZAR (JEPUN)

SAFWAN MAZELAN (JEPUN)

Pesanan untuk anda

1) Jaga diri baik-baik- kat oversea kadang-kadang tak menentu  contohnya Mesir.

2) Belajar rajin-rajin - jangan pulak yang extend sampai 5, 6 tahun.

3) Ingat selalu pada Allah - bab-bab solat tu jaga, banyak lagi yang kena jaga.

4) Jangan boros - Duit scholar tu jangan dok buatguna pelik-pelik, contohnya buat kahwin dan menyara isteri.

5) Ingat-ingatlah keluarga, guru-guru dan kawan-kawan - Selalunya student bila dah seberang benua, depa dah lupa.

6) Jangan sombong - maklumlah dah pergi oversea, akulah yang terbai. Jangan na.!!

7) Jangan terlibat dengan kegiatan yang subversif - manalah tahu kan.

Oklah, macam mak nenek pulak. Dah keluar sekolah dah pun kan. Tapi hubungan takkan putus. Ilmu yang manfaat itu akan sampai walaupun dah meninggal. Tak gitu? 



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

46 GENTA RASA:

gadisBunga said...

cop!

gadisBunga said...

yey, 1st!

ok sekarang mau komen.

seronoknye cikgu bila tgk anak murid dah berjaya sampai ke peringkat yang tinggi. saya boleh rasa keseronokan dan kepuasannya. tahniah! :)

nub said...

junior2. haha

IMANSHAH said...

@gadisBungasaya suka melancong..siaplah depa..saya dah ada hotel tempat persinggahan nanti..hehe

IMANSHAH said...

@nubeh haha, kenal lagi ghopanya kamu dengan mereka

Rozali said...

Assalamualaikum Iman

Alhamdulillah
moga Islam lebih maju dimasa akan datang
jasa guru mengalir hingga ke Akhirat
Insyaallah

Wassalam

areteacar said...

bestnya. smoga hidupmu tabah berada di negara org. jgn lupa diri. all the best! =)

ckLah@xiiinam said...

Bertemulah nanti murid-murid kita di sana nanti....insyaAllah. Cikgunya suka saja nengok mereka berjaya.


***Petang ni menghadiri kenduri doa selamat murid kesayangan yg nak ke negara kiwi.

faridalazim said...

cikgu batch 2008 ye :)

Dinas Aldi said...

amboi maneh2 semuanya, bijak pulak tu. kalau akak ni ada adik atau anak sedara seusia ni mau jugak booking buat adik ipar atau menantu, kehkehkeh!

: husna : said...

tahniah cikgu :)

♥..cik_mas..♥ said...

alhamdulillah..seorg cikgu berjaya mendidik pelajarnya hingga jadi manusia berguna. moga mereka berjaya dengan cemerlang di sana...

uwaa.... teringin nak pi new zealend.. :(


pssstt~~ aku suka la pi blog ko ni. setiap entry mesti ada ciri-ciri seorang guru :)

::FAIZ FARISH:: said...

wah bestnya... dpt pg Jepun depa tu... aku ntah bila nak pg.. hm

IMANSHAH said...

@::FAIZ FARISH::alah malasyai best gak..hehe tapi sekala sekali g jepung memang best

cik bebel sentiasa said...

waahhh...mesti rasa bangga kan??

anak murid semua berjaya....

IMANSHAH said...

@♥..cik_mas..♥udah namanya guru, mestilah beridentitiknkan guru..hadeh..aha

anyway thanks coz sudi menjengah

IMANSHAH said...

@: husna :owh terima kasih..tahniah untuk mereka..haha

IMANSHAH said...

@Dinas Aldiamik cikgu nye cukup..hehe

IMANSHAH said...

@cik bebel sentiasasudah tentu cik bebel..imanshah tersangat lah bangga

IMANSHAH said...

@faridalazima a lah farid..sowie..cikgu tersilap..udah dibetulkan ye..kesilapan harap dimaafi

IMANSHAH said...

@ckLah@xiiinamowh selamat bertemulah dema ye..

depa jemput kenduri tapi ngak bisa hadir, jauh mbak

IMANSHAH said...

@areteacarsemoga mereka tidak lupa jasa ayah bonda

IMANSHAH said...

@Rozaliterima kasih tuan, begitulah hendaknya

ahmad humairi said...

Tahniah iman kerana telah berjaya mendidik mereka...semoga selamat segalanya.

Abd Razak said...
This comment has been removed by the author.
IMANSHAH said...

@ahmad humairitahniah juga patut diberikan kepada seluruh warga pendidik malaysia

Abd Razak said...

السلم عليكم ورحمة الله

Didoakan semoga mereka berjaya nanti

sonata anak kancil said...

salam - tahniah atas kejayaan cikgu mendidik anak murid sehingga ke universiti! selamat berangkat semua...( termasuklah anak2 saya )

IMANSHAH said...

@IMANSHAHSyukran Ustaz

IMANSHAH said...

@sonata anak kanciltahniah juga buat kak sonata..anak2 semua pandai2..selamat berangkat buat putera dan puteri

mie said...

fuh!!!
moga seuanya tahu tujuan ke sanan..
ehehee

IMANSHAH said...

@mieinsyaAllah, pasti nya..JPA dah warning awal2..hehe

white rose said...

wah...bangganya bila lihat kejayaan anak2 didik sendiri ye...

tahniah buat mereka semua,
doakan supaya mereka juga tidak melupakan jasa guru2 mereka...



wow, besarnya PIC PROFIL cikgu tu ye...

NuSaNa NoSa 91 said...

nak fly gk.. xpe2.. bljr kt mana2 sama je, kn? yg penting, kita nk bljr atau x.. ^_^

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

bile la patik nk p obesea ek???/adoiyai...

Kalamhati said...

ambo tumpang banggo..=)

hysman said...

bercita2 nk study luar negara dlu..
tp tak tahu saluran...
main langgar jer...
jd ler skrg..

mesti bangga cikgu tgok anak murid berjaya.. alhamdulillah...

waruna said...

akak "tabik" spring kat imanshah yg suka memberi pesan kpd ank2 muridnya.. bertuah isteri iman nti, smoga jadi bapa yg mengambil berat pd anak2..

waruna said...

akak "tabik" spring kat imanshah yg suka memberi pesan kpd ank2 muridnya.. bertuah isteri iman nti, smoga jadi bapa yg mengambil berat pd anak2..

IMANSHAH said...

@warunawsalam kak..hurm, insyaallah semoga apa yang didoakan akan dimakbulkan

IMANSHAH said...

@hysmanmana2 pun sama man..langar langgar hang pun , menjadi jugak..hehe

IMANSHAH said...

@Kalamhatiterima kasih kak wan

IMANSHAH said...

@Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A)[patik mintaklah sambung master kat obersea

IMANSHAH said...

@white roseahah, amik kau sejibik..kangkang..tengok lah mukaku

IMANSHAH said...

@NuSaNa NoSa 91betol tu keen..yg penting g oversea pun kalau tetiba meroyan lari, buat apa yek..ngeee

sissyira said...

salam

dalam ramai-ramai tu, mana yang hensom dan kacak serta still single..hahah

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget