WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Saturday, February 5, 2011

SURAT MEMOHON CUTI

Malam ni Cikgu Imanshah nak ajar karangan. Sila pengsan lihat satu karangan yang dibuat oleh Ng Zi Wen. Cikgu suruh buat karangan surat kiriman rasmi, dia pi cerita pasai kenapa dia nak mintak cuti. Ok layan sahaja.


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

46 GENTA RASA:

azrinrahim said...

hehe..kelakarlah anak murid bng iman shah.. uhuh msti dia xfham soalan kan?? haha

nub said...

ada cina ka laa ni kat star?

IMANSHAH said...

@azrinrahimhaha bukan anak murid abang..kawan punya anak murid..sekolah dia

IMANSHAH said...

@nubgile ke hapa star masuk cina..sekolah kawan cikgu

Mohamad said...

Cantik tulisan budak tu w.pun campur dengan bahasa cina..

IMANSHAH said...

@Mohamadbetul sebijik-sebijik..tulisan saya bukan secantik ini

Kaseh said...

hahahahahahahhahahahahha...takut IOI dia kena geget ehh..haha sabo je la...

Kalamhati said...

ahahahadeh haru btul..lawak je

gadisBunga said...

betul-betul cina totok ni. hahaha!!!

mR.sYaH said...

boleh plak campur 3 bahasa sekaligus.. bm,bi dgn bc.. klaka r..

AZRUL AZMI said...

hahaha... sabar je la...

Citarasa Rinduan said...

hahahahahha
gelaK BESOR ayu malam nie

Dinas Aldi said...

selalu jumpa karangan macam ni cuma dalam Bahasa Inggeris + Bahasa Cina + tempat kosong ______ bila tak tau perkataan, kihkihkih

Miss Ran said...

lelaki kah empunya blog ni
br ku tau

FasiHaH SupiaN said...

Bro...lawak ar..hehehe tu ar kurang faham soalan kot dia..hehe

Joey said...

nie karangan satu malaysia cikgu..semua bahasa ada.

IMANSHAH said...

@Kalamhatisila berguling2

IMANSHAH said...

@gadisBungahayya tok tok tu apa..anak cina tu suh tanya..ngeee

IMANSHAH said...

@Kasehpanjang gelak ye

IMANSHAH said...

@mR.sYaHtulah, cikgu suh buat karangan b,..pi campuq semua..then ada hantu lagi

IMANSHAH said...

@AZRUL AZMItulah keje cikgu, kalau nak exam macam ni, halamak fail lah P & P

IMANSHAH said...

@Citarasa Rinduanjangan besar sangat, esok pagi nak bukak citarasa rinduan

IMANSHAH said...

@Dinas Aldikan kak kan..hehe sabor je lah

IMANSHAH said...

@Miss Ranlain bunyik nya..belum tukar jantina lagi..hehe

IMANSHAH said...

@FasiHaH SupiaNselalunya budak2 cina macam itulah..hehe

IMANSHAH said...

@Joeyahah gara2 1 mas, mujo tak campuq bahasa hindi

cikgu isza said...

dulu saya pernah ajar BM.. masa kat sekolah SK yang majoriti melayu tak nampak masalahnya.. bila bertukar sekolah yang majoritinya bukan melayu.. memang rasa nakk pengsan..
sekarang ni saya tak ajar BM dah dan janganlah yang suruh saya ajar lagi..

nur aisya humaira said...

Assalam cikgu...
haha...nk gelak dulu...:)
anak murid cikgu ke ni??wakaka..

wahh,da 4 entry cikgu buat...sye tk g jalan2 pn,sbb bru blk...seharian g kenduri...haha..(macam laa byk)..:)

hysman said...

hahahahaa....
adeiiii.....takleh blah bile part OIO tu..hahaa...
yg perkataan cina tu ape mksud nyer cikgu?
hhuhu :p

IMANSHAH said...

@hysmantulah, lawak IOI..ntah cg pun tak tahu apa kebenda bahasa cina tu

IMANSHAH said...

@nur aisya humairabukan anak murid saya,..anak murid kawan saya..hehe

tulah bejalan seharian sampai lupa nak balik ghomah ye

Izzah Al-Maliziyyah said...

Assalamu'alaikum wbt cikgu...

Em, Ng Zi Wen ni ada semangat. Menulis dengan penuh emosi dan kejujuran. Cumanya agak over acting~

Tambahan:
1. Harapnya dia akan lebih gigih meningkatkan mutu Bahasa 1Malaysia.

2. Esok dah fasih, jangan jadi Lee Kwan Yu Malaysia pulak. Guna Bahasa Melayu untuk menipu.

IMANSHAH said...

@cikgu iszajangan pengsan kak..haha tulah masalah kronik yang dihadapi oleh guru2 BM di sekolah cina dan tamil

IMANSHAH said...

@Izzah Al-Maliziyyahpengsan cikgu2 BM dia..semoga cikgu2 BM dia terus tabah..

Lee Kuan Yew malaysia tu sapa???erk

Ayuni said...

hikhik, 1 Malaysia tu, cuma bahasa tamil je xde....

Mohammad Aiman said...

hahaha... terbaik!!

IMANSHAH said...

@Ayunitulah, kalau kat sarwak ngan bahasa2 iban keluar

IMANSHAH said...

@Mohammad Aimanuntuk kau juga aiman

pena said...

hehe.. klakar..

sebilah, sesikat ular..

eszol raar said...

overdose cerita khurafat la ni

Solihin Zubir said...

ahahaha.. simbol lOl tu yg tak tahan tu.. heheh.. lwk btoi!

h A n Y S said...

'saya takut dia mengigih OIO saya,'

OIO tu tak tahan~!
apakah itu?
LOL~
aduhaiii..

IMANSHAH said...

@penaagak ar..sesikat apa murid2??

IMANSHAH said...

@eszol raartu lah, hehe, memang khurafat bawak kesan brlebih

IMANSHAH said...

@Solihin Zubirmula2 gua tak perasan ingat IoI mall ke hapa..tang gigit tu baru perasan..haish

IMANSHAH said...

@h A n Y S

syyy

haish sigh

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget