WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Monday, February 14, 2011

TIPU BIRTHDAY DI FACEBOOK

Pernah tak bila korang bukak Facebook..sebut BM nya muka buku ok, terpampang tarikh hari jadi kawan-kawan dalam friend list kita. Kita yang sekali sekala bukak FB ni pun dengan perasaan bangga dan mengenang sahabat mulalah nak mengucapkan selamat hari jadi. Pergh, beratus-ratus ucapan hari jadi yang diterima. Sekali daa dia tipu. Patutlah rasanya bulan lepas dah wish, aik bulan ni hari jadi lagi??

Apa perasaan korang?? Orang macam ni  kalau Imanshah comfirm kena delete dari senarai rakan. Orang macam ni selalunya tak tahu nak bergurau, tak tahu mana yang dikatakan gurauan dan mana pembohongan. Tak tahulah kalau korang suka dengan gurauan melampau macam ni. Tapi Imansha rasakan ada benda yang boleh dibuat lawak, dan ada perkara yang perlu serius dalam hidup ini. 

Apapun , jangan ada pulak yang buat lawak bodoh campur bangan dok fitnah si polan bin si polan sudah meninggal dunia ok!! Kenapa Imanshah cakap begitu?? Kerana dah banyak kes yang berlaku, ada orang yang belum mati doikhabarkan mati dalam FB. Nak jadi sensasi, lepas tu tunggu komen berjela-jela. Takpun penuh dengan perkataan likes..huhu. Apapun, FB pada saya medium yang baik untuk berhubung, gunakanlah dengan sebaiknya!


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

43 GENTA RASA:

aNnE said...

anne buat . tapi bila fake dob tu da dekat , anne tuka supaya tak ada salah faham :)

GadisGula-gula said...

PASAL BUFDAY TIPU TU EN.. SEBENARNYA ADA KEBAIKKAN GAK.. SEBAB PERNAH TEJADI, ORG KENA BOMOH KERANA TARIKH LAHIR.. SYE JARANG KOT WISH ORG KAT FB.. CUMA ORG YG SYE KENAL JE SYE WISH.. HEHe~

YG PASAL STATUS TIPU TU.. TAK PTOT BTOI WAT CATUH.. ADE KE CKP ORG DA MATI.. ISH!

IMANSHAH said...

@aNnE

huhu tak yah taruk

IMANSHAH said...

@GadisGula-gula

hurm, ada macam tu pla..hehe baik jgn taruk langsung bufday kalau ada juga tujuan yg tak elok cam tu

khaifaiz said...

dah lama dah tak bukak FB

IMANSHAH said...

@khaifaiz

hurm, haha

saya bukak malam2 je

Rozali said...

Assalamualaikum Iman

delete ye cikgu

Wassalam

IMANSHAH said...

@Rozali

kena delete tuan..bg pengajaran..hehe

~Insan Biasa~ said...

saya jujuR...hehehe. semoga kita selalu dalam lindungan-Nya

Ayuni said...

hm, kt facebook tu tmpt kutuk org je....remove dr kwn pun ngamuk x psl2, ntahlh, gile yg giler fb...

::FAIZ FARISH:: said...

seram plak baca komen gadis gula2 tu

Sham said...

salam maulid...

eden guno fb untuk berhubung dengan rakan2 lamo ajo...

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

haah...heran..bday pun nak tipu...
but seram juga bila baca komen gadis gula gula tu.

Tapi tipu pasal mati sgt tak dpt dimaafkan. benda serius camtu tak elok dibuat main.

IMANSHAH said...

@::FAIZ FARISH::

hurm, camtulah..macam2 an

IMANSHAH said...

@Ayuni

hurm, peduli apa, hak kita kan,,biaqpilah nak meroyan pun

IMANSHAH said...

@Sham

sama lah kito..kawan2 lamo dan bekas2 anok murid

IMANSHAH said...

@Nazsabrina Iman Zulfikar

hurm, tulah..nak tipu kebendanya kan...nak carik publisiti ot

IMANSHAH said...

@~Insan Biasa~

insyaallah saya doakan kita semua dalam rahmatnya

iqbalsyarie said...

salam ziarah cikgu. selamat hari lahir (TIBA-TIBA)

IMANSHAH said...

@iqbalsyarie

terima kasih..wah kau pun dapat sindrom serupa

ckLah@xiiinam said...

Hari ni hari jadi ckLah. Ucapkanlah..ucapkanlah...

IMANSHAH said...

@ckLah@xiiinam

alahai jgn nak ngada2..dah ucap hari tukan..kita hafal lah bufday dia..

sonata anak kancil said...

tak berapa gemar ber FB-FB ni(kdg2)
baiklah FF - FF ( face to face )

....suka berbelog2 je

IMANSHAH said...

@sonata anak kancil

haha lawa tu akronim..FF-FF

kita pun belum bersua kak hajah

gadisBunga said...

kite tak tipu. kite cuma tak display tahun je. heheh~

ibuintan said...

memang patut didelete je kawan yg camtu... gurau tak bertempat..

ibu jarang sangatlah buka fb

azweennour said...

SALAM

fb tu ok cuma org yang menggunakan je salah guna fb ni.

sepatutnya, jujurlah kan.

saya pun pernah kena macam tu.
saya delete je.

tak guna ada kawan xjujur

Citarasa Rinduan said...

sebab tu ayu kurang bersosial di FB

Mohammad Aiman said...

haha.. cikgu, saya sendiri pernah buat sekali..
time 25 januari dulu..
haha..
jangan marah eh..

tapi tu buat ade sebab
saja nak test kawan2, sapa yang betul2 ingat..
alhamdulillahm ramai yang komen cakap,

eh, bukanke bday ko bulan 11..

^_^

hysman said...

ikut mood kdg2 letak kdg2 tak..
klu letak pon tak bg tahun laa...
yg pntg kite kenal sape yg add kita..
most importand..
jgn main approve jep..
huhu

eszol raar said...

trase saya

nur aisya humaira said...

aah,tu laa...main2 betul dieorg ni...
salam maulidur rasul cikgu iman..:)

NICK IRFAN said...

member aku ada buat keje ni boleh dikatakan setiap minggu besday dia.. aduh...

Afida Anuar said...

Tudiaa... mcm2 la manusia ni, apa yang dia dapat kalau berjuta2 org komen/like...rasa glemer? heh!

azrinrahim said...

enth lah abg imanshah..mungkin mereka ingin glamour kot..haha

Azzam Yani said...

tu la cikgu..sy rase ade org nk tgk sape yg kononnya best friend or kawan sejati dier yg igt b'day dier yg sbnrnye...tp org yg ta igt x bermakna kita tak syg...parent pn kdg2 ade yg tlupa bday ank bile..ank pn same...jd..kite manusia biase yg slalu lupa...kita doakan je la kesejahteraan dier walaupn bkan b'day dier yg btul pn..

sissyira said...

salam

ada juga manusia yang pakai lutut ek...yang jenis macam ni mmg tak boleh pakai ni.

ummu said...

assalamualaikum iman
hmm akak tak demuka buku.
apapun,tak baik tau reka ceirta si polan dah meninggal sedangkan si polan masih maujud di dunia nyata ini.
selamat menyambut maulidurrasul kepada Imanshah.sekian,wassalam

white rose said...

ye...mmg btul...
kerana berFB laaa tmpt org kutuk mengutuk...

salam maulidur rasul...
semoga dengan sempena kelahiran Nabi Muhammad S.A.W, kita umat islam sentiasa bersatu padu diseluruh dunia dan meneruskan perjuangan baginda dalam menegakkan syiar Islam...

nabilah_2908 said...

org yg meipu ni..dahagakn publisiti...suka kot tgk wall dia penuh komen n like...haih...mcm ni pun ada..

jom ke APA KATA HATI pulak,
SALAM MAULIDUR RASUL

Dinas Aldi said...

ada jugak orang macam tu rupanya..

arsal74 said...

Oh, dia nak tahu tu, sapa kawan yang betul-betul ingat hari lahir dia...

Raji berkata said...

err xbuat tarikh btol juga
sebab takut orang lain kasi hadiah xD
ad ke yg nk kasi =.="
selamat x add cikgu
kalau tak confirm kena delete
hahah

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget