WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Friday, March 4, 2011

AKU BUKAN PARASIT

Kamu nampak tak ceria
Kamu nampak berduka
Kamu nampak kecewa

Kecewa? 
Duka?
Itu mainan perasaan cuma

Maaf
Bukan serapuh itu hati ini
Tidak seenteng itu jiwa ini
Darah tok janggut yang mengalir harus kuat
Hati lelaki ini harus padat

Aku bukan parasit 
Jauh lagi perampas kebahagiaan sesiapa
Tolong, tinggalkan aku sendiri
Aku hanya ingin menjadi seperti biasa




TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

15 GENTA RASA:

Dinas Aldi said...

awat pulak ni, tiba2 ja?

anyway ganah ghopa 4 parasit dalam gambar tu, kehkeh!

Citarasa Rinduan said...

ehem...
yang sudi tak layan..
heheheh

~Insan Biasa~ said...

uiks...iman...
lain bunyi post malam nie...
:-(
sabar...

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

kalau dia tak sudi...i sudi ;)

white rose said...

ok, sy biarkan awak bersndrian...
sy beri ruang & masa tuk awak...




sy pergi dlu...

ibuintan said...

wow..lain macam bunyinye ni...taching semacam je

Ayuni said...

hikhik, mendalam...

Rozali said...

Assalamualaikum Iman

banayakkan beristifar.....

Wassalam

iqbalsyarie said...

Hensem parasit2 tu. haha

nur aisya humaira said...

bermadah ye cikgu..:)

Ummi Humaira said...

assalamualaikum dik IMANSYAH

apa kena nie dik ? apa2 pun semoga ceria kembali.

Pn Kartini said...

Assalamualaikum ..
MOga hari ini kembali dgn semangat nan jitu..dan diberikan ketenangannya..InsyaAllah:)

Afida Anuar said...

nampak mcm zombie je..eh bukan cikgu, gambar tu..hehe

sissyira said...

salam

dalam tu..

sy juga bukan parasit...hehe

Raji berkata said...

hohoho yg cek tahu istilah parasit ad juga guna utk org yg xberkahwin lgi tpi dah bekerja and tinggal but still tinggal dgn parents

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget