WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Wednesday, March 30, 2011

BEST KAN SELALU SEDEKAH TELEFON BIMBIT KAT ORANG

Careless!! itu sahaja gambaran terbaik untuk Imanshah. Telefon bimbit hilang lagi. Entah ke berapa kali dah kehilangan telefon bimbit. Malam tadi Imanshah mengunjungi kiosk maxis untuk bayaran broadband. Yalah nak dijadikan cerita, telefon bimbit tertinggal atas mesin pembayaran maxis. Mula-mula tak perasan, tapi bila sampai pertengahan jalan, barulah tersador. Semuanya sudah terlambat. Kucing mana yang tak makan ikan depan mata kan. Terus telefon bimbit Imanshah dimatikan oleh si tangan panjang. Panggilan dimatikan dan masuk ke mel peti suara.

Sayang semuanya, sudah terlambat. Sesi bersedekah malam ini diteruskan lagi. Nak tidur pun tak dapat ni. Tengah menung memikirkan. Hurm pagi-pagi dah dapat hadiah, malam -malam rupanya Allah nak tarik sikit rezeki kita. Nak buat macam mana. Cuma sedikit ralat kerana banyak sangat  nombor telefon penting dalam tu. Sabor je lah kan.!!

p/s : Kali ke berepa belas entah!!



TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

36 GENTA RASA:

khaifaiz said...

Salam Cikgu Iman..

Alahai sayangnya.. kalau sedekah dekat ambo kn lg baik.. tp nk buat mcm mana dah bukan rezeki.. Tak pun hikmah utk beli tepon baru.. hehehe

Wslm

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

maybe ada bebenda kecik yg imanshah terlepas pandang...anggap la bukan rezeki...

mie said...

alhamdulillah..
gue xpernah terhilang, tapi tercicir..
heheheee

NURUL NADIAH MAMAT said...

dugaan tue....
but then after dis kena lagi carefull....
gantung kat leher hphone tue... :)

http://nurulnadiahmamat.blogspot.com/2011/03/asal-usul-solat-5-waktu.html

adol ihsan said...

Salam cikgu :

Tak mengapa lah, dah takde rezeki.. ade hikmah semua itu..

Mane tahu, nnti dapat fon yg lagi baik drpd yg hilang ni..
Sape tahu kan.. :)

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
"Maaf saya lama tak ziarah kamu”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1st enpon: ilang kat sekolah,kawan curi....
2nd: 3310 thn 2000,tetinggal dalam teksi mase g open house kawan aku.
3rd: ilang kat hostel...tak ingat mane letak
4th: mengamuk punyer pasal tcampak henpon mase malam merdeka...terus tak jumpa...
5th: ilang kat hotel,kene curi
6th: jatuh dari motot,tak tau cicir kat mane

stiap kali ilang,batalkan simkad,

adol ihsan said...

Salam :

Cikgu, sy ade tag cikgu utk join 1 contest..

http://qhaisrose.blogspot.com/2011/03/contest-perempuanlelaki-melayu-terakhir.html

MiaZarra said...

Tergesa-gesa nk cepat agaknya tu... sy selalu tgk org gantung hp kat leher...nmpak mcm old fashion....tapi mungkin itu cara paling selamat utk org yg selalu 'careless'...
Bulan lepas laptop...ni, hp pulak..
ada hikmahnya tu....

DaHLia said...

alahai cikgu...
kuat benor pelupanya ek.. sampai berbelas kali tu..
next time kena gantung kat leher..hehe

xpe, beli je laa tepon baru.. :D
Nexus S pun cun ni.. :D

Afida Anuar said...

Aduhaii shah, ada la tu khilaf mana2... takpe2. nnti dapat tepon baru!..yeay!..

PS: alhamdulillah, saya tak pernah sekali pun hilang telefon;)..jeles dak? jeles dak? heheh

SiNoMoSa said...

As salam,

waa..meh ler sedekah kat saya pulak..

gadisBunga said...

Alamak..redha je lah. mungkin pasni boleh buat backup no tepon dalam hard disk ke?

*ape lagi? rembat ke nexus S yg mcm cikgu dahlia cakap tu!

ahmad humairi said...

Moga mendapat pahala dengan niat sedekah tu...

sahromnasrudin said...

la..ruginya aku takde kat kedai tue heheheheheheh...

takpe, mungkin akan dapat yg lebih hebat lg kot

::FAIZ FARISH:: said...

Nauzubilah... Sayangla Iman..... Lain kali hati2

wahida said...

saya pun byk kali tertinggal henpon..dan byk kali jugak kena leter ngan cik hubby...huhu..
pelupa yg ntah kali keberapa...

cikgu sabar je la ye...
selamat bersedekah!! heheh..

hysman said...

mesti hp mahal kan..
klu hp sendal pintu cam saye konfem tak ilang...hehehe

azzey said...

Sedekah yg rela dlm paksa la ni ek..hu3..

iKhRam said...

alamak..sayang no tel yg byk2 tu..
no tel saya mesti hilang.. nak tak balik semula..?? hahahaha

makdara TERdiva said...

duh!!! terkilan sangat2 kan bila diri sendiri yg cuai..

MDT pun penah rasa, tp baru sekali kena kes henpon kena rembat di jln TAR masa sedang asyik shoping raya..grrrrr

nurkass said...

subhanallah dik..
kalau sekali dua takpe lagi..ni dah berbelas kali..bukan careless namanya ni..ish3..

ingat buah hati ke dik..
sila jawab..

nyanyisunyi said...

blackberry ke..adoi...rugi tu..tp nak buat mcmmana kan..kesilapan sendiri..mcm kak ida juga dulu..free2 je bg pencuri masuk rumah ambil duit n netbook...sbb kelalaian sendiri..

white rose said...

alaaaaaaaa...
cane kita nak sms nanti?

tu laa "ABG" ni...
kena ade "syg" jugak baru jaga kan...

takpela, rezki "si tangan panjang" tu...

tu tandanya murah rezki cikgu imanshah...moga2 Allah murahkan rezki TAN SRI IMANSHAH ya...

Dinas Aldi said...

tu dia dik Iman, dah berbelas kali hilang hp..

Oasis said...

aduh seksanya bila hilang handphone. tabahkan hati ye..

Tukang cerita said...

lain kali ikat kat tengkuk....

mR.sYaH said...

kesian cikgu tp xpelh benda dh lepaskn... cuba fikir inisiatif lain untuk xnk hilang handphone lg.. heheh..

Raji berkata said...

ya Allah cikgu dh berbelas kali ker?
xpe lainkali kena buat telefon bimbit yg bertali ikat sekali kt seluar ;P

adrenalina said...

xper...handset hilang boleh diganti..

Cik SHiNJU said...

Saya pernah gak ilang hp..
Mase tu join xpdc berakit..
Singgah kat hentian n tumpang cas kat masjid...ingtkan kat msjid x ilang..
upenyer... :(

siti murni said...

adess...ngape la u cuai sangat wahai imanshah??hehehe...kan ke baik u sedekah pisang ke nasi kunyit ke..ngape u sedekah henpon...adess....

kesian u...! semlm i pegi tesco, masa balik dekat tmpt parking keta,ada seorang lelaki datang dekat dan tunjuk handphone..tanya whether handphone i ke tu..i geleng2..mmg bukan i punya..dia terjumpa jatuh kat tengah parking tu. itu kes jumpa dekat orang yang jujur...klu dapat kat si tangan panjang memang habis la...

buwimiss said...

You made some good points there. I did a search on the topic and found most people will agree with your blog.

online pharmacy

yulofeud said...

Gosh, I’ve been looking about this specific topic for about an hour, glad i found it in your website!

online pharmacy

fizupope said...

I hope you will keep updating your content constantly as you have one dedicated reader here.

aromatherapy world

cosisikh said...

Great read! I wish you could follow up to this topic

cheap clomid

cedamott said...

Great work keep it coming, best blog on earth

cheap nolvadex

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget