WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Wednesday, March 9, 2011

CIKGU, PIZZA SATU!!

Seperti biasa rutin harian berniaga di koperasi. Ayoyo ramai hari ini. Selalunya beginilah, tak menang tangan. 

Cikgu pizza satu. 
Cikgu roti ni harga berapa ?
Cikgu balance saya tak bagi lagi.
cikgu itu, cikgu ini.
Dan yang tak boleh tahan bila ada pula yang datang.
Cikgu  belanja hari ini.

Ayo, anak oi, kalau hari-hari mau belanja, tokeh balak pun boleh muflis. 

Ni baru satu sessi, kejap lagi datang pula pelajar tingkatan empat dan lima macam-macam ragam pula. Yang penting seronok bila dapat lihat mereka membesar depan mata. Dari yang kurus, badan dah macam berbadan dua. Dari suara Nobita dan bertukar jadi suara jantan Raja Pop Jamal Abdillah.

Ok, cikgu nak keluar dulu ya. Nak melayan lagi anak-anak murid ni.
Dah-dah semuanya masuk kelas, rehat dah habiss!!!!


Gambar sewaktu Hari Koperasi Sekolah

TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

33 GENTA RASA:

Raji berkata said...

hak2
cikgu jual ap kt hari koperasi?

Azmer Lias said...

suke kalo ckgu blanje time skola dulu..
=)

gadisBunga said...

biasanya makanan yg jual kat koperasi sedap-sedap! heheh~

James Buns said...

macam-macam hal cikgu zaman skrg.

:D

aReTikZ said...

Cikgu, maggi ada? haha..

IMANSHAH said...

@aReTikZ

maggi haram nak kat sekolah

niniem said...

cekgu!...cekgu ensem la arini...
nak semua free boleh????
ahahahaha :D

Amy Syaquena said...

teringat pula zaman belajar dulu..rindu saat tue... ermmm cikgu iman jual apa time tue

apezs shah said...

ermm seronoknya zaman ni.
mana cikgu dia ni dlam picture xjelas pon hehe.. rindu cikgu sini lah lama xmenjelma.. asik sibuk je haha..

*Cikgu sweets Gum ada?

cikgu isza said...

kalau dengan murid sekolah rendah.. klo cikgu meniaga jer mesti panggilan tukar jadi makcik..
asal orang jual jer.. makcik lah jadinya..

Rozali said...

Assalamualaikum Iman

kalau cikgu belanja dahulu, hingat sampai sekarang

Wassalam

nur aisya humaira said...

hahaha...cam comey je..
"cikgu nak tu,cikgu nak ni!!"

nur aisya humaira said...
This comment has been removed by the author.
wahida said...

cikgu!! nak oblong burger satu!!

nurkass said...

owh..
ada jual makanan ke kat koperasi tu..

sampai terjelir lidah anak2 iman ..haha

makdara TERdiva said...

cikgu iman, nak piza 5 :P

Kakzakie said...

Berinterkasi dgn cikgu bujang budak-budak mesti seronok macam abang dia aje dah....

sissyira said...

salam


kena tegas la..itulah peniaga..hehe

Oasis said...

Seronok cikgu berniaga. Manyak untung ma...xde yang free ke cikgu?

siti murni said...

macam hari kantin ea...?

adrenalina said...

tangan tu tengah tawar menawar ke?

saper nak kerja macam2..jadilah ckgu..sbb ckgu leh jadi kerani, penjual, akauntan, doktor, pakar motivasi,tok iman, pengawal keselamatan, penanam bunga, tukang dobi, usahawan, wartawan dan sbgnya... VOTE TO CKGU!!!

nabilah_2908 said...

ms sy sekolah dulu pun sy terlibat dgn koperasi...

tp kt sekolah dulu..cikgu2 tkde lak menjual...budak2 je yg menjual + pembantu koperasi...

attend msyrt agong...ada kalanya kami pergi Angkasa...:)

masa nk tunggu result keluar...sy lak yg jadi pmbntu koperasi...

double penat...tp seronok...masih dekat dgn sekolah.. :)

jom ke APA KATA HATI pulak,
BLOG REVIEW : GORENGBAIK

gabbana said...

bila nak datang ziarah sekolah bintang nih... rinduu...... =(

NICK IRFAN said...

susah jgk jadi cikgu ni ye mcm2 karenah bdk2 kena layan

isabelle said...

membesar dpn mata kita, mcm anak2 sendiri pulak kan?

Pn Kartini said...

Assalamualaikum..:)

Alhamdulillah...this year dah tak jadi guru koperasi...setelah diberi jawatannya sjk 2002 dulu!!!

mesti sibuk ckg iman berbisness niihh;)

iKhRam said...

hahaha..
best tu hari koperasi...

mesti ada kene beli kupon...

Dinas Aldi said...

Budak ramai, cikgu yg nak belanja tu sorang, memang pengsan kalau kena selalu, kahkahkah!

Insan Marhaen said...

susah juga kalau jadi cikgu yang baik, ya!

Mohamad said...

Imanshah..
Masa berjual dan melayani pelanggan memang seronok, tidak ingatpun penat lelah tetapi Keletihan akan terubat bila mengira untung nanti..

Afida Anuar said...

Bestnyer jadi cikgu...

Ummi Humaira said...

assalamualaikum cikgu Iman...

cikgu, cikgu nk pizza sikit bleh...

hysman said...

teringat zaman jd pengawas koperasi dolu2..hehe

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget