WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Tuesday, March 22, 2011

ES PI EM

Malam ini ramai pelajar Imanshah telah mula tiba ke sekolah untuk mengambil keputusan peperiksaan esok hari. Setelah 3 bulan meninggalkan sekolah, mereka kembali untuk menuai hasil selama lima tahun berguru di Sekolah Bintang. Wah ada yang perut dah naik, ada yang muka Apapun keputusan yang bakal diterima, terakhirnya selain usaha, tawakkal dan kesungguhan merupakan Takdir Allah Subhanahuwataala.

Teringat sewaktu mengambil keputusan SPM sekitar tahun 1997, huhu lama tu. Waktu tu Imanshah terasa takut sekali. Maklumlah sekolah kampung di hulu pedalaman. Kadang-kadang sekolah terlalu meletakkan harapan yang tinggi terhadap sesetengah calon. Yalah calon yang diharapkan emmbantu melonjakkan keoutusan sekolah tak ramai. Dari pagi hingga malam, perasaan berdebar-debar dan tidak boleh melelapkan mata. Namun, Alhamdulillah sepanjang hari solat hajat dilakukan memohon dipermudahkan segala urusan. Alhamdulillah keputusannya seperti yang diharapkan. 

Suasana sewaktu mengambil keputusan. Menjerit?? Menangis?? Meraung?? Malu?? Pilu?? Semua ada. Hari yang begitu emosi rasanya. Tambahan pula bila dipanggil naik ke pentas menerima anugerah pelajar terbaik. Hurm, kenangan manis sekali. Apapun, untuk semua CALON SPM 2010 SELURUH MALAYSIA, Imanshah ucapkan selamat berjaya!!!






TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

23 GENTA RASA:

mR.sYaH said...

semoga mereka mendapat result yang membanggakan.. mesti berdebar giler..

Azmi said...

man aku pulak yg berdebo debo ni..macam aku pulak tunggu rizat..haah adik aku rizat esok

Kalamhati said...

huhu ambo deba jugok ni..
anak sdaro sore amik result esok..

siti murni said...

uiks..kita SPM sama tahun lah! :)

teringat kenangan waktu ambil result dulu...kihkih...kenangan yang menggumbirakan pasti nya!

apa2 pun mudah-mudahan student u memperoleh keputusan yang cemerlang hendaknya....

Raji berkata said...

hohoho cikgu jadi pengacara majlist lah ni esok kan? ;D
gd luck utk semua bdk SPM ^^

ibuintan said...

pastinya ramai yang tak lelap tido malam ni

aReTikZ said...

yezza.. good luck kepada yang berkenaan.. termasuk guru.. sal post mortem nanti kan.. haha..

Entri Lelatest
GreatTeacher Aretikz 5

Afida Anuar said...

Shah tua 2 tahun dari saya? he he.. spm saya 1999. Allah.. masa nak ambil result tu, Allah je la yang tahu. Apa pun alhamdulillah..segala penat lelah terbalas.

Kepada semua pelajar shah..saya doakan semoga semuanya sukses!

AZRUL AZMI said...

tima kasih... tapi esok just call pejabat jer... tak dapat pegi amik result... jauh dari kelantan nak ke taiping... lagi pun tiket dah habis nak gi ngan bas..

khaifaiz said...

gudluck pada semua..

Sham said...

aku cikgu ni pun berdebor gak woi...3 kelas SPM tu...

cik pulau said...

gud luck sume..
all the best..^^,

Abd Razak said...

Assalamualaikum..

Insya Allah berkat usaha semua akan memperolehi keputusan yang baik..

lalink7 said...

wahh hebat cikgu niee...
hehehe..smoga anak murid cikgu berjaye dengan jayanyaaaa...huhuhh

nurkass said...

aha..
lumrah..guru dan murid turut sama berdebar..tak tido mlm fikirkan keputusan..hehe

gadisBunga said...

gudluck untuk semua anak murid awak!

♥ manje ♥ said...

kita lak malam sebelum amik SPM tu mkn tido serba tak kena... kenangan tuh


moga anak2 murid cikgu berjaya cemerlang ~

NzA said...

semoga hasilnya berbaloi2..insyallah.
tahniah kpd yg mendapat result cemerlang...

::FAIZ FARISH:: said...

semoga diorang berjaya

nas said...

gud luck pada calon3 spm yg dah terima rezut spm hari ni..
moga2 resut diorg baik3 belaka :)


latest entri:

kisah seram banglo usang seksyen 2

Kakzakie said...

Kalau sekolah cikgu mesti tak bimbang. Keputusan yg paling tak baik pun masih dlm kategori baik lagi...

Oasis said...

Mesti berdebar-debar tunggu keputusan....

adol ihsan said...

salam, cikgu ..

moge sekolah bintang terus cemerlang..

:)

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget