WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Wednesday, March 23, 2011

KEJAYAAN BERGANDA!!

Alhamdulillah, hari ini selain daripada berita tentang kejayaan SPM, ada satu lagi kejayaan yang Imanshah nak dikongsikan. Ingat tak Imanshah pernah buat entri tentang BAHAS UTP?? ALhamdulillah Pasukan Bahas Sekolah Bintang berjaya meenjejaki pentas final untuk bertemu  Sekolah Dato' Abdul Razak, Seremban (SDAR). Wah STAR melawan SDAR, dua sekolah lelaki primier SBP yang ditubuhkan pada eran 50-an dahulu.

Dan hari inilah harinya. Hari menentukan kejuaraan. Namun sedikit kesedihan di sudut hati kerana Imanshah tidak dapat ikut serta kerana Imansah diperlukan do sekolah untuk mengedarkan slip keputusan SPM. Hanya doa dan harapan dikirim bersama pemergian mereka ke Universiti Teknologi Petronas. 

Usul yang diperdebatkan berbunyi 'KESIHATAN, KESELAMATAN DAN ALAM SEKITAR : KITA SUDAH MAJU... SDAR bertindak sebagai pembangkang manakala kami pula sebagai kerajaan. ALhamdulillah, perbahasan berlangsung dengan lancarnya. Kepetahan mematahkan hujah serta kemapuan memberikan hujah yang bernas berjaya memikat panel juri. 

Alhamdulillah. Berkat doa dan usaha STAR berjaya muncul juara mengalahkan SDAR dan kejayaan berganda apabila Nur Qushairi diumumkan sebagai pembahas terbaik. Alhamdulillah!!


TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

27 GENTA RASA:

Citarasa Rinduan said...

tahniah dari citarasa rinduan utk pelajar SPM 2010 (sure anak2 buah cikgu iman adalah yang terbaik)

dah tahniah jua untuk kemenangan BAHAS....
STAR boleh!!!

Admin P@P said...

Assalamualaikum cikgu.
Kejayaan anak didik kita adalah kejayaan kita juga.
Mana mungkin mereka ini berjaya tanpa panduan insan guru.

Tahniah juga kepada pelajar yang berjaya dalam SPM 2010.

TQ

Kalamhati said...

alhamdulillah..tahniah!

td kak wan tgk awani 7.45..ada berita sebut student Bintang yang dapat straight A..

mR.sYaH said...

wah.. tahniah diatas kejayaan2 itu cikgu...

Sham said...

hebat betul anak-anak bintang ni ye...!Syabas...

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

mantop ank buah iman shah!!!

nur aisya humaira said...

congrate to ank buah cikgu iman..:)

a kl citizen said...

tahniah buat iman dan anak2 didik

adrenalina said...

syukur alhamdulillah... apa lagi..jom buat kenduri lah hahah...jamu makan MEKDI!!!

adol ihsan said...

salam, cikgu ..

tahniah buat sekolah bintang,, :)

Afzainizam said...

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*'
(\_(\ ...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
(=' ;') •::::::::HI….. :::::::::::•
(,('')('')¤...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*...*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
“tali timba ditarik perlahan
terasa sejuk air perigi
Ziarah blog tanda persahabatan
insyaAllah hamba datang lagi”

Alhamdulillah mmg berganda... Tahniah pada anak-anak bintang

Berjuta bintang menyanyi
Di antara yang satu
Mungkin cahaya dan impianku
Di sini gemilang

Lalu ku redah onak duri dan lautan api
Kemuncak ingin ku tawan
Aku jelajahi ohhh…


Kini gemilang itu semakin pasti ku genggam
Gemilang suara keyakinan kian dalam
Gementar harus jangan jiwaku harus bertenaga
Mungkinkah ini menjadi realiti


Lalu ku redah onak duri dan lautan api
Kemuncaknya ingin ku tawan aku jelajahi
Ohh…

Abd Razak said...

Assalamualaikum...

Tahniah buat sekolah STAR dan juga SDAR

Imran nyambek said...
This comment has been removed by the author.
Un Phat Lee said...

sdar sekolah ku.tahniah star. B)

white rose said...

waahhh...STAR nyee mereka...
tahniah buat mereka ya...

eh, abg shah nape ade star kat dahi tu?

iKhRam said...

tahniah STAR.. teringat masa berbahas zaman2 sekolah dulu.. mcm2 gaya ada.. hahaha

izin laluan YB !!

gadisBunga said...

wah wah...SDAR lawan STAR. sekolah2 elit sokmo ni!

Kakzakie said...

Murid yg dipilih dari yg terbaik memang akan membuahkan hasil yg terbaik. Tahniah!! buat semua warga sekolah yg terlibat....

nurkass said...

wahh..
tahniah buat pembahas dan pengajar..

wahida said...

tahniah utk STAR..korang mmg terbaik...
tahniah jugak utk Nur Qushairi merangkul pembahas terbaik...cayalah!!

NzA said...

tahniah...tahniah...tahniah....

Ainnur Afiffah :) said...

tahniah ;)
sy pun suke bahas .<3

Amy Syaquena said...

tahniah di atas kejayaan itu cikgu iman..

makdara TERdiva said...

kalau suruh MDT berdebat..pengsan!

::FAIZ FARISH:: said...

Tahniah....

Raji berkata said...

woahhh congrts cikgu
mcm saya ckp dlu lah
ap2 yg under pimpinan ckgu msti menang punya inshaAllah ;D

Azzam Yani said...

Congrats KDBM!!! =D

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget