WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Sunday, April 24, 2011

ANTARA NIKMAT DAN MUSIBAH

Bersyukur,
Rasa itu hadir kala bahagia
Atau kenikmatan hadir dalam kehidupan kita.
Mendapat tempat pertama dalam peperiksaan, atau tiba-tiba
Kita dikurniakan wang yang banyak
Reflek saja lisan ini mengucap "Alhamdulillah" 
Kala sesuatu yg sifatnya kesenangan, kebahagiaan datang
Padahal suatu nikmat, belum tentu hadir dalam bentuk kebahagiaan
Bersyukurlah kala UJIAN  datang,
Ketika MUSIBAH  juga menjengah 
Ketika sesuatu yg tidak dikehendaki terjadi.
Kerana kita tak pernah benar-benar tahu mana yang terbaik untuk kita
Allah saja maha mengetahui yang  mana terbaik untuk kita, 

Seringkali yang hari ini kita kita anggap musibah mungkin  selang beberapa lama
Itu merupakan nikmat
Biar waktu saja yang menjawabnya
Dan sebagai hamba yang dhaif
Tetaplah bersyukur untuk semua yang kau terima hari ini




TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

8 GENTA RASA:

nur aisya humaira said...

segala apa yg terjadi pasti ada hikmah:)

senyumSOYA said...

betul kata aisya~ la tahzan... smile ^^!

CIK TOM said...

setuju ckp aisya...setiap terjadi pasti ada hikmah yg tersembunyi..Allah tahu apa yg terbaik untuk hambaNYA...

Rozali said...

Assalamualaikum Imanshah

nikmat dan musibah
Insyaallah..yg terbaik untuk kita
Dia maha agung lagi maha mengetahui

Wassalam

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??
Yamaha 135lc dan penjagaan

Honda ex5 dan Honda wave

kadang apa yang berlaku tanpa kita sedar musibah itu terkandung satu nikmat hanya Allah jua maha mengetahui.... antara nikmat dan musibah Allah hanya menduga kita sama ada kita bersyukur atau tidak...

ibuintan said...

semuanya atas kehendakNya..

nikmat dan musibah, hanya Dia yang tahu hikmah disebaliknya

nyanyisunyi said...

Tiap yg berlaku pasti ada hikmah disebaliknya..dan kak ida dapat rasakan hikmah2 atas segala dugaan yg pernah melanda satu waktu dulu..

Bersabar bila musibah melanda kerana pasti disediakan hikmah buat kita..

adrenalina said...

like200x ...terpaksa taip jer sbb kat sini xder button like mcm kt 'mukabuku'

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget