WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Monday, April 4, 2011

BARAH PAYUDARA

I nak bagitahu u, i nak buat pembedahan.
Akak sakit apa??
Akak kena breast cancer. Esok akak akan dibedah di Hospital Pantai Ipoh.

Imanshah hanya mampu tergamam?? Jauh disudut hati memang terkejut dan kurang percaya wanita yang seceria dan setabah itu, memiliki penyakit yang boleh membunuh. Teringat tentang arwah ibu saudara yang telah kembali ke rahmatullah setelah mengidap penyakit yang sama. MasyaAllah, sedih melihat penderitaan ibu saudara waktu itu, dengan kimoterapinya. Akhirnya Allahyarhamah pergi jua meninggalkan kaum keluarga dan sahabat handai.


Apakah yang perlu anda tahu mengenai kanser payudara? 
 Ia adalah kanser yang kerap dikesan dikalangan wanita. 
Ia adalah faktor utama kematian akibat kanser dikalangan wanita. 
Ia adalah penyebab utama kematian awal. 
9% dari keseluruhan kanser di dunia. 
6 - 8% keseluruhan kematian kanser.
Untuk keterangan lanjut klik DI SINIKepada kak Rafidah, Imanshah doakan semoga pembedahan ini akan berjalan dengan sempurna. Tabahkan hatimu, tempuhi setiap dugaan dari Allah dengan hati yang lapang. Semoga Allah melindungimu kak. DARI AHLI MESYUARAT TINGKAP..








TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

26 GENTA RASA:

::FAIZ FARISH:: said...

ngeri

wahida said...

semoga kak Rafidah kuat hadapi dugaan berat ini...

mudah2an dijauhkan kita dan family drp penyakit2 seperti ini...amin...

azharr said...

semoga dia kuat semangat..amin

gadisBunga said...

semoga kak rafidah kuatkan semangat. insyaAllah dia akan pulih. ini ujian untuknya~

*thx kamu for the info~

Izzah Al-Maliziyyah said...

Assalamu'alaikum wbt cikgu...

Syafakillah. Saya juga tumpang simpati. Semoga kakak itu tabah dan punya semangat untuk berikhtiar kepada penyembuhan.

InsyaAllah, apabila betul ubatnya, maka sembuhlah dengan izin Allah~

"Berubatlah wahai hamba-hamba Allah, sesungguhnya Allah tidak meletakkan penyakit, melainkan meletakkan untuknya ubat, kecuali satu penyakit, iaitu tua." [Riwayat Ahmad, Abu Daud, al-Tirmizi dan Ibn Majah]

nyanyisunyi said...

Assalamualaikum..
mudah2an kak rafidah selamat menjalani pembedahan walaupun tk kan pulih sepenuhnya namun berusaha lebih baik dr membiarkan..

muga2 kaum wanita mempunyai kesedaran tentang penyakit yg banyak membunuh ini..

Raji berkata said...

huhu sedihnya...
mmg besar ujian yg Allah berikan tuh.. semoga dia dpt menempujinya
sama2 kita doakan utknya

Oasis said...

Lelaki pun tidak terkecuali. Paling sedih jika pengidapnya adalah dari orang2 yang kita sayang

Amy Syaquena said...

semoga akak tue kuat semangat..

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

ade sorang sedara patik kne..alhamdulillah berkat sokongan semua beliau still alive..

aiman sanudin said...

smoga pembedahan berjaya. amin :)

azrinrahim said...

setiap yg berlaku itu pasti ad hikmahnya.. ini mungkin dugaan untuk kak rafidah. smoga akak itu tabah ya.. incya-Allah kita sama-sama berdoa agar pembedhan yg beliau langsung berjln dgn lancar.. incya-Allah ...amin44x

Afida Anuar said...

Shah, buat pengetahuan... mak saya pun bekas pesakit kanser payudara. Sebelah payu daranya sudah dibuang. Allah je la yang tahu perasaan kami sekeluarga waktu tu.

Alhamdulillah, syukur pada Allah.. berkat doa dan sokongan kami anak beranak.. sampai sekarang saya tengok mak sangat tabah walaupun menjalani hidup dengan sebelah payu dara.

Bukan..bukan saya cerita ni tuk dapat simpati sesiapa, sekadar berkongsi...

Kepada kak rafidah...saya doakan moga kak rafidah cepat sembuh..insyaAllah..

Admin P@P said...

Assalamualaikum.
Saya turut berdoa agar pembedahan itu nanti berjaya. Semoga Allah memberi kekuatan kepada sahabat.

TQ

ibuintan said...

as salam Shah,

moga Rafidah tabah dengan ujian ini

semoga selamat juga menjalani pembedahan tersebut

Kalamhati said...

Semoga semuanya selamat..kak wan doakan yg terbaik utk dia..

Mutiara Bernilai said...

seriau rase bile dengar hal2 mcm ni..
Moga Allah lindungi kak rafidah n kita semua..

Moga Allah memberikan kak rafidah hati yang tak pernah letih untuk kuat..

Kakzakie said...

Cikgu,

Doa kakak moga Kak Rafida itu tabah dan selamat dlm menjalani operation tersebut.

Kalau dibuang terus dan mengikuti proses kimo yg ditetapkan insya-allah boleh beransur baik.

Kawan kakak dari anaknya 5 tahun dia melakukan operation masih bertahan hingga kini anaknya telah berusia 24 tahun. Kimo pun tinggal setahun sekali.

NzA said...

sama2 brdoa utk kak rafidah....

fyna said...

tq 4 the info.

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom terjah kami (klik entry terbaru) cherede

yupppp moga dia kuat semangat.... setiap penyakit ade penawarnya... kena usaha mendapatkannya...


kita perlu memberi kata-kata semangat... yang barah itu bukan pengakhir... bukan tiada jalan penyelesaian...doa juga penawar mustajab

Insya Allah... mudah-mudahan sembuh

Shazmiey Abdurahman said...

bukan takat pompuan je,lelaki pun ada kemungkinan dpt cancer ni..seram gak.huhh..

h A n Y S said...

inilah penyakit yg palng sy takot, maklumlah, peratus pesakit bg penyakit ni meningkat sekarang..
to kak Rafidah, harap beliau tabah hadapi dugaan ni..;)

Hanif Omar said...

insyaAllah, kami dari starian 082 akan sentiasa mendoakan kesihatan cikgu kesayanagan kami yang x abes2 ajar geo pada kita tahun lepas.
amin....................

Ultra Fulus said...

Salam bloggerwan..minta izin kongsi info ni..

kwn sy pn pernah hidap kanser tahap 4..tahap yg boleh membawa maut..puncanya dari Resdung..

kini alhamdulillah selepas amik supplement TF 4Life..dia sihat..supplement ni trbukti hapuskn 97% sel kanser..

brbanding kimoterapi yg hanya membunuh 88% sel kanser..tapi jg mmbunuh sel2 lain yg mmbuat bdn kita lemah dan rambut gugur..

Maaf kpd pembaca..sy sekadar ingin kongsikan info ni..harap terima dan memahami.

Terima Kasih

shahril said...

salam semua… sebenarnya punca utama semua jenis kanser adalah kekurangan Vitamin B17/Amygdalin… boleh buat search di google pasal ubat B17 nie adalah penawar/ubat kepada semua jenis kanser tak kira tahap brape pun.. B17 nie tggi dalam biji aprikot, biji buah2an berry mcm acai berry, burberry, anggur, epal, kacang hijau, ubi kayu, daun sireh, daun belalai gajah, keladi tikus… tu sbb org2 tua dulu kadar kanser sgt kurang sbb mereka mengamalkan makan ubi kayu, daun sireh, ulam2an, keladi.. kita skrg mmg xmakan atau kurang makan bnda2 mcm ni, tu yg kanser terlalu tggi dlm zaman kita… sesiapa yg ingin mendapatkan ubat kanser iaitu B17 + Bromilin + Graviola… boleh hubungi saya 019-9362993, atau emel di hubby_sr@yahoo.com atau join group facebook ‘PENAWAR/UBAT KANSER’.. sesuai utk merawat semua jenis kanser tak kira tahap brape… InsyaAllah boleh sembuh sepenuhnya dlm masa 2-3 bulan sekiranya mengikut tatacara yg betul... atau boleh ke blog sya ubatkanserb17.blogspot.com...

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget