WAJAH KESAYANGAN HAMBA

Thursday, April 28, 2011

DUA GOL LIONEL MESSI HAMPAKAN REAL

Malam tadi, Real Madrid gagal membendung asakan Barcelona dalam perlawanan separuh akhir pertama Liga Juara-juara. Barcelona telah memenangi perlawanan tersebut 2-0 di sebalik aksi penyingkiran Jose Maurinho ke tempat duduk penonton dan kad merah untuk pemain REal Madrid. Dua gol kemenangan Barcelona dijaringkan  oleh Lionel Messi pada 15 minit terakhir pertandingan. Sebelum ditutup dengan aksi gemilang Messi, pertandingan seolah lebih sering diwarnai sandiwara pertikaman lidah dan pergaduhan pemain. 


Pertemuan  pertama separuh akhir Liga Juara-juara  ini merupakan yang ketiga dalam 12 hari terakhir. Kedua pasukan menghadapi pertandingan dengan sikap yang sama seperti dua perlawanan  terdahulu. Madrid lebih banyak menunggu di belakang sambil menanti membuat serangan balas  ketika Barcelona naik menyerang. Barcelona pun bermain lebih berhati-hati memandangkan mereka  telah tewas kepada Madrid dalam aksi final Piala Raja Sepanyol minggu lepas.



Barcelona mendapatkan jaringan mereka pada minit ke-76. Umpanan  Ibrahim Afellay  telah berjaya disambut oleh Messi untuk menghantar bola di celah kaki Cassilas.  Berselang sebelas minit kemudian, gol ke dua Barcelona pula dijaringkan.  Kali ini Messi meledakkan gol keduanya melalui aksi individu yang memikat. Menerima bola dengan jarak 30 meter dari gawang, Messi menggelecek  empat pemain Madrid sebelum memberikan sepakan deras yang tak mampu  dijangkau Casillas.


Tahniah Barca, Tahniah Messi. Imanshah pilih Messi sebagai pemain terbaik perlawanan. Pusingan ke dua nanti di Camp Nou nanti kelihatan agak mudah. InsyaAllah pasukan kesayangan dunia aini bakal menjejakkan kaki ke Wembley nanti dalam aksi FINAL!!




TERIMA KASIH KERANA SUDI MENGUNJUNGI HOK SENGOTI. SEMOGA KUNJUNGAN INI BUKAN UNTUK YANG TERAKHIR KALINYA. BERTEMU KERANA ALLAH, BERPISAH PASTI TIDAK GELISAH.

10 GENTA RASA:

d_LA said...

gloria gloria barca !!

azrinrahim said...

ayie tak suka barcelona..knepelah boly kalah wahai real..lalal

Cik SHiNJU said...

Harap boleh mengatasi kelebihan Barca di perlawanan kedua nt...Real BOLEH!!!

Yg Benar,
Mrs Casillas

Miecyber said...

Cayalah Messii...

Sony Play Station di ceroboh pengodam

~Nabilah~ said...

alamak!!!x minat bola la pulak...hehehe

lalink7 said...

hahahah...xkisah la messi ke barca ke real ke..yg pasti MAN U da best...ehh salah channel plak..hehe

khaifaiz said...

game yg dipenuhi dengan perasaan...

Nazsabrina Iman Zulfikar said...

all hail barcelona

Afzainizam said...

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Maaf lama tak ziarah kamu semua….
Jom Terjah entry terbaru ??
prosedur bawa masuk kenderaan luar

diy bumper pecah bumper calar

aku mmg dah agak dah messi kali ni mmg cemerlang lahhhh... cayooooo lahhhh

Solihin Zubir said...

apa punya sengal real madrid...
star ramai pon tarak guna...
punah jugak impian aku nk jumpa real kt final..
terpaksa jumpa barca lg.. huhu..

glory2 MU! :D

PENCINTA BULAN

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

MONOLOG


Kepada kau yang ditendang murid...
Kepada kau yang menendang murid...
Kepada kau yang lari tak nak ke pedalaman..
Kepada kau yang tak mau pulang ke semenanjung dari pedalaman...
Kepada kau yang makan gaji buta...
Kepada kau yang ajar orang buta...
Kepada kau yang 'mengipas' guru besar...
Kepada kau yang jadi guru besar...
kepada kau yang denda murid merokok...
kepada kau yang merokok dalam stor...
kepada kau yang yang marah murid mengorat...
kepada kau yang mengorat anak murid...
kepada kau yang sepak murid x makan saman...
kepada kau yang disaman ibu bapa

TANPA KAU SEKOLAH SERBA TAK KENA

PING SANA, PING SINI

My Ping in TotalPing.com | Blogged.my | Syoknyer Blogging blogr.my

PENAFIAN

Blog ini merupakan blog peribadi penulis, tidak mewakili aspirasi mana-mana parti politik, organisasi, NGO mahupun tempat penulis bekerja. Hasil penulisan di dalam blog ini merupakan pandangan peribadi penulis sendiri. Penulis tidak bertanggungjawab atas masalah "KECIL HATI" yang kronik bagi sesiapa yang mengunjungi blog ini..terima kasih

ShoutMix chat widget